Decimeret KIF-hold tabte træningskamp

Af Ole Maass

Et stærkt decimeret KIF-mandskab uden stamspillere som Peter Balling, Thomas Boilesen, Vetle Rønningen, Andreas Flodman og målmand Agust Eli Björgvinsson tabte torsdag eftermiddag træningskampen i Sydbank Arena mod Ribe-Esbjerg med 24-29 efter en vestjysk pauseføring på 9-16.

Foruden de fem nævnte stamspillere var KIF så også uden den stærke stregspiller Alexander Morsten, som torsdag eftermiddag rejste udenlands efter, at han har fået kontrakt i en klub i én af de store europæiske ligaer.

Mens KIF'erne altså stillede op i en svækket udgave til træningskampen stillede de vestjyske gæster op i noget nær stærkeste opstilling. Det kunne så også ses på kampens forløb, hvor KIF ret hurtigt kom bagud. KIF'erne stod sådan set ret fornuftigt i forsvaret, hvor spillere som Benjamin Pedersen, Jens Svane, Daniel Guldsmed og Jesper Meinby skulle tage det store slæb i fraværet af forsvarskrumtapper som Vetle Rønningen og Alexander Morsten.

I angrebet spillede KIF'erne sig sådan set også frem til masser af kvalificerede chancer. Til gengæld kneb det alvorligt med at udnytte de fine chancer, som KIF'erne spillede sig frem til. Indspil til stregen, fløjafslutninger og tre brændte straffekast i første halvleg var nogle af de fine muligheder KIF'erne brændte, og det betød, at gæsterne efter 22 minutters spil førte med 6-14 og ved pausetid med 9-16.

I anden halvleg startede KIF'erne også med at brænde tre oplagte målchancer på vestjydernes tidligere landsholdsmålmand, Søren Rasmussen. Gæsterne bragte sig også foran med 9-17, men så fik KIF'erne en fin periode med blandt andet et par kontramål, og da Jens Svane på straffekast reducerede til 13-17 efter syv minutters spil af anden halvleg så det ganske fornuftigt ud set med KIF-øjne. Men igen lagde gæsterne afstand til hjemmeholdet med tre scoringer i træk, og da Ribe-Esbjerg i midten af anden halvleg øgede føringen til ti mål – 15-25 – begyndte det at ligne et rigtig grimt nederlag til det decimerede hjemmehold.

Spillere som Jens Svane og Chris Jørgensen gik dog forrest, da der skulle kæmpes for at indhente det tabte terræn. Jens Svane med tre scoringer på straffekast og yderligere ét mål, og Chris Jørgensen med tre mål på langskud fra playmakerpositionen, og det betød at det uundgåelige nederlag sluttede med de forsonlige cifre på 24-29 – taget i betragtning af hvor mange vigtige spillere KIF måtte undvære denne torsdag eftermiddag.

Hos KIF bød målmand Tim Winkler også ind med en række gode redninger – heriblandt to redninger på straffekast. Og det er også værd at bemærke, at unge Andreas Elbæk kom på måltavlen med KIF's sidste mål til 24-29 på et straffekast.

Skal man bedømme kampen med de positive briller kan man konstatere, at KIF's forsvarsspil langt hen ad vejen var fornuftigt. KIF'erne spillede sig også frem til masser af kvalificerede chancer, men brændte bare alt for meget på både Søren Rasmussen og Andreas Haagen, som også fik spilletid i gæsternes mål. Og så er udnyttelsen af straffekast også stadig et tema for KIF, som måske fik en ny mand fra syv meter pletten i form af Jens Svane, som scorede på alle sine tre forsøg.

Matchfakta:

KIF Kolding-Ribe-Esbjerg HH: 24-29 (9-16).

Målscorere, KIF: Jens Svane Peschardt, 6 (3), Chris Jørgensen, 6 (3), Emil Jessen, Benjamin Pedersen, Mats Gordon Krog, Andrea Væver og Jesper Meinby, hver 2 mål, Andreas Elbæk, 1 (1) samt Tim Winkler 1 mål.

Topscorer: Ribe-Esbjerg: Marcus Mørk: 6.

Redninger: Tim Winkler, KIF: 10