KIF blev reddet trods nederlag i Sønderborg

Af Ole Maass

Onsdagens gode nyhed set med KIF-øjne er naturligvis, at KIF Kolding også i næste sæson spiller i HTH-ligaen.

Det blev en kendsgerning, da det stod fast, at Lemvig-Thyborøn vandt med 37-32 på udebane i Holstebro mod TTH Holstebro, og dermed slutter TTH på sidstepladsen i kvalifikationsspillet og skal så møde HØJ eller Grindsted fra 1. division i to eller tre kvalifikationskampe.

KIF'erne kunne onsdag aften også have sikret sig eksistensen i ligaen ved egen hjælp, men det krævede en sejr over Sønderjyske – og den sejr var KIF'erne reelt ikke i nærheden af. KIF tabte med 37-33 efter at have været bagud med 21-16 ved pausen.

-Lige nu er det der fylder mest, at vi er glade og lettede over at have sikret eksistensen i ligaen. Vi har været hårdt pressede på de spillemæssige ressourcer, og jeg er stolt af spillerne. For sandheden er, at vi i de seneste par måneder har haft en opgående formkurve. Det fik vi dog ikke vist onsdag aften mod et stærkt Sønderjyske-hold, som spillede godt og vandt en fortjent sejr, erkender KIF-træner Kristian Kristensen.

Som cifrene i aftenens kamp fortæller fik KIF'erne ikke lukket af i forsvaret – ikke mindst i første halvleg, hvor hjemmeholdet kom alt for let til sine scoringer. Angrebsmæssigt var indsatsen langt hen ad vejen godkendt, konstaterer Kristian Kristensen.

I anden halvleg gav han pauser til blandt andet Jens Svane, som der er blevet trukket store veksler på i en periode, hvor han har løbet småskadet rundt. Det betød, at der blev spilletid til Emil Jessen, Andreas Elbæk og Sebastian Bertelsen.

For KIF'erne gælder nu, at de kan se frem til sæsonens sidste kamp på lørdag klokken 15.00 mod TTH Holstebro. En kamp, hvor KIF'erne kan spille uden pres, og hvor vi forhåbentlig kan få en håndboldfest med over 3000 tilskuere på lægterne i Sydbank Arena. Du kan hente din gratis billet på kampen på KIF's hjemmeside: stg-kifdk-nyhjemmeside.kinsta.cloud.

Og apropos tilskuerne. Dem har KIF-træner Kristian Kristensen også nogle roser til.

- Igen i aften havde vi fantastisk opbakning fra vore trofaste fans. De er med os over alt – og de er med både, når det går godt og når det går knap så godt. Det er fantastisk, og det betyder rigtig meget for os, slår han fast.

Matchfakta:

Sønderjyske-KIF: 37-33 (21-16)

Målscorere:

Sønderjyske: Andreas Lang, 10, August Wiger, 6, Frederik Ladefoged, 5, Nikolaj Svalastog, Morten Bjørnshauge og Kristian Stranden, hver 3 mål, Oliver Eggert og Tobias Møller, begge 2, Alec Smith, Pelle Mørk Andersen og Oliver Sigurd Nielsen, hver 1 mål.

KIF: Peter Balling, 7, Chris Jørgensen, 5, Emil Jessen, Jens Svane, Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen og Daniel Guldsmed, hver 3 mål, Jesper Meinby og Andreas Flodman, begge 2, Andreas Elbæk og Mats Gordon Krig, begge 1 mål.