KIF hentede en flot sejr i Skjern

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold i håndbold fik også en sejr i holdets tredje træningskamp, da KIFérne torsdag aften i Skjern Bank Arena besejrede ligakollegerne fra Skjern Håndbold med 30-29 efter, at KIF var bagud med 15-10 ved pausen.

KIFérne stillede op uden to af holdets bærende spillere, Peter Balling og Chris Jørgensen, ligesom en tredje af de bærende spillere, Andreas Flodman også fik meget begrænset spilletid efter, at han stille og roligt er på vej tilbage efter den hjernerystelse han pådrog sig i sidste sæson.

KIF-træner Andreas Toudahl fortæller, at kampens to halvlege var meget forskellige set med KIF-briller.
-I første halvleg var vi udfordret både defensivt og offensivt mod et stærkt Skjern-hold, som stillede op i stærkeste opstilling, bortset fra Lasse Mikkelsen. I den fase af kampen fik vi set, at vi stadig har meget at arbejde med, men selvom vi havde vores udfordringer bevarede spillerne alligevel roen og spillede med omtanke, konstaterer Andreas Toudahl.

I starten af anden halvleg udbyggede Skjern også føringen til 17-11. Men herefter spillede KIFérne sig op og skabte en spændende kamp, hvor det dog alligevel var hjemmeholdet, som var i førersædet indtil den spændende afslutning, hvor KIF'erne ikke bare udlignede, men også sluttede med til at score sejrsmålet til 30-29 kort før tid. I det sidste angreb havde Skjerns norske profil, Eivind Tangen chancen for at udligne, men i KIF-målet hev Tim Winkler endnu en redning frem, så KIF'erne endte med at tage sejren.

-I anden halvleg spiller vi med god timing og flot varieret angrebsspil. Det er jeg meget tilfreds med – dette tidlige tidspunkt taget i betragtning. Vi lægger samtidig nogle procenter til i forsvaret, og det betyder også, at vore målmænd får de redninger, som gør at vi kommer tilbage i kampen. Spillerne viser flot moral, og det er en stærk kollektiv indsats, siger Andreas Toudahl.

Han konstaterer også, at de nye spillere er faldet rigtig godt ind i rytmen på holdet.
-Jesper Meinby, Emil Jessen, Daniel Guldsmed og Peter Torpegaard Lund er alle med fra start, og de leverer en så fin indsats, så man tænker at de har spillet på holdet i længere tid. Og i anden halvleg er Mats Gordon Lund både med på fløjen samtidig med, at han leverer en fin indsats i 5-1 forsvaret. Så de nye gør det godt – men først og fremmest er det en fin kollektiv indsats vi leverer, understreger Andreas Toudahl.

Skjern Håndbold havde inviteret 600 sponsorer, fans og klubfolk til at overvære denne opvisningskamp, som altså set med vestjyske øjne ikke fik det optimale udfald.

KIF's målscorere:
B. Pedersen 6, J. Meinby og E. Jessen 5,
T. Boiilesen 4, P. Torpegaard og
A. Væver 3, M. Gordon Krog 2, A. Morsten og A. Björgvinsson 1.

Topscorere for Skjern: Eivind Tangen, 8, René Rasmussen, 5, Emil Bergholt, 4 og Jesper Konradsson 3 mål.