KIF er klar til pokalturneringens 1/8-finale

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold er klar til ottendedelsfinalen i pokalturneringen Santander Cup. Det  står klart efter, at KIF-drengene onsdag aften vandt kampen i pokalturneringens sjette runde i Tønder mod TM Tønder med 21-28 efter en KIF-føring på 12-11 ved pausen.

Kampens første halvleg blev en afvekslende affære, hvor et godt kæmpende Tønder-mandskab holdt trit med KIF i kraft af et offensivt forsvar, som gav KIF-spillerne visse udfordringer.

KIF fik andre udfordringer, da den norske bagspiller Thomas Boilesen under opvarmningen var så uheldig at brække næsen.

Tidligt i kampen måtte KIF-topscorer Bjarke Christensen også udgå efter at være blevet ramt af et voldsomt slag, og KIF-træner Kristian Kristensen fortæller, at både Boilesen og Bjarke Christensen efterfølgende skal til behandling på sygehusets skadestue efter deres uheld i Tønder.

I Bjarke Christensens fravær fik unge Nicolai Snogdal, som i næste sæson skal til Tønder, masser af spilletid på venstre fløj, og han kvitterede for det med en solid indsats og fem mål.

I anden halvleg fik KIF-drengene hurtigt skabt en betryggende afstand. Holdet scorede de første tre mål og bragte sig foran med 11-15, og KIF-spillerne fik sat scoringsfrekvensen op  i kraft af 7 mod 6-spillet samtidig med, at KIF leverede stærkt forsvarsspil. Rasmus Døssing i KIF-målet diskede kampen igennem op med 14-15 redninger og bidrog i høj grad til KIF-sejren.

-I første halvleg viste Tønder rigtig godt spil, og de var måske endda lidt mere klar end vi var. Samtidig var det en kamp i en hektisk hal, så det var den udfordring vi havde forudset. Men i anden halvleg fik vi styr på kampen og leverer en god professionel indsats. Forsvaret står godt, og i målet gjorde Døssing det fremragende, siger Kristian Kristensen, som selvsagt glæder sig over, at hans hold nu er klar til pokalturneringens ottendedelsfinale.

Næsten 700 tilskuere i Tønderhal 2 – heriblandt 50 medrejsende KIF-fans fra fanklubben Den Gyldne Hånd - skabte en fin ramme om aftenens pokalkamp.

Matchfakta:

TM Tønder-KIF Kolding: 21-28 (11-12)

Målscorere:

TM Tønder: Mathias Nikolajsen, Anton Filtenborg og Jesper Redlefsen, hver 4, Viktor Bergholt og Thomas Schultz Clausen, hver 3, Tobias Balsby-Pedersen, Andreas Hylleberg og Rune Schmidt, hver 1 mål.

KIF: Erik Toft, 7, Nicolaj Snogdal, 5, Jesper Meinby, 5 (4), Benjamin Pedersen, 3, Jens Svane og Mads-Peter Lønborg, hver 2, Viktor Nevers, Andreas Elbæk, Vetle Rønningen og Peter Lund, hver 1 mål.