Fantastisk KIF-sejr over Aalborg

Af Ole Maass

Det var forrygende, fabelagtigt og fantastisk. Det var vildt, vanvittigt og vidunderligt. Lørdag sidst på eftermiddagen, hen omkring klokken 17.40 var det en kendsgerning, at KIF Koldings mandlige ligahold efter en forrygende kamp havde besejret ligaens tophold, Aalborg Håndbold med 27-25 efter en KIF-føring på 14-12 ved pausen.

På sådan en lørdag, hvor KIF'erne viste noget i retning af international klasse tillader den, der skriver disse ord sig at hive skuffen med floskler, superlativer og store tillægsord ud af skuffen. Det kan jo godt være, at Aalborg kan diske op med internationale storspillere som Mikkel Hansen, Aron Palmarsson, Lukas Sandell og Felix Claar, men vi – KIF – har til gengæld spillere som vores norske klippevæg Vetle Rønningen, vi har hans landsmænd Thomas Boilesen, Sander Øverjordet og vi har vores danske stjerner som Bjarke Christensen, muren i målet i Magnus Brandbyge, og så har vi alle de andre KIF-drenge, som denne lørdag i den grad bestod deres svendeprøve med en drøm af en kamp.

KIF-drengene sørgede fra start for, at stemningen blandt de 4468 tilskuere i Sydbank Arena kom op at ringe. På blændende forsvarsspil, med redninger af Magnus Brandbyge og på flot og varieret angrebsspil med stærke afslutninger af Thomas Boilesen, Jesper Meinby og Bjarke Christensen bragte KIF'erne sig foran med 6-1 efter 5 1/2 minuts spil. Så var tonen lige som lagt i en kamp, hvor KIF'erne spillede med stor koncentration og et minimum af tekniske fejl.

Aalborg-træner Stefan Madsen tog time out, og i de følgende minutter fik gæsterne spillet sig bedre ind i kampen, blandt andet med flere scoringer af en stærkt spillende Mads Hoxer Hangaard. Og efter tyve minutters spil reducerede Hoxer til 8-9 for gæsterne, som dermed var helt på omgangshøjde med KIF. I de resterende ti minutter af første halvleg var KIF'erne et mulehår foran gæsterne, men de sidste minutter af halvlegen blev også en smule ujævne, blandt andet som følge af flere afbrydelser, fordi hallens måltavle ikke kunne følge med i målscoringen. Det skabte også lidt mumlen i krogene på tilskuerpladserne. Men det ændrede ikke på, at KIF-drengene holdt fokus og førte med 14-12 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte KIF'erne med det fremragende forsvarsspil, som skabte basen for, at KIF'erne kunne holde nordjydernes arsenal af storspillere fra fadet. Den danske landsholdsspiller Mikkel Hansen viste flere gange sin individuelle klasse, men som hold havde nordjyderne meget svært ved at overliste KIF's fantastisk godt kæmpende forsvar.

Efter 45 minutters spil førte KIF med 21-18, men så fik KIF's forsvarsmur Vetle Rønningen en noget tvivlsom udvisning, hvor han havde fod på bolden, og det ifølge dommerne var bevidst. Den udvisning kostede to mål, og da KIF's stærke streg Steven Plucnar også kort efter brændte en afslutning fra stregen kunne gæsternes målmand, Simon Gade udligne i tomt mål til 21-21. Man sad og frygtede, at det var begyndelsen til enden for KIF, men KIF-drengene fortsatte med at spille med kløgt og omtanke. Steven Plucnar tog revanche og scorede fra stregen til 22-21, Mads-Peter Lønborg gjorde det til 23-21 på et kontraløb, og så var hallen igen helt op og koge.

KIF kom også foran 25-22 med godt fem minutter igen. Og igen udlignede Aalborg med tre hurtige scoringer efter en misset KIF-afslutning og en teknisk fejl.

Men da en storspillende Thomas Boilesen med et minut og 18 sekunder igen bragte KIF foran med 26-25, og da KIF-forsvaret blokerede et skud fra Mikkel Hansen og Aron Palmarsson efterfølgende lavede en fejlaflevering, blev det ikke til nogen nordjysk udligning. I stedet havnede bolden i hænderne på Jens Svane, som fra egen banehalvdel sendte bolden i et tomt nordjysk mål. 27-25 til KIF, og hallen eksploderede i vild jubel. Stefan Madsen tog en sidste nordjysk time out, men meget symptomatisk snuppede KIF-keeper Magnus Brandbyge også gæsternes sidste afslutning fra Mikkel Hansen. En fantastisk – og en meget velfortjent – KIF-sejr var en realitet.

Det var en forrygende holdindsats, men skal man fremhæve enkelte spillere – ja, så kommer man ikke uden om, at Thomas Boilesen i fraværet af KIF's hardhitter Erik Toft, spillede en fantastisk kamp. Boile var skarp i egne afslutninger, han leverede indspil til streg og fløje, og han tilkæmpede sig flere straffekast. Boilesen spillede en helt suveræn kamp. Det samme gjorde Bjarke Christensen med ni mål på ti forsøg, og så var Magnus Brandbyge også en helt suveræn sidste skanse i målet, foran et KIF-forsvar, som leverede en indsats i ren verdensklasse.

Ham, der skriver disse linjer har fødselsdag søndag, men den her KIF-sejr var nu bedre end alverdens fødselsdagsgaver. Sådan KIF. Det var klasse!

Matchfakta:

KIF Kolding-Aalborg Håndbold: 27-25 (14-12).

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 9, Thomas Boilesen, 6, Benjamin Pedersen, 3, Jesper Meinby, Mads-Peter Lønborg og Steven Plucnar, hver 2 mål, Sander Øverjordet, Jens Svane og Viktor Nevers, hver 1 mål.

Aalborg Håndbold:

Mikkel Hansen, 6, Lukas Sandell og Mads Hoxer, hver 4, Kristian Bjørnsen og Felix Claar, hver 3, Sebastian Berthold, 2, Aron Palmarsson, Benjamin Jakobsen og Simon Gade, hver 1 mål.