KIF fandt ikke løsningerne i angrebet

Af Ole Maass

Et superoffensivt og yderst aggressivt Fredericia-forsvar var den recept, der skulle til at slå KIF Koldings angrebsspil i stykker, og så endte det mandag aften i Sydbank Arena med en sejr på 31-27 til gæsterne fra Fredericia HK i lokalopgøret og den eneste kamp, som kunne spilles i 17. spillerunde i HTH-ligaen.

Gæsternes sejr kunne man ikke rigtig indvende noget imod. I første halvleg stod KIF-forsvaret ganske godt, og i målet havde KIF-keeper Agust Eli Björgvinsson flere gode redninger. Men i den anden ende af banen havde KIF'erne i angrebsspillet store problemer med gæsternes ultraoffensive forsvar, som oftest var et 3-3 forsvar med tre FHK-spillere liggende fremme til at forstyrre KIF¨'s opspil og rytme. Det lykkedes desværre alt for godt, og det betød også, at gæsterne flere gange fik KIFérne presset til at begå de tekniske fejl, som gæsterne så kunne straffe i den anden ende.

I første halvleg havde Andreas Flodman og Andreas Væver også tilsammen brændt tre straffekast, hvoraf Flodman dog scorede på riposten på den ene af sine to afbrændere. Og da Flodman også i starten af anden halvleg brændte yderligere et straffekast samtidig med, at KIF'erne fortsat lavede tekniske fejl betød det, at gæsterne uden de store problemer kunne spille sig igennem KIF-forsvaret og efter syv minutters spil af anden halvleg bringe sig i front med 14-20.

Det betød, at KIF-bænken, som mandag aften var forstærket med KIF-legenden Lasse Boesen, tog en time out. KIF-træner Torben Sørensen og Lasse Boesen fik forklaret spillerne, at der skulle strammes op, og med godt ni minutter tilbage af kampen reducerede en godt skydende Peter Balling til 23-26, og alle muligheder var fortsat åbne for et KIF-come back. Med knap seks minutter tilbage at spille i fik KIF'erne også chancen for at reducere gæsternes forspring til to mål, men som følge af en teknisk fejl og en dårlig afslutning forpassede KIF'erne den mulighed. Og i stedet kunne gæsternes højre fløj, Jakob Frederiksen med sin scoring til 25-29 med godt tre minutter tilbage reelt afgøre kampen.

Endnu et i rækken af ærgerlige nederlag i denne sæson, men samtidig må man også give gæsterne kredit. Fredericia fik med det uhyre aggressive og bevægelige forsvar i den grad slået KIF's spil i stykker, og derfor kan man ikke indvende noget imod gæsternes sejr.

KIF'erne skal op på hesten igen, og være klar til en ny uhyre vigtig kamp allerede på torsdag ude mod Nordsjællland – om ellers corona-restriktionerne og den omsiggribende smitte vil. Det vil de kommende dage afgøre.

Matchfakta:

KIF Kolding-Fredericia HK: 27-31 (12-15)

Målscorere:

KIF: Peter Balling, 7, Mats Gordon Krog og Chris Jørgensen, begge 5, Benjamin Pedersen, 3, Thomas Boilesen og Andreas Flodman, begge 2, Andreas Væver, Jesper Meinby og Agust Eli Björgvinsson, hver 1 mål.

Fredericia HK: Anders Kragh Martinusen, 7, Kristian Stoklund og Jakob Frederiksen, hver 5, Nicolaj Nørager og Cornelius Kragh, begge 4, Nikolaj Nielsen, 3, Mads Emil Lenbroch, 2 samt Martin Bisgaard, 1 mål.

Redninger:

KIF: Agust Eli Björgvinsson, 10/32 (31,25 procent), Tim Winkler: 3/11 (27,27 procent).

FHK: Emil Tellerup: 11/35 (31,43 procent), Jens Fredsgaard: 1/2 (50 procent).