Én god halvleg var ikke nok for KIF i Aalborg

Af Ole Maass

33-28 stod der på måltavlen, da Aalborg Håndbold og KIF Kolding mandag aften havde afviklet deres interne kamp i anden runde af DM-slutspillet. Bag den sejr til hjemmeholdet gemmer sig to halvlege, som set med KIF-øjne var meget forskellige.

KIF-spillerne leverede nemlig i første halvleg en særdeles fornuftig præstation med velovervejet angrebsspil, få tekniske fejl og forsvarsspil, som er set bedre i denne sæson. Men da hjemmeholdet i første halvleg leverede nogenlunde det samme havde vi en tæt kamp, hvor Aalborg bragte sig foran med 17-16 på et frikast efter tid, eksekveret af Henrik Mølgaard.

I første halvleg var det ikke mindst Bjarke Christensen og en meget skarp Thomas Boilesen, som glimtede hos KIF. Men lige så fremragende Steven Plucnar var på stregen i den første grundspilskamp mod Skjern lige så uheldig var han mandag aften med sine afslutninger fra stregen, hvor han i første halvleg endte med at blive noteret for nul mål på fem afslutninger. Og i det hele taget var indspillene til stregen ikke et våben, som mandag aften var brugbart for KIF'erne. I hjemmeholdets forsvar stod de store drenge Henrik Møllgaard, René Antonsen og Benjamin Jakobsen, og de var i den grad en stopklods for, at indspillene til stregen gav gevinst for KIF.

En anden – og afgørende faktor – for hjemmeholdets sejr blev ikke mindst, at nordjydernes svenske landsholdsspiller Lukas Sandell i sin come back-kamp var brandvarm med ti scoringer på 12 forsøg. Ham fik KIF'erne aldrig dæmmet op for.

Mens første halvleg altså var en helt lige og jævnbyrdig affære fik hjemmeholdet i anden halvleg slået et hul på tre-fire mål i løbet af de første ti minutter, hvor Aalborg gik fra stillingen 17-17 til en føring på 22-18. Det skete efter et par tekniske fejl og uheldige KIF-afslutninger. KIF'erne havde stadig færten af point, da Peter Lund efter knap 13 minutters spil i anden halvleg reducerede på en kontra til 22-20. Men efter yderligere en afbrænder og en teknisk fejl fra KIF trak Aalborg igen fra, og med et kvarter tilbage af kampen var nordjyderne igen foran med fem mål – 25-20.

Den afstand holdt sig stort set resten af kampen, og derfor kunne man konstatere, at en ganske fornuftig første halvleg langt fra var nok til at sikre KIF point i det nordjyske.

Hos hjemmeholdet var der et gensyn med to tidligere holdkammerater. Andreas Væver og Andreas Flodman på hver sin fløj fik begge spilletid. Væver uden at han fik nogle udspil til afslutninger, mens Flodman fra højre fløj kom til fire afslutninger med en enkelt scoring til følge.

KIF-spillerne har stadig rigtig meget på spil i forhold til slutspillet. Godt nok ser det svært ud, da Aalborg nu er på fem point, mens Skjern efter sin sejr på 32-24 over Ribe-Esbjerg nu er på fire point. KIF har et point, og det samme har Ribe-Esbjerg, som er KIF's næste modstander – på søndag klokken 18.15 i Blue Water Dokken i Esbjerg. Her skal KIF have to point – så er der absolut stadig muligheder for en plads i DM-semifinalen.

KIF-drengene fik mandag aften igen opbakning fra et halvt hundrede KIF-fans fra fanklubben Den Gyldne Hånd, som havde taget den lange vej til Aalborg. Stor respekt til disse varmblodede KIF-fans, som på aftenens tv-transmission på TV2 Sport flere gange var til at høre. Flot opbakning!

Matchfakta:

Aalborg Håndbold-KIF Kolding: 33-28 (17-16)

Målscorere:

Aalborg:

Lukas Sandell, 10, Buster Juul, Kristian Bjørnsen og Henrik Møllgaard, hver 4, René Antonsen og Felix Claar, hver 3, Simon Gade, 2, Benjamin Jakobsen, Andreas Flodman og Victor Kløve, hver 1 mål.

KIF Kolding:

Bjarke Christensen, 8, Thomas Boilesen, 6, Viktor Nevers, 3, Jens Svane, Erik Toft, Benjamin Pedersen, Mads-Peter Lønborg og Steven Plucnar, hver 2 mål samt Peter Lund, 1 mål.

Redninger:

Aalborg: Mikael Aggefors: 3/13 (23,08 procent), Simon Gade: 9/27 (33,33 procent).

KIF: Magnus Brandbyge: 6/26 (23,08 procent), Tim Winkler: 4/13 (30,77 procent)