Hamrende vigtig KIF-sejr i Hillerød

Af Ole Maass

YES, lød det klokken 20.35 med et kæmpemæssigt brøl fra den der skriver disse linjer, og årsagen til brølet var naturligvis, at KIF Koldings mandlige ligahold på det tidspunkt netop var færdige med den svære mission det var at hente to yderst livsvigtige point på udebane i Hillerød i HTH-ligaen.

29-30 lød KIF-sejren på efter en lige så snæver føring på 16-17 til KIF ved pausen.

Det var et smalt besat KIF-mandskab, som tog til Hillerød for at møde det formstærke hjemmehold. Uden én af holdets store profiler, svenske Andreas Flodman på højre fløj og uden to af holdets andre faste fløjspillere, Peter Lund og Andreas Væver.

Det betød, at KIF kun havde 11 markspillere på holdkortet, mens hjemmeholdets holdkort var fyldt helt ud med 14 markspillere.

Med en uhyre stærkt spillende dirigent i Chris Jørgensen var KIF'erne i front gennem det meste af første halvleg. Chris skiftede til selv at hamre bolden i mål fra distancen og fodre Benjamin Pedersen og Daniel Guldsmed på stregen. I forsvaret blev der fightet godt, men alligevel kunne hjemmeholdets fodrappe spillere ofte drøne igennem og score bag Agust Eli Björgvinsson og Tim Winkler, som ikke havde én af deres bedste dage. Det samme kunne siges om hjemmeholdets målmænd, Jimi Andersen og Frederik Andersson, som heller ikke fik fat i det helt store, når KIF'erne oftest afsluttede fra distancen eller på kontrascoringer.

Mod slutningen af første halvleg lavede KIF'erne flere tekniske fejl, som betød at hjemmeholdet kom på omgangshøjde med KIF. Og tendensen med tekniske fejl fortsatte i starten af anden halvleg, hvor hjemmeholdet ret hurtigt kom foran med 19-18 og 20-19. Og da hjemmeholdets Kasper Kisum på en kontrascoring efter 12 minutters spil i anden halvleg bragte Nordsjælland foran med 25-22 begyndte man så småt på KIF's vegne af få bange anelser.

KIF-drengene viste imidlertid igen masser af fight og flot kampmoral. Peter Balling fik tilkæmpet sig et straffekast, som Chris Jørgensen scorede på, og da Chris halvandet minut senere reducerede til 25-24 på et gennembrud var KIF'erne igen med i kampen.

Hjemmeholdet fortsatte i de følgende minutter med at være foran med ét eller to mål, men med knap ni minutter igen udlignede norske Thomas Boilesen til 27-27. Dermed var der lagt op til en højdramatisk afslutning. Hjemmeholdets Kasper Kisum blev udvist. Thomas Boilesen brændte straffe for KIF. Så fulgte et par tekniske fejl fra begge hold, men med knap fire minutter igen bragte Jesper Meinby KIF foran 27-28 på en andenbølge kontra. Nordsjælland udlignede kort efter og med 2 1/2 minut tilbage leverede Chris Jørgensen en gylden bold til Daniel Guldsmed, som fra stregen bragte KIF på 28-29. Hjemmeholdet tabte bolden, og så leverede Chris Jørgensen endnu en assist. Denne gang til Mats Gordon Krog, som fra fløjen bragte KIF foran med 28-30 med godt et minut igen. Time out af hjemmeholdet, som med 51 sekunder tilbage reducerede til 29-30. KIF i boldbesiddelse og time out med et halvt minut tilbage. KIF'erne bevarede roen og mistede ikke bolden, og klokken 20.35 løb tiden ud for hjemmeholdet, og to uhyre vigtige KIF-point var i hus. YES, YES, YES!!!

Et halvt hundrede KIF-fans fra fanklubben Den Gyldne Hånd bakkede KIF-drengene op. Stærkt, stærkt, stærkt, sådan en mandag aften. De har fortjent en rigtig dejlig hjemtur efter det, der så også var sæsonens første udesejr til KIF. Den sejr var godt timet.

Men den hellige grav er langt fra velforvaret. Der venter to uhyre svære kampe endnu i denne sæson. Den næste allerede på fredag i Silkeborg, hvor KIF'erne skal op imod BSH.

Matchfakta:

Nordsjælland Håndbold-KIF Kolding: 29-30 (16-17)

Målscorere:

Nordsjælland: Tobias Jørgensen, 8, Nichlas Hald og Jesper Dahl, begge 5, Carl-Emil Haunstrup og Andreas Maagaard, begge 3, Kasper Kisum, Jeppe Cieslak, Magnus Kronborg, Matias Campbell og Rasmus Madsbøll, hver 1 mål.

KIF: Chris Jørgensen, 11, Peter Balling og Benjamin Pedersen, hver 4, Vetle Rønningen, 3, Daniel Guldsmed, Thomas Boilesen og Jesper Meinby, hver 2, Mats Gordon Krog og Jens Svane, begge 1 mål.

Redninger:

Nordsjælland: Jimi Andersen: 6/28 (21,43 procent), Frederik Andersson: 3/11 (27,27 procent)

KIF: Agust Eli Björgvinsson: 4/25 (16 procent), Tim Winkler: 1/8 (12,50 procent).