For mange afbrændere kostede dyrt i Skjern

Af Ole Maass

Moralen og fighterviljen hos KIF-spillerne kunne der sådan set ikke klages over lørdag eftermiddag i Skjern Bank Arena, hvor KIF Kolding tabte slutspilskampen mod Skjern med 32-26 efter en Skjern-føring på 18-13 ved pausen.

Til gengæld kneb det mere med træfsikkerheden hos KIF-spillerne, som ikke mindst i kampens begyndelse brændte 100 procents chancer på stribe. Det betød, at Skjern-målmand Christoffer Bonde hurtigt kom til at ligne en verdensmester, og det betød at hjemmeholdet efter godt 12 minutter førte med 9-2.

KIF-træner Kristian Kristensen tog efter 13 minutter sin anden time out, og det betød at KIF-spillerne i de følgende minutter fik samlet sig og forbedret træfsikkerheden betydeligt. Og da KIF's store stregspiller Steven Plucnar samtidig blev sendt frem i en 5-1 opdækning fik KIF-forsvaret og målmændene Rasmus Døssing og Magnus Brandbyge også bedre fat i hjemmeholdets skytter, som med norske Simen Pettersen og unge Jakob Rasmussen i starten af kampen havde haft mere eller mindre frit spil over for KIF-forsvaret.

Da Jesper Meinby på en andenbølge kontra kunne reducere til 11-8 for KIF efter 18 minutters spil så det straks bedre ud for KIF-drengene, som kampen igennem fik fin opbakning på tilskuerpladserne fra et halvt hundrede medrejsende fans fra KIF's fanklub Den Gyldne Hånd.

Imod slutningen af første halvleg gik KIF over til at spille 7 mod 6, men det var ikke ubetinget en succes. I hvert fald fik hjemmeholdet scoret et par gange i tomt mål efter fejlafleveringer fra KIF-spillerne, og det betød, at Skjern gik til pausen foran med fem – 18-13.

Hjemmeholdet havde i starten af anden halvleg skiftende føringer på fem-seks mål, men KIF-spillerne blev ved med at fighte, og efter 11 minutters spil i anden halvleg havde KIF også chancen for at reducere Skjerns forspring til tre mål. Men en teknisk fejl kostede, og i stedet for en reducering til 23-20 kunne Skjerns Lasse Uth løbe kontra og øge til 24-19. Det billede ændrede sig ikke i resten af halvlegen, hvor KIF ikke kom nærmere end at være bagud med fire mål. Derfor var der ikke rigtig noget at indvende mod hjemmeholdets sejr, som altså endte med en margin på seks mål – 32-26.

Hos KIF var der flere spillere, som leverede en solid indsats i lørdagens kamp. Stærkest i billedet af alle stod Benjamin Pedersen, som fra stregen var uhyre træsikker med seks mål på lige så mange forsøg.

For KIF'erne gælder det nu om at holde fokus på sæsonens sidste to kampe, som begge er særdeles vigtige. På onsdag, hvor KIF spiller en knald eller fald kamp i Tønder mod TM Tønder fra 1. division, hvor vinderen kvalificerer sig til 1/8-finalen i pokalturneringen. Og næste søndag – den 14. maj klokken 18.00 skal vi så gerne igen have rigtig mange tilskuere i Sydbank Arena, når KIF Kolding slutter en rigtig god sæson med sæsonens sidste kamp, hvor modstanderen er Ribe-Esbjerg, som lørdag eftermiddag overraskede stort ved at spille 36-36 i Aalborg.

Til den kamp, hvor KIF skal sige farvel til flere af holdets spillere, har KIF-drengene fortjent en stor og medlevende kulisse, hvor der ikke er tvivl om, at KIF'erne vil gøre alt for at slutte en rigtig god sæson med en sejr i DM-slutspillet.

Matchfakta:

Skjern Håndbold-KIF Kolding: 32-26 (18-13)

Målscorere:

Skjern: Simen Pettersen og Jakob Rasmussen, begge 7, Lasse Uth, 6, Senjamin Buric, 4, René Rasmussen og Eivind Tangen, begge 2, Jonathan Würtz, Lasse Mikkelsen, Oliver Norlyk og Alfred Jönsson, hver 1 mål.

KIF: Benjamin Pedersen, 6, Thomas Boilesen, 4, Erik Toft, Viktor Nevers og Bjarke Christensen, hver 3, Jesper Meinby, 2, Peter Lund, Jens Svane, Steven Plucnar, Vetle Rønningen og Mads-Peter Lønborg, hver 1 mål.