For mange fejl var igen dyre for KIF

Af Ole Maass

KIF-træner Kristian Kristensen havde på forhånd bebudet, at skulle hans hold have et godt resultat med hjem fra Gudme lørdag eftermiddag skulle KIF'erne ikke lade hjemmeholdet GOG score 35-40 mål. Han havde også slået fast, at hans målvogtere skulle have mange redninger for, at KIF'erne havde en chance mod de regerende danske mestre og pokalvindere fra Sydfyn.

De forudsætninger kom ikke rigtig til at holde, da KIF'erne endte med at tabe med 37-27 efter at have været bagud med 22-15 ved pausen.

Allerede efter ti minutters spil – ved stillingen 8-7 til GOG – blev en del af KIF's forudsætninger for et godt resultat skudt i sænk. Det skete, da hjemmeholdets Simon Pytlick ramte KIF-keeper Magnus Brandbyge med et skud i hovedet, som betød at Brandbyge ikke var med i resten af kampen. Samtidig med at Simon Pytlick fik en to minutters udvisning.

Det betød, at Tim Winkler måtte klare målmandstjansen i resten af kampen, og det gjorde han såmænd ganske fornuftigt. Men da KIF'erne endnu engang lavede alt for mange tekniske fejl og dårlige afslutninger betød det, at det fynske hjemmehold kunne løbe kontra utallige gange og score masser af nemme mål. Det fik ikke mindst landsholdsspilleren Lukas Jørgensen gavn af, og det betød, at han scorede ni mål på 13 forsøg. Og GOG scorede i alt 14 mål på kontra, og da KIF'erne samtidig blev noteret for i alt 13 tekniske fejl – ja, så skulle det ende med en skidt eftermiddag, set med KIF-øjne. Der var mange ting, som ikke rigtig lykkedes denne eftermiddag. KIF- og ligatopscorer Bjarke Christensen havde ikke én af sine bedste dage. Han havde flere afbrændere end normalt, herunder også et par straffekast på GOG's svenske landsholdsmålmand Tobias Thulin.

KIF-spillerne skal have ros for god moral og for at fighte hele vejen igennem, men kampen viste – og det vidste vi godt i forvejen – at tekniske fejl er uhyre kostbare mod et GOG-hold, som har landets stærkeste kontrafase.

Og så skal de mange medrejsende fans fra KIF's fanklub, Den Gyldne Hånd i øvrigt også have stor ros for at bakke KIF-drengene op i alle 60 minutter – uanset, at det var op ad bakke.

Nu har KIF-drengene godt en halv snes dage med landskamppause og landsholdsopgaver for fem af spillerne, og så skal hele truppen se frem til den næste vigtige ligakamp mod HC Midtjylland i Sydbank Arena søndag den 19. marts, klokken 15.00.

Matchfakta:

GOG-KIF Kolding: 37-27 (22-15)

Målscorere:

GOG: Emil Madsen og Lukas Jørgensen, begge 9, Simon Pytlick, 6, Oskar Vind Rasmussen og Nicolai Pedersen, begge 3, Morten Olsen og Jerry Tollbring, begge 2, Nejc Cehte, Lauritz Legér og Henrik Jakobsen, hver 1 mål.

KIF: Bjarke Christensen, 6, Erik Toft og Benjamin Pedersen, begge 5, Mads-Peter Lønborg, 3, Sander Øverjordet, Peter Lund, Viktor Nevers og Steven Plucnar, hver 2 mål.