Et skidt pointtab for KIF Kolding

Af Ole Maass

Set med KIF-øjne var det mere skidt end godt, da KIF Koldings mandlige ligahold fredag aften spillede 28-28 hjemme i Sydbank Arena mod Nordsjælland Håndbold. Det var én af den slags hjemmekampe, som man på forhånd havde kalkuleret med to point i, men som kampen forløb kan man sådan set ikke indvende noget imod pointdelingen mellem de to hold, som begge holder til i bunden af ligaen.

Gæsterne kom bedst fra start og kom relativt uhindret til sine scoringer, så Nordsjælland efter knap seks minutters spil førte med 5-3. På trods af flere tekniske fejl og afleveringer ud over sidelinjen fik KIF'erne efterfølgende bedre flow i angrebsspillet, hvor spillere som Thomas Boilesen, Peter Balling og Andreas Flodman viste højt niveau. Og da Jesper Meinby efter godt 22 minutters spil lagde en fin aflevering ind til en træfsikker Daniel Guldsmed på KIF-stregen og KIF dermed kom foran med 11-9 begyndte det at se lyst ud for hjemmeholdet. Men KIF formåede aldrig at ryste gæsterne af sig i første halvleg, og da KIF'erne lavede yderligere et par tekniske fejl i slutningen af halvlegen endte det med en snæver pauseføring på blot 15-14 til KIF – og kampen var dermed helt åben.

Det var tankevækkende, at Nordsjællands målmand, Jimmi Andersen i første halvleg kun var noteret for en enkelt redning, mens Tim Winkler i KIF-målet stod noteret for syv redninger efter de første 30 minutter. At KIF på den baggrund kun førte med et enkelt mål skyldtes de mange tekniske fejl.

I anden halvleg fortsatte det tætte parløb mellem de to mandskaber. En stærkt skydende og yderst bevægelig bagspiller hos gæsterne, Nichlas Hald, gjorde i perioder som det passede ham, og med sine otte mål var han om nogen årsagen til, at gæsterne fik et point med hjem fra Kolding. Men også gæsternes tunge playmaker Matias Campbell med syv mål og en stærkt spillende Jimmi Andersen i anden halvleg gjorde deres til, at KIF aldrig fik slået det hul, der resulterede i en sejr og de to point.

En anden del af forklaringen er, at KIF's forsvarsspil stadig har sine mangler, og så er de mange tekniske fejl også en faktor man heller ikke kan se bort fra som en del af årsagen til, at Sydbank Arena og hovedparten af de 1634 tilskuere var hensat i en tilstand fra frustration fredag aften ved 20-tiden.

Matchfakta:

KIF Kolding- Nordsjælland Håndbold: 28-28 (15-14).

Målscorere:

KIF: Peter Balling, 6, Thomas Boilesen, Andreas Flodman og Daniel Guldsmed, hver 5, Benjamin Pedersen, 3, Mats Gordon Krog og Chris Jørgensen, begge 2 mål.

Nordsjælland:

Nichlas Hald, 8, Matias Campbell, 7, Jesper Dahl, 4, Rasmus Madsbøll, 3, Magnus Kronborg og Carl-Emil Haunstrup, begge 2, Tobias Jørgensen og Julius Mørch-Rasmussen, begge 1 mål.

Udvisninger: KIF: 3, Nordsjælland: 0

Redninger:

KIF: Tim Winkler: 14/37: (37,84 procent), Agust Eli Björgvinsson: 1/4 (25 procent)

Nordsjælland: Jimmi Andersen: 9/30 (30 procent), Frederik Andersson: 1/8 (12,5 procent)