KIF og Nordsjælland delte i heftigt drama

Af Ole Maass

BlumePress

Det blev nøjagtig lige så tæt, heftigt og spændende, som da KIF for to uger siden undgik den direkte nedrykning fra ligaen med Peter Ballings sidste sekunds mål mod TTH. Men denne aprillørdag forhindrede Nordsjællands målmand, Jimmi Andersen Peter Balling i at blive matchvinder, og så endte det i stedet med, at KIF og Nordsjælland delte i porten og spillede uafgjort 26-26 i den første runde af kvalifikationsspillet til ligaen.

Og selvom vi gerne ville have beholdt begge point i Kolding kan det ene point til KIF i denne kamp sagtens vise sig at blive særdeles brugbart.

I første halvleg lagde KIF'erne ud som lyn og torden, og da Mats Gordon Krog efter knap syv minutters spil bragte KIF i front med 5-1 så det unægtelig godt ud. Men så fulgte en periode, hvor KIF'erne brændte flere oplagte chancer på Jimmi Andersen i Nordsjælland-målet. Oftest fordi KIF'erne afsluttede i højt leje i stedet for nede ved fødderne. Og samtidig fik gæsterne arbejdet sig ind i kampen, og så havde de en periode, som de vandt med 5-1. Så efter knap 19 minutters spil var stillingen 6-6. Det tætte parløb fortsatte til pausen, og derfor kunne man ikke indvende noget imod, at der stod 13-13 ved halvleg.

I anden halvleg kom KIF'erne igen koncentreret ud og scorede halvlegens første tre mål – blandt andet via to ”missiler” fra Chris Jørgensen. Men igen kom gæsterne tilbage. Ikke mindst den lille hurtige og fodrappe Tobias Jørgensen, som var her der og alle vegne og gæsternes store tunge bagspiller Nichlas Hald gjorde ondt på KIF-forsvaret.

Netop de to spillere var sammen med målmand Jimmi Andersen hovedårsagen til, at Nordsjælland var i front gennem store dele af anden halvleg. KIF'erne bevarede dog roen og fortsatte med at fighte flot – godt bakket op af de godt 1500 tilskuere. Og i anden halvleg gjorde en stærkt spillende Jens Svane også sit til, at KIF'erne ikke skulle gå tomhændet fra banen, men en anden årsag til, at KIF'erne også fik et vigtigt point var, at Tim Winkler med 58 sekunder igen havde en uhyre vigtig redning, da Nordsjællands Tobias Jørgensen endnu engang løb gennem KIF-forsvaret. Men denne gang altså uden at overliste Winkler i KIF-målet.

Spillemæssigt var kampen noget op og ned set med KIF-briller. I store perioder stod KIF-forsvaret flot, men til gengæld var der flere tekniske fejl og mere slinger i angrebsspillet end i flere af de foregående kampe. Og i slutningen af første halvleg indkasserede KIF'erne også flere mål i tomt mål, da holdet spillede 7-6 – i denne kamp altså ikke nogen ubetinget succes.

Men summa summarum: KIF fik et uhyre vigtigt point, som er et godt rygstød, når holdet på tirsdag den 27. april tager til Lemvig og her spiller en kamp, som er nøjagtig lige så vigtig som lørdagens brag mod Nordsjælland var det.

Matchfakta:

KIF Kolding-Nordsjælland Håndbold: 26-26 (13-13)

Målscorere:

KIF: Peter Balling, Benjamin Pedersen og Jens Svane Peschardt, hver 5, Chris Jørgensen, 4, Mats Gordon Krog, 3, Jesper Meinby, Vetle Rønningen, Daniel Guldsmed og Andreas Flodman, hver 1 mål.

Nordsjælland: Nichlas Hald, 7, Tobias Jørgensen, 6, Jeppe Cieslak, 5, Jesper Dahl og Andreas Maagaard, begge 3, Mathias Campbell og Thomas Kjærgaard, hver 1 mål.