Det startede godt, men sluttede skidt for KIF

Af Ole Maass

Det lignede noget vi har set før. Det der langt hen ad vejen var en rimelig tæt kamp mellem KIF Kolding og GOG sluttede med en sikker fynsk sejr – 26-35 efter 14-14 ved pausen.

En sejr i den størrelsesorden fortæller selvfølgelig et og andet om det aktuelle styrkeforhold mellem de to klubber, men som iagttager med KIF-sympatier sad man alligevel med en temmelig ærgerlig fornemmelse efter, at kampen sluttede med nogle cifre, som måske ikke var helt retvisende. Da det hele var afgjort i slutningen af anden halvleg fik fynboerne således en lille håndfuld lette mål scoret i tomt KIF-mål – efter KIF-afslutninger i den anden ende, som ikke var skarpe nok.

KIF-træner Torben Sørensen havde på forhånd slået fast, at skulle hans mandskab have chancen for et godt resultat krævede det en noget nær perfekt indsats med et minimum af tekniske fejl. Den forudsigelse holdt meget godt i første halvleg, hvor KIF'erne med klogt og varieret angrebsspil fuldt ud var fynboernes ligemænd. I den fase af kampen var KIF's forsvarsspil også på et ganske fint niveau, og i angrebet var der skarphed fra mange KIF-spillere.

Hos GOG blev der trukket store veksler på fynboernes landsholdsspillere Mathias Gidsel og Simon Pytlick, ligesom der også var noget nær garanti for GOG-mål hver gang bolden blev sendt ud til fynboernes svenske landsholdsfløj, Jerry Tollbring.

De første 30 minutter sluttede altså helt lige, men fra starten af anden halvleg steppede det fynske forsvar op, og KIF'erne fik sværere ved at score på fynboernes norske landsholdmålmand, Torbjørn Bergerud. Efter godt ti minutters spil af anden halvleg var kampen dog stadig helt åben, da en stærkt spillende Alexander Morsten reducerede til 18-20 for KIF. Efterfølgende fik GOG tilkendt et straffekast, som Tim Winkler reddede, men returbolden sprang ud til straffekastskytten, Emil Madsen, som så kunne score til 18-21. Meget symbolsk for kampen, hvor marginalerne ikke var på KIF's side.

KIF'erne havde heller ikke held til at dæmme op for en allesteds nærværende Mathias Gidsel. Uanset hvor mange mere eller mindre umulige positioner han bragte sig i lykkedes det ham at score – og scorede han ikke selv fremtvang han som regel et straffekast – også i situationer, hvor det set fra tilskuerpladserne mere lignede en angrebsfejl. Dem blev der ikke dømt nogen af mod Gidsel. Men samtidig må man også bare tage hatten af for den slidsomme unge landsholdsspiller, som sammen med en meget stærkt skydende Simon Pytlick og svenske Tollbring på fløjen viste høj klasse. Det samme gjorde i øvrigt også fynboernes anden unge, højre back, Emil Madsen med seks mål på syv forsøg.

Lige nu er GOG ikke den modstander KIF'erne skal bruge som styrkemæssig målestok. Vi kan ærgre os over, at nederlaget denne lørdag eftermiddag blev alt for stort – men bortset fra det skal KIF'erne nu bruge energien på at lade op til de kommende uhyre vigtige kampe, som på grund af coronarestriktionerne skal spilles uden tilskuere.

Den første på onsdag den 22. december på udebane mod Mors/Thy, og de efterfølgende lige så vigtige kampe hjemme mod Fredericia HK den 27. december og årets sidste kamp på udebane mod Nordsjælland dagen før nytårsaften.

De tre kampe skal der meget gerne hentes nogle point i, hvis vi skal undgå at foråret bliver en alt for neglebidende affære for os, som har sympati for KIF Kolding.

Matchfakta:

KIF Kolding-GOG: 26-35 (14-14)

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 5, Alexander Morsten og Chris Jørgensen, begge 4, Benjamin Pedersen og Thomas Boilesen, begge 3, Daniel Guldsmed og Andreas Væver, begge 2, Mats Gordon Krog, Peter Balling og Jesper Meinby Pedersen, hver 1 mål.

GOG: Jerry Tollbring, 10, Simon Pytlick, 7, Mathias Gidsel og Emil Madsen, begge 6, Lukas Jørgensen, 3, Kasper Kildelund, 2 samt Emil Lærke, 1 mål.

Redninger:

KIF: Agust Eli Björgvinsson: 5/22 (22,73 procent), Tim Winkler: 3/20 (15 procent).

GOG: Torbjørn Bergerud: 7/28 (25 procent), Viktor Gisli Hallgrimsson: 2/7 (28,57 procent).

Udvisninger: KIF: 5, GOG: 3

Tilskuertal: 1830 i Sydbank Arena.