Fremragende holdindsats bag sikker KIF-sejr

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold spillede én af sæsonens bedste kampe, da KIF-drengene onsdag aften vandt en sikker sejr på 35-31 over lokalrivalerne fra Fredericia. Ved pausen var stillingen 19-15 til KIF.

Bortset fra kampens første mål til 0-1 scoret af gæsternes franske hardhitter James Junior Scott var Fredericia HK ikke på noget tidspunkt foran i kampen.

I begyndelsen af kampen var det ikke mindst påpasseligt forsvarsspil og redninger af Magnus Brandbyge i KIF-målet kombineret med en giftig kontrafase, som gjorde at KIF'erne tog styringen og bragte sig foran med 8-4 efter små 13 minutters spil. KIF-spillet blev fortrinligt styret af unge Andreas Elbek i starten, og i bagkæden og på fløjen var Erik Toft og Bjarke Christensen sikre afsluttere.

KIF-forsvaret havde godt styr på gæsternes stærke skytter franske Junior Scott og cubanske Reiner Taboada, og det betød at Fredericia-træner Gudmundur Gudmunsson allerede efter 13-14 minutters spil tog de tog udenlandske skytter ud og i stedet sendte Kristian Stoklund og Nicolai Nørager på banen i spillet syv mod seks. Den disciplin spillede Fredericia godt, og det endte oftest med en aflevering ud til fløjen, som splittede KIF-forsvaret, og her var ikke mindst Kasper Young på højre fløj en sikker afslutter. Det betød, at gæsterne holdt snor i KIF og reducerede til 12-11 efter 21 minutters spil.

KIF'erne gik også over til syv mod seks spillet, og de udbyggede igen føringen, så Bjarke Christensen kunne bringe KIF på 16-12 med fire minutter tilbage af første halvleg. Mod slutningen af halvlegen blev Jens Svane bragt i spil, og med to mål og en målgivende aflevering til Steven Plucnar på stregen var han i høj grad medvirkende til KIF-pauseføringen på 19-15. Efter en første halvleg med lille fejlmargin og rigtig godt KIF-spil i begge ender af banen.

I anden halvleg kom KIF også hurtigt foran med fem – 20-15, men så fulgte tre fejlafleveringer fra KIF, og det benyttede gæsterne til at reducere til 20-17. KIF var fortsat i teten og udbyggede igen føringen til fem mål, men efter yderligere en teknisk fejl og et brændt skud fik Fredericia dog mindsket afstanden til to mål – 25-23, da Anders Kragh Martinussen på et gennembrud reducerede til 25-23 med godt 16 minutter tilbage af kampen.

KIF'erne bevarede dog roen, og i kraft af et par stærke redninger af Magnus Brandbyge blev KIF-føringen igen udbygget til fire mål. Da KIF's stærke unge fløj, Viktor Nevers med godt ti minutter tilbage scorede til 29-24 på en afslutning fra fløjen, så det rigtig godt ud for KIF. Efterfølgende erobrede samme Nevers bolden fra Kristian Stoklund, men Nevers valgte så at afslutte på tomt mål fra egen banehalvdel. Det skud røg forbi, og efterfølgende kunne Stoklund så reducere til 29-25.

Nevers gjorde dog skaden god igen med sin scoring til 30-25. Der kom en flig af spænding i kampen, da gæsterne med fire minutter og 19 sekunder tilbage at spille i kunne reducere til 31-28, men tre KIF-scoringer i rap af Jens Svane, Vetle Rønningen og Viktor Nevers gav KIF en føring på 34-28, og på det tidspunkt med to et halvt minut igen var de godt 3100 tilskuere i Sydbank Arena oppe og stå og juble og klappe af en KIF-sejr, som var sikker. De eneste der ikke jublede var de 300 medrejsende Fredericia-fans, og det kunne man sådan set godt forstå. Denne aften havde Fredericia mødt et uhyre koncentreret og velspillende KIF-hold. KIF'erne spillede ikke en fejlfri kamp, men viste igen, at holdet har rigtig mange strenge at spille på. Spillere som Andreas Elbek og Jens Svane leverede en fortrinlig indsats som playmaker – også selvom de undervejs lavede nogle fejl. Magnus Brandbyge stod en flot kamp bag et stærkt forsvar med giganter som Vetle Rønningen, Steven Plucnar, Benjamin Pedersen, og i angrebet spillede Erik Toft og Bjarke Christensen en stor kamp, ligesom Jesper Meinby og Viktor Nevers leverede vigtige scoringer på et KIF-hold, som spillede som et hold med meget stort H. Og så var det heller ikke uvæsentligt, at Magnus Brandbyge sammenlagt vandt målmandskampen mod FHK's to normalt meget stærke keepere, Thorsten Fries og Emil Tellerup. Brandbyge kronede også indsatsen med en scoring i tomt FHK-mål.

I dagene op til kampen havde der på diverse facebook-opslag været flere både venlige og ikke specielt venlige drillerier mellem de to klubbers fans – de sidstnævnte forfattet af medlemmer af FHK's normalt meget frembrusende fanklub, HK Ultras.

Og på Fredericia HK's officielle facebook-side kunne man tirsdag også læse følgende tekst: ”Vi har haft suverænt godt styr på fjenderne fra syd, hvor vi har taget sejren de seneste 4 gange efter flere tætte opgør. Vi er fuldt fokuseret på at tage den 5. sejr på stribe og skulle vi være så heldige at ramme ind i samme slutspilspulje, kan vi glæde os over en overkommelig modstander til den tid”. Efterfulgt af en smiley med et skævt smil.

Den lader vi lige stå et øjeblik: overkommelig modstander – KIF. Gad vide om Fredericia HK stadig mener det efter kampen onsdag aften....?

Matchfakta:

KIF Kolding-Fredericia HK: 35-31 (19-15)

Målscorere:

KIF: Erik Toft, 8, Bjarke Christensen og Viktor Nevers, begge 5, Steven Plucnar og Jens Svane, begge 4, Andreas Elbæk, 3, Jesper Meinby og Benjamin Pedersen, begge 2, Vetle Rønningen og Magnus Brandbyge, begge 1 mål.

Fredericia HK: Kasper Young og Anders Kragh Martinussen, begge 6, Nicolaj Nørager, Reiner Taboada og Martin Bisgaard, hver 4, Kristian Stoklund og Rasmus Meyer Ejlersen, begge 2, Lasse Balstad, James Junior Scott og Einar Olafsson, hver 1 mål.