Fremragende holdpræstation bag sikker KIF-sejr

Af Ole Maass

Der var stærke individuelle præstationer af spillere som målmand Magnus Brandbyge, Erik Toft og Bjarke Christensen, men det var nu først og fremmest en fremragende holdpræstation, som lå bag KIF Koldings sikre sejr på 31-25 over Sønderjyske onsdag aften.

Efter en lidt ujævn 1. halvleg, hvor KIF gik til pausen med en føring på 13-12 steppede KIF'erne i den grad op i forsvaret fra begyndelsen af 2. halvleg. Det betød, at Sønderjyske havde meget svært ved at finde brugbare løsninger i angrebsspillet, når de mødte KIF's forsvarsmur med spillere som Vetle Rønningen, Steven Plucnar, Benjamin Pedersen, Jens Svane og Mads-Peter Lønborg. KIF'erne fightede i forsvarsspillet, så det var en lyst og i angrebsspillet virkede gæsterne stadig mere forkrampede. Det fik den konsekvens, at KIF efter 13 minutters spil i anden halvleg havde øget føringen til otte mål – 23-15.

Samtidig havde KIF'erne masser af fart i kombinationerne i angrebet, hvor norske Sander Øverjordet er en blædende styrmand. Og den store bredde som KIF'erne råder over i denne sæson kom til sin ret denne onsdag aften.

En storspillende Erik Toft, som i den grad både har power i skuddene fra distancen og samtidig er god til at finde medspillerne, blev afløst af sin norske landsmand, Thomas Boilesen. Boile skulle lige bruge et par afslutninger til at finde netmaskerne, men først lavede han et par fine indspil og mod slutningen af kampen lavede Boile så også lige fire mål på gennembrud, fra mellemdistancen og via brud på ydersiden.

En spiller som Mads-Peter Lønborg fik masser af spilletid, da hans kollega på pladsen som højre back, Jesper Meinby blev skadet tidligt i kampen. Lønborg er en spiller som giver sig 100 procent i alle aktioner, og selvom det ikke var det hele han lykkedes med, bidrog han også flot til sejren og med sin speed var han også med til at flå Sønderjyskes forsvar fra hinanden i flere angreb i 2. halvleg, hvor KIF'erne stille og roligt udbyggede føringen. Også unge Viktor Nevers på højre fløj var en vigtig spiller for KIF, da han især på kontraløb var en sikker afslutter – på flere meget præcise udkast fra Magnus Brandbyge i KIF-målet, som endnu engang stod en rigtig stærk kamp.

To minutter før slutfløjt førte KIF med ni mål – 31-22, og på det tidspunkt stod Brandbyge med en redningsprocent på 42-43. At han til slut endte med en redningsprocent lige under 40 skyldtes kun, at KIF sjuskede lidt i angrebet til slut, så gæsterne gik lov til at pynte på resultatet i en kamp, som denne aften viste klasseforskel i KIF's favør.

2137 tilskuere i Sydbank Arena – minus de medrejsende Sønderjyske-fans – havde en fornøjelig aften i Kolding, og med sejren har KIF'erne nu en afstand til gæsterne på ti point. Det er ikke så ringe i en situation, hvor begge klubber har en ambition om at komme i slutspillet til foråret.

Men KIF'erne, som har et meget tæt program i denne måned, har ikke lang tid til at nyde sejrens sødme, da de allerede skal i kamp igen på lørdag klokken 14.30 på udebane mod Fredericia HK. Til den kamp har KIF'erne fortjent masser af medrejsende fans til at bakke holdet op.

Matchfakta:

KIF Kolding-Sønderjyske: 31-25 (13-12)

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 6, Viktor Nevers og Erik Toft, begge 5, Thomas Boilesen, 4, Mads-Peter Lønborg og Benjamin Pedersen, begge 3, Vetle Rønningen og Sander Øverjordet, begge 2 samt Steven Plucnar Jacobsen, 1 mål.

Sønderjyske: Tobias Møller, 5, Kristian Stranden og August Wiger, begge 4, Kasper Kisum og Jacob Bagersted, begge 3, Sebastian Augustinussen og Morten Bjørnshauge, begge 2, Andreas Lang og Kenneth Bach Hansen, begge 1 mål.