KIF blev bombet ned af Skanderborg

Photo-Andersen.dk

Af Ole Maass

Når man har fire bagspillere, som tilsammen scorer 24 mål – stort set alle sammen på langskud – er man rigtig godt stillet. Det var netop hvad Skanderborg Aarhus havde torsdag aften i Sydbank Arena, og så endte det med at gæsterne fra det midtjyske vandt en stensikker sejr på 37-27 over KIF Kolding i mændenes HTH-liga.

Skanderborg Aarhus' fire bagspillere Thomas Arnoldsen, Morten Hempel Jensen, Matias Bitsch og Morten Balling var de fire kanonskytter, som i den grad foldede sig ud og sørgede for, at der desværre – set med KIF-øjne – aldrig blev tvivl om udfaldet af torsdagens kamp. Mens de midtjyske bagspillere havde masser af dynamit i skudarmen søgte KIF'erne i stedet deres afslutning med indspil til stregen og på gennembrud. Bortset fra et par langskudsmål fra Peter Balling var afslutningerne fra distancen en mangelvare på KIF-holdet.

I kampens første 30 minutter havde KIF'erne pæn succes med både indspil til Benjamin Pedersen på stregen og til gennembrud. KIF'erne leverede en fin første halvleg med en lav fejlmargin, og holdet kunne sådan set ærgre sig over ikke at gå til pause med en føring.

På klogt spil og i kraft af et par fejl fra gæsternes side bragte KIF sig i front med 14-10 med knap syv minutter igen af første halvleg. Den føring holdt dog i mindre end fire minutter, da KIF'erne i slutningen af første halvleg havde nogle lidt for dårlige afslutninger – og så udlignede gæsterne til 14-14 med godt tre minutter tilbage af første halvleg.

Og de to hold gik så til pause ved stillingen 15-15. En stilling gæsterne kunne være mest tilfredse med.

De tekniske fejl KIF'erne ikke havde lavet i kampens første halvleg kom så til gengæld i lidt for rigelige mængder i første halvdel af anden halvleg, og det betød at gæsterne trak fra og førte med 27-20 efter et kvarters spil af anden halvleg. Og så var kampen i realiteten afgjort. Udover gæsternes fire skudstærke bagspillere boltrede Skanderborgs to fløjspillere, Lars Skaarup og Hakun Teigum sig også med afslutninger fra fløjen, på kontraløb og flere gange med scoringer i tomt mål, når KIF'erne forsøgte at gennemtrænge gæsternes forsvar med spil 7 mod 6.

Anden halvleg var set med KIF-øjne en mistrøstig affære, men her skal så også med, at mens gæsterne stillede i stærkeste opstilling manglede KIF stamspillere som Thomas Boilesen, Andreas Væver og Daniel Guldsmed, og en spiller som Peter Balling spiller også fortsat for nedsat kraft. Og undervejs i anden halvleg forlod han banen og fik is på det ene ben efter det, der udefra lignede et vrid i benet. Lad os ikke håbe det er alvorligt. Ham kan KIF ikke undvære i den alvorlige situation holdet er i i bunden af ligaen.

For KIF-drengene og vi andre er der bare at konstatere, at det gælder om at komme op på hesten igen. Der venter otte altafgørende kampe forude. Den næste kamp er fredag den 25. februar i Lemvig mod Lemvig Thyborøn.

Matchfakta:

KIF Kolding-Skanderborg Aarhus: 27-37 (15-15).

Målscorere:

KIF: Benjamin Pedersen, 5, Peter Balling og Chris Jørgensen, begge 4, Andreas Flodman, Jens Svane Peschardt, Jesper Meinby Pedersen og Mats Gordon Krog, hver 3 samt Vetle Rønningen, 2 mål.

Skanderborg Aarhus: Thomas Arnoldsen, 8, Morten Hempel Jensen, 7, Lars Skaarup, 6, Mathias Bitsch, 5, Morten Balling og Hakun Teigum, begge 4, Jon Katballe, Mathias Smed og Thor Christensen, hver 1 mål.

Udvisninger: KIF: 3, Skanderborg Aarhus: 4

Redninger:

KIF: Agust Eli Björgvinsson: 6/35 (17,14 procent), Tim Winkler: 2/10 (20 procent).

Skanderborg: Salah Boutaf: 16/43 (37,21 procent)