Blændende forsvar bag sikker KIF-sejr

Af Ole Maass

Sæsonens bedste forsvarskamp af KIF i kombination med en islandsk landsholdsmålmand – Agust Eli Björgvinsson – i noget nær verdensklasse var lige præcis den cocktail der skulle til for, at KIF Kolding onsdag aften kunne sikre sig en vital sejr på 29-23 over Sønderjyske efter en KIF-føring på 14-10 ved pausen.

KIF-sejren denne aften havde mange fædre, men et kompakt og bevægeligt forsvar med vores store norske klippe i forreste linje, Vetle Rønningen godt suppleret af Jens Svane, Benjamin Pedersen, Alexander Morsten og Peter Balling, var den primære årsag til, at KIF Kolding sådan set havde godt styr over kampen fra start til slut.

Eneste sønderjyske bagspiller, som denne aften kom nogenlunde til fadet var norske Kristian Stranden, som fik hamret fem missiler i nettet ude bagfra. Til gengæld havde KIF-forsvaret godt styr på den fodrappe franske playmaker Noah Gaudin, ligesom de to svenske højre backs, Andreas Lang og Marcus Dahlin blev holdt i kort snor af KIF-forsvaret. Og kom de endelig igennem diskede Agust Eli Björgvinsson som regel op med endnu en klasseredning. I første halvleg viste Björgvinsson så i øvrigt også sin træfsikkerhed, da han efter fire minutters spil scorede til 3-1 i tomt mål for KIF, da sønderjyderne spillede syv mod seks.

Angrebsmæssigt spillede KIF'erne også en mere end godkendt kamp. Der var som sædvanlig masser af drive over norske Thomas Boilesen. Vel lykkedes han ikke med alle sine angrebsaktioner, men han var en evig trussel mod det sønderjyske forsvar med sit hurtige antrit og skarpe gennembrud. Peter Balling var også en stærk skudtrussel for KIF, indtil han en halv snes minutter før tid måtte ud på bænken og have is på skulderen. Lad os ikke håbe det er en alvorlig skade. Ham kan KIF dårligt undvære.

Playmaker Chris Jørgensen søgte denne aften ikke selv sine egne afslutninger, og selvom han hist og her havde et par tekniske fejl var det nu først og fremmest hans formidable overblik og evner til at finde både stregspillerne og fløjene, som skinnede igennem og betød, at Chris havde sin store andel i KIF-sejren.

Og på stregen var Benjamin Pedersen og Alexander Morsten sikre afsluttere. Det samme var Andreas Væver og Andreas Flodman på hver sin fløj. Eneste minus var, at de begge brændte et par straffekast, men denne aften var KIF heldigvis så tilpas meget i front, så det kunne vi leve med.

Og når vi er ved angrebsspillet – ja, så leverede unge Emil Jessen også et par blændende frispilninger til stregen, som gav mål. Samlet fik Jessen ikke så meget spilletid, men han leverede to fine målgivende afleveringer. Jens Svane Peschardt brugte mange kræfter i forsvaret og erobrede vigtige bolde, men han lagde også en perfekt aflevering til Alexander Morsten på stregen, som dermed scorede ét af sine tre mål.

Set med KIF-øjne var der meget at glæde sig over. Der var masser af gejst og fight, men samtidig spillede holdet også med en ro og et overblik, som gjorde at det ikke blev en stressende affære, som vi flere gange tidligere har oplevet i denne sæson. Nu må man så også i sandhedens interesse slå fast, at aftenens modstander Sønderjyske i denne sæson flere gange tidligere er set i en stærkere udgave end det hold, som var på banen i Sydbank Arena onsdag aften. Det tager ikke noget af denne vigtige sejr for KIF, som forhåbentlig kan anspore holdet til de kommende vigtige kampe i HTH-ligaen.

Matchfakta:

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 8, Peter Balling og Andreas Væver, begge 5, Thomas Boilesen, 4, Alexander Morsten og Benjamin Pedersen, begge 3 og Agust Eli Björgvinsson 1 mål.

Sønderjyske: Tobias Møller, 6, Kristian Stranden, 5, Sveinn Johannsson, 4, Noah Gaudin, Andreas Lang og Frederik Ladefoged, hver 2, Alec Smit og Viktor Nevers, begge 1 mål.