KIF og Mors/Thy delte i heftigt drama

Af Ole Maass

2221 tilskuere i Sydbank Arena var fredag aften vidner til et højspændt drama, da KIF Kolding og Mors/Thy delte i porten og spillede 31-31 efter en KIF-føring på 16-15 ved pausen.

Så er spørgsmålet de fleste af tilskuerne nok gik hjem fra hallen med: var det et vundet eller et tabt point for KIF? Ja, set over kampen som helhed må man nok betegne det som et tabt point, men tænker man kun på kampens sidste halve minut, ja så var det et vundet point.

Efter en brændt KIF-afslutning med 31 sekunder tilbage af kampen havde gæsterne alle betingelser for at få begge point med til det nordvestjyske. Mors/Thy træner Niels Agesen tog straks time out, og i kampens sidste sekund kom gæsternes unge stortalent på højre back, Mads Hoxer Hangaard til en kvalificeret afslutning i lavt leje, som KIF-keeper Agust Eli Björgvinsson reddede – hans første og eneste redning i kampen. Men den var nok så vigtig. Den sikrede KIF det ene point i den dramatiske kamp, hvor de 2200 tilskuere til slut var oppe og stå og lavede det vi i Kolding i gamle dage kaldte ”Veszprem-stemning”.

Set over kampen som helhed var det dog gæsterne, som kunne være bedst tilfredse med det ene point.

KIF spillede en flot første halvleg – eller rettere de første 25 minutter af halvlegen. Angrebsspillet flød godt med Thomas Boilesen, Chris Jørgensen og Peter Balling som stærke afsluttere.

I forsvaret blev der også fightet godt. Nogle gange for godt ifølge kampens dommere, for i hvert fald blev KIF straffet med ikke færre end seks udvisninger i de første 30 minutter.

KIF var i teten i første halvleg og førte med 16-11 efter 25 minutters spil. Men i de sidste fem minutter blev forspringet stort set sat over styr. Gæsternes unge målmand, Rasmus Henriksen kom ind og havde flere vigtige redninger, og da Mors/Thy profiler som Erik Toft, Bjarke Christensen, Sander Øverjordet og Tim Sørensen samtidig var træfsikre var det gæsterne som kunne gå til pausen med den klart bedste fornemmelse.

KIF havde domineret de første 30 minutter klart, men førte kun med et enkelt mål.

I de første syv-otte minutter af anden halvleg udbyggede KIF føringen til 21-18, men knap syv minutter ind i halvlegen fik KIF-anfører Benjamin Pedersen sin tredje udvisning, og da KIF'erne i de efterfølgende minutter både brændte et straffekast, lavede en teknisk fejl og sendte en afslutning på stolpen var vejen banet for et Mors/Thy come back. Gæsterne udlignede til 21-21, og efter godt ti minutters spil i anden halvleg gjorde en stærkt spillende Bjarke Christensen det også til 21-22 for gæsterne, som dermed fik sin første føring siden 0-1.

I de efterfølgende minutter skiftedes de to hold til at føre, men da kampuret rundede de 57 minutter og KIF førte med 31-29 og også havde bolden og chancen for at øge føringen til tre mål, havde de 2200 tilskuere færten af en KIF-sejr.

Desværre lavede hjemmeholdet en teknisk fejl. Mads Hoxer Hangaard reducerede til 31-30 og udlignede også til 31-31, da der manglede knap halvandet minut af kampen. Og derved blev det, da begge hold efterfølgende brændte hver en afslutning – og så sluttede det altså 31-31 – og sådan lidt af en øv-fornemmelse hos hjemmeholdets fans, som denne aften havde sat næsen op efter to point.

Men kampen viste så også, at der i HTH-ligaen ikke er andet end stærke modstandere og svære kampe.

Matchfakta:

Målscorere:

KIF Kolding: Chris Jørgensen, 7, Thomas Boilesen, 6, Peter Balling, 5, Andreas Væver, 3, Andreas Flodman og Jens Svane Peschardt, begge 2, Jesper Meinby, Mats Gordon Krog, Benjamin Pedersen, Emil Jessen, Alexander Morsten og Peter Lund, hver 1 mål.

Mors/Thy: Bjarke Christensen, 7, Mads Hoxer Hangaard, 6, Emil Hansson og Erik Thorsteinsen Toft, begge 4, Tim Sørensen og Axel Franzen og Sander Øverjordet, hver 3 samt Lasse Pedersen, 1 mål.