KIF fik vigtigt point i drama i Lemvig

Af Ole Maass

Set over kampen som helhed kunne KIF-spillerne med god grund være skuffede over, at de fredag aften ikke fik begge point med hjem fra Lemvig. Men ser man isoleret på kampens sidste fem minutter kunne man til gengæld være godt tilfredse med, at KIF-spillerne fra at være bagud med 23-25 fem minutter før tid fik kæmpet sig tilbage og med en udligning af Peter Balling ét sekund før tid fik det ene point med hjem efter et højspændt drama, som endte 26-26.

Derfor blev KIF-spillerne da også behørigt hyldet af de flere end 100 medrejsende KIF-fans, som sammen med hjemmeholdets godt 1200 fans var med til at skabe en heftig ramme om dette håndbolddrama.

I sit forløb mindede kampen mellem Lemvig-Thyborøn og KIF om flere af KIF's kampe tidligere i denne sæson. Kampe, hvor KIF oftest har stået tilbage med ærgrelse over ikke at få enten ét eller to point i uhyre dramatiske afslutninger.

Da der manglede et kvarter af aftenens kamp bragte en stærkt spillende Benjamin Pedersen fra stregen med sit sjette af i alt syv mål KIF foran med 21-18. Men efter et par missede KIF-afslutninger gik der kun yderligere tre minutter, inden hjemmeholdet i kampens 48. minut udlignede til 21-21 på en afslutning fra højre fløj. Herefter skiftedes de to hold til at score, men da KIF i kampens sidste ti minutter brændte i alt fem chancer – herunder blandt andet et straffekast og en friløber – skulle det blive svært for KIF. Og da Lemvigs Rasmus Porup med fem minutter tilbage scorede på straffe til 25-23 på Tim Winkler så det mere end svært ud for KIF'erne.

Mod slutningen af kampen afløste KIF's islandske landsholdsmålmand Agust Eli Björgvinsson en ellers stærkt spillende Tim Winkler i KIF-målet, og i de sidste tre minutter havde Björgvinsson to redninger, som fik afgørende betydning for, at KIF fik point. Først da der manglede 2 1/2 minut reddede Björgvinsson et langskud fra hjemmeholdets Mads Thymann Hansen, og da der manglede 22 sekunder havde Björgvinsson en helt afgørende redning, da hjemmeholdets Thomas Damgaard afsluttede på et gennembrud. Det var ved stillingen 26-25 til Lemvig. KIF'erne fik hurtigt etableret kampens sidste angreb, hvor Chris Jørgensen fandt Peter Balling, som i sidste sekund bragede bolden ind bag hjemmeholdets Svend Rughave, som mod slutningen af kampen havde en række store redninger, som var med til at bringe hjemmeholdet på sejrskurs.

KIF'erne viste imidlertid flot moral, da det så allersværest ud.

Den fight og vilje skal spillerne tage med til de kommende kampe. Den næste store udfordring har KIF-drengene allerede på tirsdag den 1. marts, hvor der venter en svær udekamp mod et formstærkt Mors-Thy mandskab.

Matchfakta:

Lemvig-Thyborøn-KIF Kolding: 26-26 (10-13)

Målscorere:

Lemvig: Thomas Damgaard og Rasmus Porup, begge 5, Mads Thymann Hansen, Nicolai Spanggaard og Mikkel Sandholm, hver 3, Frederik Iversen og Jorn Smits, begge 2, Niels Lindholt, Nicolai Pugholm Hvid og Christian Sabroe Holm, hver 1 mål.

KIF Kolding: Benjamin Pedersen, 7, Peter Balling og Andreas Flodman, begge 5, Chris Jørgensen, 3, Jens Svane Peschardt og Daniel Guldsmed, begge 2, Vetle Rønningen og Mats Gordon Krog, begge 1 mål.