Fremragende holdpræstation gav KIF en storsejr

Af Ole Maass

Et fantastisk stærkt forsvar og en brandvarm og stærkt spillende Magnus Brandbyge i KIF-målet var to af de elementer, som tirsdag aften sikrede KIF Kolding en storsejr på 34-24 over Lemvig-Thyborøn efter en KIF-føring på 15-10 ved pausen.

Det stærke KIF-forsvarsspil blev samtidig fulgt op med en rigtig fin præstation i angrebet, hvor KIF'erne var farlige fra samtlige positioner på banen.

Der er blevet talt og skrevet meget om, at KIF er svækket af, at en af de seneste to sæsoners store profiler, Peter Balling, er skiftet til BSH, men de to spillere som nu deler spilletiden på pladsen som højre back, Jesper Meinby og Mads-Peter Lønborg, beviste tirsdag aften i Lemvig, at de begge bidrager med masser af kvalitet på backpladsen – både på langskud, gennembrud og med assist til medspillerne – og både Meinby og Lønborg bidrog med hver tre scoringer i storsejren.

Samtlige KIF-spillere kan nævnes som bidragydrere. Jens Svane fra kampens start med masser af omtanke og drev i spillet – samt scoringer og fremtvungne straffekast. Bjarke Christensen med både fløj-, kontra- og straffekastscoringer – plus to afbrændere. Sander Øverjordet med overblik, indspil og masser af power i egne afslutninger. Og i midterforsvaret spillede Vetle Rønningen og Steven Plucnar en fantastisk kamp. Det samme gjorde en spiller som Benjamin Pedersen. De store KIF-drenge holdt hjemmeholdets skytter fra fadet – bortset fra playmaker Thomas Damgaard, som flere gange havde held med at bryde igennem KIF-forsvaret. Fra højre fløj satte unge Viktor Nevers også et par flotte mål i kassen, og selvom Andreas Elbæk ikke kom på scoringslisten viste han også både fart og masser af power i flere af sine indspil til medspillerne. Og så kom Thomas Boilesen også for alvor i fokus, da han kom ind og havde masser af power og drev i sit spil og endte med at score seks mål på otte forsøg.

Endelig var der spilletid til både Anders Beuschau på stregen og unge Nicolai Snogdal på venstre fløj. Beuschau fik scoret på sin ene afslutning og pådrog sig også lige i kampens hede en to minutters udvisning.

Men dagens man of the match hos KIF var indiskutabelt brandvarme Brandbyge med en redningsprocent på 50 i KIF-målet – han stod en fantastisk kamp bag et fantastisk KIF-forsvar.

Hjemmeholdet var med i kampens første ti minutter – til stillingen 5-5. I de følgende otte minutter lukkede KIF og Brandbyge af og bragte sig foran med 5-8 efter 18 minutters spil. I resten af halvlegen udbyggede KIF'erne stille og roligt føringen, og KIF-drengene kunne med en god portion selvtillid gå til pause foran med fem mål, da Mads-Peter Lønborg med et langskud i halvlegens allersidste sekund bragte KIF foran med 10-15.

I anden halvleg fortsatte KIF'erne det fremragende spil i både forsvar og angreb og efter ti minutters spil i anden halvleg var fem måls føringen blevet til en syv måls føring – 15-22. Og i resten af kampen var det et klogt og overlegent spillende KIF-mandskab, som udbyggede føringen yderligere.

KIF-drengene har nu godt en halv snes dage til at skærpe kampformen yderligere til den næste kamp, som er et brag af en kamp, nemlig kampen mod Skjern Håndbold, som spilles søndag den 9. oktober klokken 15.00 i Sydbank Arena. Her skal KIF'erne have en massiv kulisse i ryggen til en af de store klassikere mellem to af de store klubber i dansk håndbold.

Matchfakta:

Lemvig-Thyborøn-KIF Kolding: 24-34 (10-15)

Målscorere:

Lemvig: Thomas Damgaard, Jesper Kokholm og Fredrik Clementsen, hver 4 mål, Jonathan Würtz og Jeppe Gade, hver 3, Niels Lindholt og Christian Holm, hver 2, Jorn Smits og Anders Flæng, hver 1 mål.

KIF: Bjarke Christensen, 7, Thomas Boilesen, 6, Sander Øverjordet, 4, Mads-Peter Lønborg, Jesper Meinby, Steven Plucnar og Jens Svane, hver 3, Viktor Nevers, 2, Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen og Anders Beuschau, hver 1 mål.

Redninger:

Lemvig: Simon Egtved: 8/35 (22,86 procent), Daniel Freyr Andresson: 1/7 (14,29 procent)

KIF: Magnus Brandbyge: 21/42 (50 procent), Tim Winkler: 0/1