Flot første halvleg – skidt anden halvleg af KIF

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold fik både vist et højt topniveau og et lavt bundniveau, da holdet onsdag aften tabte holdets anden slutspilskamp mod Bjerringbro-Silkeborg. Nederlaget blev på 37-29 efter en KIF-føring på 16-17 ved pausen.

Topniveauet fik KIF’erne vist i første halvleg, da holdet både stod stærkt i forsvaret, Tim Winkler stod fremragende i målet, og i angrebet spillede KIF’erne med både kløgt, kvalitet og få tekniske fejl.
De gode KIF-takter fortsatte også i begyndelsen af anden halvleg, og det så rigtig fornuftigt ud set med KIF-øjne, da Peter Balling efter 33 minutters spil bragte KIF foran med to mål for første gang i kampen – 18-20.
Men herefter fulgte 12 rædsomme minutter set med KIF-øjne. BSH sendte Alexander Lynggard frem i en 5-1 opdækning, og det satte i den grad grus i KIF’s angrebsspil. Resultatet var tekniske fejl, dårlige afleveringer og et angrebsspil, som blev temmelig forkrampet. I den anden ende forplantede usikkerheden sig til KIF-forsvaret, hvor hjemmeholdets stærke svenske skytte William Bogojevic havde alt for let ved enten at skyde sig igennem eller bryde igennem KIF-forsvaret. Resultatet var, at Tim Winkler og Agust Eli Björgvinsson på skift i KIF-målet var stort set prisgivet for hjemmeholdets angrebsspil, som også rent kvalitetsmæssigt lige fik et par hak opad i forhold til første halvleg.

KIF-måltørken varede 12 minutter – fra det 33. til det 46. minut. Det betød, at hjemmeholdet gik fra en stilling på 18-20 til 27-20, og dermed var kampen reelt afgjort.
KIF’erne fik altså vist, at når de spiller bedst kan de også være med mod de bedste hold, men der er for mange og lange udfald, og det var kampen onsdag aften altså et tydeligt bevis på.

Individuelt var der fine præstationer af flere KIF-spillere: Tim Winkler i første halvleg, Alexander Morsten i hele kampen, og så leverede Thomas Boilesen også en fin præstation i store dele af kampen.
KIF’erne har stadig fire vigtige kampe i slutspillet, og spillerne skal ikke hænge ”med mulen”, men op på hesten igen, som man siger, når moralen skal pudses af. Og næste onsdag – den 21. april – er der en ny chance for at komme på tavlen i slutspillet, når KIF i Sydbank Arena får besøg af Sønderjyske.

Kampfakta:
Bjerringbro-Silkeborg-KIF Kolding: 37-29 (16-17)

Målscorere:
BSH: Jacob Lassen, 10, William Bogojevic, 8, August Pedersen, Jesper Nøddesbo og Nikolaj Øris Nielsen, hver 4 mål, Sebastian Skube, 3, Alexander Lynggaard, 2, Mads Kjeldgaard Andersen og Aksel Horgen, begge 1 mål.

KIF: Alexander Morsten, 7, Thomas Boilesen, 5, Andreas Væver og Peter Balling, begge 4, Chris Jørgensen og Jens Svane Peschardt, begge 3, Kristoffer Vestergaard, 2 og Benjamin Pedersen, 1 mål.