Fabelagtig holdindsats bag sikker KIF-sejr

KIF Koldings mandlige ligahold kom ud fra seks ugers VM-pause på den bedst tænkElíge måde, da holdet onsdag aften efter en fremragende kamp hentede en sikker sejr på 38-31 ude mod Fredericia HK.

KIF’erne grundlagde sejren på en uhyre fokuseret første halvleg, hvor holdet med en storspillende islandsk VM-målmand, Ágúst Elí Björgvinsson i spidsen gik til pausen med en føring på 18-13.
Ágúst Elí Björgvinsson, som også spillede en fantastisk kamp, da de to mandskaber mødtes i Kolding i slutningen af september sidste år. Så det var godt set af trænerduo’en Andreas Toudahl og Torben Sørensen, at målmandstjansen var overladt til Ágúst.

Fra kampens start var KIF’s islandske målmand på tæerne over for hjemmeholdets skytter, og i de første 19-20 minutter havde Ágúst seks vigtige redninger. Alligevel var hjemmeholdet kun bagud med et enkelt mål – 10-11 – efter knap 19 minutters spil. I de efterfølgende 11 minutter af første halvleg hev Ágúst Elí Björgvinsson yderligere en håndfuld redninger frem, og da KIF’erne i den anden ende var særdeles effektive havde KIF altså udbygget føringen til 13-18 ved pausen. KIF’s norske bagspiller Thomas Boilesen var uhyre skarp i både sine egne afslutninger og i indspil til en meget stærk Benjamin Pedersen på stregen. På højre fløj var Andreas Flodman endnu engang knivskarp, og som playmaker leverede Chris Jørgensen også endnu en fabelagtig indsats med godt overblik, fine afleveringer og med egne afslutninger. Men KIF’erne spillede generelt med stort overblik, ro og skarphed – og så skal det da også nævnes, at hjemmeholdets forsvar ikke var overbevisende denne aften, ligesom FHK’s to målmænd, Emil Tellerup og Jimmi Andersen heller ikke fik fat i mange bolde.

KIF’erne fortsatte den koncentrerede indsats efter pausen, og i løbet af halvandet minut havde Benjamin Pedersen med to mål udbygget KIF-føringen til syv mål – 13-20 – samtidig med, at Ágúst Elí Björgvinsson fortsatte de overbevisende takter i KIF-målet. Da der var spillet seks et halvt minut af anden halvleg havde KIF udbygget føringen til ni mål – 15-24 – og resten af kampen var KIF’erne på skift foran med otte, ni og ti mål. Hjemmeholdet fik mod slut lov til at pynte lidt på nederlaget, men det ændrer ikke på, at KIF’erne leverede en helstøbt indsats.
Der var mange andre end Ágúst, Benjamin og Flodman, som trådte i karakter denne aften.
Efter få minutters spil måtte KIF’s forsvarsgeneral, norske Vetle Rønningen forlade banen med det der udefra set lignede en lårskade. KIF’s stærke højre back, Peter Balling, spillede heller ikke hele kampen, og han lignede også én der forinden havde været plaget af en skade. Balling fik alligevel hamret to bolde i kassen, og leverede også fin fight i forsvaret. Det samme gjorde i den grad Alexander Morsten og Jens Svane Peschardt – og begge lavede også et par fine scoringer i den anden ende. For Jens Svanes vedkommende sæsonens første, hvilket også blev fejret på KIF-bænken. Andreas Væver på fløjen fik ikke mange bolde at arbejde med, men han leverede en fornem indsats i det fremskudte 5-1 forsvar, som KIF brugte i dele af kampen, og så viste KIF’s to unge spillere, Nicolaj Jørgensen og Kristoffer Vestergaard igen, at de kan bruges i rigtig mange funktioner på et KIF-mandskab, som denne aften var smalt besat, når man tænker på, at både Vetle og Balling ikke var fuldt ud til disposition. Kristoffer Vestergaard lavede tre fine scoringer – både fra bagkæden og fra fløjen.

I målet tog Tim Winkler denne aften et hvil på bænken – bortset fra et enkelt straffekast, hvor han kom i aktion. Og med den store føring in mente kunne Andreas Toudahl også lige give korte indhop til to af KIF’s unge talenter på hver sin fløj, Simon Lindved og Nicolai Weber.

Samlet set var det en fremragende aften for et stærkt spillende KIF-mandskab. Pokkers, at der i disse coronatider ikke må komme tilskuere i hallen. Havde det været muligt at få publikum på, ville der med garanti have været mindst 3500-4000 tilskuere i hallen, når KIF spiller den næste hjemmekamp, fredag den 12. februar, klokken 19.30, hvor GOG kommer på besøg. Det må vi tænke os til!

Kampfakta:
Fredericia HK-KIF Kolding: 31-38 (13-18)

Målscorere:
FHK:
Kristian Stoklund, 7, Anders Kragh Martinussen, 5, Rune Andersen, Jakob Frederiksen, Jakob Mikkelsen og Mads Lenbroch, hver 3, Rasmus Meyer Ejlersen, Nicolaj Nørager og Martin Bisgaard, hver 2 mål samt Jesper Lindgren, 1 mål.

KIF Kolding:
Andreas Flodman, 11, Benjamin Pedersen, 10, Thomas Boilesen og Chris Jørgensen, hver 4, Kristoffer Vestergaard, 3, Alexander Morsten, Peter Balling og Jens Svane Peschardt, hver 2 mål.