Fabelagtig fight sluttede med pointdeling

Inden kampen blev Peter Balling kåret som månedens ALPI Fighter og fik overrakt en buket blomster af Morten Nielsen fra ALPI

Respekt for spillerne på KIF Koldings mandlige ligahold. Uden tre af holdets største profiler – Chris Jørgensen, Andreas Flodman og Thomas Boilesen – spillede de resterende KIF-spillere søndag eftermiddag en fabelagtig kamp, som sluttede 31-31 mod Lemvig/Thyborøn Håndbold.

Det var et højspændt drama, som endte med at gæsternes stærke højre back, Jonas Langerhuus, to sekunder før tid udlignede til det uafgjorte slutresultat, som lige præcis var nok til at sikre, at vestjyderne sikrer sig en plads i kvalifikationsspillet til ligaen, mens TMS ender på den direkte nedrykningsplads.

Modsat havde KIF’erne ikke så meget andet end æren at spille for. Men det var så også tydeligt, at det var brændstof nok for det decimerede KIF-mandskab til at levere en helhjertet indsats. Fra start var der masser af vilje og tænding på KIF-holdet. Det samme var der hos Lemvig/Thyborøn, og det betød at vi fik en tæt kamp hele vejen igennem.
På forhånd havde KIF-træner Andreas Toudahl forudsagt, at hans spillere skulle spille med kløgt og snuhed mod et vestjysk mandskab, som ville komme med masser af power og vildskab. Det kom til at holde stik.
I første halvleg skiftede de to hold til at have teten i kampen. Efter et kvarters spil bragte en stærkt spillende Peter Balling foran med 9-7, men i resten af halvlegen var det gæsterne, der fik tilkæmpet sig et lille overtag og derfor kunne Lemvig gå til pausen med en smal 16-17 føring.

I anden halvleg, hvor begge hold i vid udstrækning spillede syv mod seks, fortsatte den jævnbyrdige kamp. I starten af halvegen benyttede KIF’s Peter Balling sig af det til at score to gange i tomt mål. Og kort efter var det Benjamin Pedersen, der også viste evner udi kunsten at score i tomt mål fra egen banehalvdel til stillingen 22-22.
KIF’erne fik et lille overtag, da der manglede 11-12 minutter. Det skyldtes både, at en stærk Tim Winkler i KIF-målet havde nogle vigtige redninger, ligesom gæsternes Thomas Damgaard hamrede en bold på stolpen. Og da der manglede godt otte et halvt minut bragte en stærkt spillende Benjamin Pedersen KIF på sejrskurs ved stillingen 29-26.

Så fulgte en periode med nerverne i højsædet og flere fejl fra begge sider, men godt seks minutter før tid kunne gæsternes Jesper Kokholm reducere til 28-29, og da samme spiller et minut senere udlignede til 29-29 var den højspændte gyser en realitet.
De sidste tre-fire minutter blev et sandt drama. Både Tim Winkler og gæsternes Ronnie Nicolaisen havde vigtige redninger i hver sin ende af banen, og så skulle vi altså frem til to sekunder før tid, hvor Jonas Langerhuus på et gennembrud overlistede Tim Winkler, som få sekunder forinden havde en fremragende redning på et forsøg fra gæsternes Mads Thymann.

Og facit blev altså en pointdeling efter et højspændt drama. Og vestjysk jubel. Det kunne man ikke fortænke Lemvig/Thyborøn-spillerne i. De havde ligesom KIF-spillerne leveret en helhjertet indsats.
Set med KIF-øjne er der flere perspektiver i det ene point. Hele holdet viste en fantastisk indstilling, fight og vilje. Der blev fightet i forsvaret, så det var en fryd.
Spillere som Vetle Rønningen, Alexander Morsten og Benjamin Pedersen leverede forsvarsspil af høj klasse. I angrebet viste Peter Ballling igen storspil, og unge spillere som Kristoffer Vestergaard og Nicolaj Jørgensen viste også masser af kvalitet i de mange minutter de fik på banen søndag eftermiddag. Det samme gjorde en spiller som Jens Svane Peschardt, som godt nok havde nogle afbrændere her og der, men hele tiden fortsatte med at køre på. Andreas Væver spillede også en fin kamp, og så leverede KIF’s to målmænd, Tim Winkler og Ágúst Elí Björgvinsson vigtige redninger i målet.
Og denne eftermiddag var der også spilletid til KIF’s unge garde af spillere: Frederik Weber, Andreas Elbæk, Phillip Lyngby Pedersen og Simon Lindved. Og med de skader KIF-holdet går ind i slutspillet med kan de unge spillere nok også påregne spilletid i de kommende slutspilskampe.
Og så var der i øvrigt også endnu en positiv kendsgerning ved den uafgjorte kamp søndag eftermiddag. KIF’erne har selv spillet sig i slutspillet – uanset de to point holdet fik tildelt som følge af BSH’s fejl på skrivebordet. Så selvom KIF’erne givetvis ikke går ind i slutspilspuljen mod GOG, BSH og Sønderjyske som favoritter, viste kampen, at KIF’erne med masser af fight og vilje kan hente vigtige point.

Matchfakta: KIF-Lemvig/Thyborøn: 31-31 (16-17)

Målscorere: KIF: Peter Balling, 10, Benjamin Pedersen, 5, Andreas Væver, Kristoffer Vestergaard og Alexander Morsten, hver 4, Jens Svane Peschardt, 3 og Nicolaj Jørgensen 1 mål.
Lemvig/Thyborøn: Thomas Damgaard og Jesper Kokholm, begge 6, Mark Nikolajsen, 5, Mads Thymann Hansen, 4, Niels Lindholt, Søren Nørgaard og Jonas Langerhuus, hver 3 samt Nicolaj Spanggaard 1 mål.

Redninger: KIF: Agust Eli Björgvinsson: 5/19 (26,32 procent), Tim Winkler: 11/27 (40,74 procent)
Lemvig: Ronnie Nicolaisen: 10/35 (28,57 procent), Shardrach-Amie Nsoni: 0/1

Udvisninger: KIF: 1, Lemvig: 3