KIF Kolding forsætter den ubesejrede stime

Af Christian Klamer

Efter en svær start fik KIF Kolding her til eftermiddag kæmpet sig til en sejr i Nordsjælland.

Cheftræner Kristian Kristensen måtte se sig selv trække kampens første timeout efter blot 6 minutters spil, da en veloplagt Nichlas Hald med sin tredje scoring, bragte hjemmeholdet foran 5-1.

KIF Kolding, der havde svært ved at komme ud af startboksen, havde svært ved at finde et naturligt flow i det offensive spil, som til tider virkede nervøst og usammenhængende. Og i forsvaret fløj boldene om ørene på KIF-målmand Magnus Brandbyge, der efter en flot sæsonstart startede i målet.

Tim Winkler erstattede Magnus i målet efter timeouten og det havde umiddelbart en positiv effekt. Med en scoring fra altid kæmpende Jens Svane, en redning fra Tim og en scoring fra Thomas Boilesen i det efterfølgende angreb bragte KIF på 5-3 efter godt 8 minutter.

Det afholdt dog ikke Nordsjælland fra holde KIF på afstand. Efter næsten 13 minutters spil kunne Nordsjællands højre back Kristian Olesen gøre det til 9-5 med sin 4 scoring.

Herefter lykkes det KIF Koldings offensiv, med en velspillende Sander Øverjordet i spidsen, at sammensætte nogle gode angreb som alle resulterede i afslutninger. Ikke alle afslutninger fandt nettet, men KIFs mandskab udviste vilje og gejst gennem hele kampen.

Med nogle gode redninger og parader i defensiven, og med hårdt arbejde i angrebet fik KIF endelig kontakt efter 22 minutter til stillingen 10-10.

En anden KIF´er der spillede en god kamp var Viktor Nevers, der fra fløjen kunne give KIF sin første føring til 12-13.

KIF forsvaret fik skabt ubalance i Nordsjællands offensive spil med deres 5-1 forsvar, hvilket gjorde at vi gik til pause med en føring på 13-15 og ikke mindst en redningsprocent på 42% hos Tim Winkler.

Anden halvleg startede på samme måde som første og efter 33 min. stod det igen lige 16-16. Anden halvlegs begyndelse var til tider hektisk og Sander Øverjordet må signalere ”ro på” til sine holdkammerater inden han selv kunne bringe KIF foran 16-18. Angrebs spillet kom aldrig til at flyde 100% for KIF, men man kom frem dog til chancerne for at udbygge føringen. Men de mange uskarpe afslutninger var et tegn på at KIF gjorde det svære for dem selv i denne periode. Begge hold fyldtes ad i store dele af kampen med redninger og scoringer i begge ender. Både Frederik Andersson hos Nordsjælland og Tim Winkler for KIF stod med over 35% i det meste af 2. halvleg.

Efter 44 min. måtte den ellers altid sikre, Bjarke Christensen, se KIFs første straffekast reddet. Og med en scoring efterfølgende i den anden ende, bragte Nordsjællands sig foran igen med 20-19.

Det var dog tydeligt i Royal Stage i Hillerød, at KIFs fanklub, Den Gyldne Hånd, med sine 50 tilrejsende fans var kommet for at få fuldt udbytte ud af kampen. På intet tidspunkt var der stille i udebanesektionen. Samme gejst og vilje kunne ses på banen hos et udehold der aldrig slap grebet og med 2 scoringer af henholdsvis Sander og Svane i en undertalsperiode var stillingen 22-23 med lidt under 10 minutter tilbage af kampen.

Nu arbejdede tiden for udeholdet og med et mere stabilt forsvar, gode redninger fra Tim og dumme fejl fra hjemmeholdet kunne Svane bringe KIF kolding foran med 3 mål, 2 minutter før tid.

Viktor Nevers kunne til sidst sætte sit femte mål ind til slutstillingen 24-29.