KIF fik en hårdt tilkæmpet sejr over Lemvig

Af Ole Maass

30-26 til KIF Kolding stod der på måltavlen i Sydbank Arena, da kampen søndag eftermiddag mod Lemvig-Thyborøn blev fløjtet af kort før klokken 17. Bag de sejrscifre gemmer sig en kamp, som var intens og spændende helt frem til tre-fire minutter før slutfløjt. KIF'erne måtte kæmpe hårdt for at få de to point i hus, og kampen blev vel i realiteten først afgjort, da der manglede tre minutter og 14 sekunder, da Bjarke Christensen sendte en fremragende aflevering på tværs af feltet ind til en fri Mads-Peter Lønborg, som med sit fjerde mål kunne score til 26-23 til KIF. Og da KIF-keeper Magnus Brandbyge et halvt minut senere reddede en fløjafslutning fra gæsternes Jeppe Gade og Thomas Boilesen kort efter scorede på gennembrud til 27-23 var KIF-sejren definitivt en kendsgerning godt to minutter før tid.

Undervejs i kampen var det en ikke helt gnidningsfri præstation af KIF-drengene. Det skal de sådan set ikke høre nogle bebrejdende ord for i betragtning af, at det er mere end halvanden måned siden de sidst har spillet en kamp, hvor de var point på spil.

I første halvleg halsede KIF'erne efter gæsterne det meste af tiden. I perioder flød Lemvigs angrebsspil bedre end KIF's, og da der heller ikke altid var sammenhæng i KIF-forsvaret betød det, at gæsternes bagspillere flere gange kunne drøne relativt uhindret igennem KIF-forsvaret. I den modsatte ende af banen spillede KIF'erne sig frem til fine chancer, men KIF-afslutningerne lod noget tilbage at ønske. Blandt andet blev der brændt fire afslutninger fra stregen. Det betød, at gæsternes målmand Simon Egtved i første halvleg stod med en redningsprocent i nærheden af 40.

KIF var bagud med 8-11 efter knap 26 minutters spil, men som mange gange tidligere i den sæson var der ikke tegn til stress eller panik hos KIF-spillerne, så på en fin slutspurt hentede KIF'erne det tabte terræn ind inden pausen, hvor spillerne kunne tage sig et hvil ved stillingen 12-12.

I anden halvleg kom KIF for første gang foran i kampen med 13-12, da Bjarke Christensen scorede på en ripost efter, at KIF's norske landsholdsspiller Erik Toft havde sendt en kanonkugle på stolpen.

KIF'erne kom dog hurtigt bagud igen, da de to gange sendte bolden i hænderne på henholdsvis Mats Gordon Krog og Mathias Porsholdt, som begge kunne score i tomt mål. Det betød, at stillingen efter  små tre minutters spil i anden halvleg var 13-15 til gæsterne. Så fulgte en periode, hvor KIF'erne havde en lille beskeden overhånd – blandt andet i kraft af flere langskudsmål fra Erik Toft. Kampen forblev dog helt tæt, og ved stillingen 21-20 med godt 13 minutter tilbage lagde KIF-træner Kristian Kristensen time out kortet på bordet og her forlangte han mere intensitet i forsvarsspillet. Det fik han, og da samtidig KIF's norske venstre back, Thomas Boilesen, lavede et par fremragende aktioner, som bragte KIF på 23-20 fik KIF'erne igen overhånden i kampen.

KIF's unge playmaker Andreas Elbek fik denne søndag masser af spilletid, og han bidrog også med nogle glimrende kommando-raids gennem gæsternes forsvar – som gav mål – og da Elbek også sendte et fremragende underhåndsskud afsted til en KIF-føring på 24-21 med knap ti minutter igen, var KIF'erne ovenpå.

Det forblev KIF i resten af kampen, og det betød, at de 2248 tilskuere var oppe og stå mange gange i løbet af kampens sidste ti minutter, hvor KIF-drengene fik fortjent opbakning. Det var nemlig langt fra nogen selvfølge, at KIF'erne kunne hente to point mod et solidt spillende Lemvig-Thyborøn mandskab.

Hos KIF var det særdeles glædeligt igen at se Erik Toft på banen efter hans lange skadesfravær. Toft tilføjer KIF-bagkæden noget tyngde og skudkraft. Hans landsholdskammerat fra Norge, Sander Øverjordet var fraværende på grund af sygdom, men i hans fravær leverede Andreas Elbek en glimrende indsats. Der var også solide individuelle præstationer fra mange andre KIF-spillere: Mads-Peter Lønborg, Bjarke Christensen, Thomas Boilesen, Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen, Steven Plucnar, Viktor Nevers, ligesom Peter Lund også bidrog med en scoring på hans ene afslutning. KIF's to keepere Tim Winkler og Magnus Brandbyge var ikke så dominerende som flere gange tidligere i denne sæson, men det var heller ikke i alle 60 minutter de fik lige meget hjælp af KIF-forsvaret.

Med de to point holder KIF afstanden på tre point til Skjern, som vi møder på lørdag den 11. februar klokken 16.10 i Skjern. Og KIF rykker op på ligaens tredjeplads – i hvert fald indtil mandag aften, hvor Bjerringbro-Silkeborg møder TTH Holstebro på udebane.

Det er slet ikke så ringe efter de første 19 runder i HTH-ligaens grundspil

Kampen i tal:

KIF Kolding-Lemvig-Thyborøn Håndbold: 30-26 (12-12)

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 6, Thomas Boilesen, 5, Andreas Elbek, Erik Toft og Mads-Peter Lønborg, hver 4, Benjamin Pedersen, Steven Plucnar og Viktor Nevers, hver 2 samt Peter Lund, 1 mål.

Lemvig-Thyborøn: Jeppe Gade, 5, Jorn Smits, 4, Christian Holm, Thomas Damgaard og Mats Gordon Krog, hver 3, Niels Lindholt og Jesper Kokholm, hver 2, Jon Katballe, Nicolai Pugholm, Fredrik Clementsen og Mathias Porsholdt, hver 1 mål.

Udvisninger: KIF: 3, Lemvig: 1