KIF og TTH delte i porten i sæsonens sidste kamp

Af Ole Maass

35-35 stod der på lystavlen i Sydbank Arena i Kolding efter sæsonens sidste ligakamp mellem KIF Kolding og TTH Holstebro, og det slutresultat var for KIF-tilhængerne en ganske forsonlig udgang på en kamp, hvor gæsterne fra det nordvestjyske det meste af tiden var i front.

Det var også en forsonlig afslutning på en sæson, som har været ganske udfordrende for både KIF-spillerne, trænerteamet, de ansatte i klubben samt sponsorer og tilskuere.

Fra start var det tydeligt, at kampen ikke havde betydning for placeringerne i tabellen. Inden kampen var det således en kendsgerning, at det er TTH, som ender sidst i tabellen og dermed skal ud i to eller tre afgørende knald eller faldkampe mod HØJ fra 1. division.

KIF-træner Kristian Kristensen havde på forhånd bebudet, at han ville spare spillere, som enten var skadede eller havde været udsat for ekstra belastninger i de senere måneder. Det betød, at to af KIF's stamspillere Jens Svane Peschardt og Chris Jørgensen blev på bænken hele kampen. En anden vigtig spiller, stregspiller Daniel Guldsmed, var slet ikke omklædt, og KIF's svenske fløjprofil, Andreas Flodman fik kun få minutter på banen.

Det betød, at der var masser af spilletid til unge spillere som Emil Jessen, Andreas Elbek og Sebastian Bertelsen, ligesom en fjerde ung spiller, Christian Sloth også fik nogle minutter på venstre fløj.

Fra starten af kampen fik en tændt Emil Jessen vist noget af det potentiale han besidder – både med skud ude bagfra, gennembrud og ikke mindst fremragende indspil til stregspillerne. KIF's forsvarsgeneral, norske Vetle Rønningen, fik også vist, at han i andenbølge kontraen er et farligt våben, når han kom buldrende og bankede bolden i mål. Der var gode takter rent angrebsmæssigt af KIF-spillerne, som dog også brændte lige rigeligt på Ronnie Nicolaisen i TTH-målet. Modsat fik Tim Winkler i KIF-målet ikke den store hjælp af sit forsvar, og da Winkler overlod buret til sin islandske makker, Agust Eli Björgvinsson var det stadig ikke i forsvaret, at KIF'erne spillede nogen prangende kamp. Det betød, at gæsterne kunne lægge en smule afstand til KIF, og da den tidligere KIF-spiller Nikolaj Enderleit på et gennembrud kunne bringe TTH foran med 14-18 efter knap 27 minutters spil, havde gæsterne taget teten i kampen. KIF'erne fortsatte dog med at kæmpe forbilledligt og i første halvlegs allersidste sekund kunne KIF-keeper Agust Eli Björgvinsson igen få smilet tilbage hos KIF-tilhængerne, da han med et præcist kast fra eget målfelt sendte bolden i kassen til pausestillingen 17-19 til TTH.

I anden halvleg fortsatte gæsterne med at være i front med tre-fire mål i en kamp, hvor det var tydeligt, at den ikke havde samme intensitet, som da de to hold sidst mødtes til den afsluttende grundspilskamp, hvor KIF reddede eksistensen i ligaen med sejren på 29-28.

Det betød dog ikke, at der ikke var tænding på hverken KIF-bænken eller hos de 2265 tilskuere i Sydbank Arena. Ti minutter ind i anden halvleg fik KIF-træner Kristian Kristensen således en advarsel for sine beklagelser over en manglende skridtkendelse fra dommernes side. Og da kom der også tænding på hos KIF-tilskuerne i hallen. Som halvlegen skred frem kom KIF'erne tættere på. Det kulminerede da en stærkt spillende Mats Gordon Krog i sin sidste kamp for KIF udlignede til 31-31 på sit tredje af i alt fem mål. Da var der seks et halvt minut tilbage af kampen. Mats Gordon Krog scorede yderligere to mål i slutfasen, hvor også Emil Jessen scorede sit femte og KIF's mål nummer 33 i slutfasen. Og da en godt fightende Jesper Meinby Pedersen i allersidste sekund med et gennembrud scorede kampens sidste mål til udligningen 35-35, brød jublen løs i Sydbank Arena. Også uanset, at der altså var tale om en kamp, som reelt ikke havde andet end kosmetisk betydning for de to hold.

Jubel var der også, da KIF-direktør Christian Hjermind efter kampen kunne afsløre, at KIF's 17-årige højre fløj, Sebastian Bertelsen, blev kåret som dagens man of the match hos KIF. Bertelsen spillede sin første ligakamp i Sydbank Arena, og han imponerede med tre scoringer på i alt fire afslutninger. Stærk debut i Sydbank Arena af Bertelsen.

TTH skal nu forberede sig til på de tre altafgørende kampe mod HØJ fra 1. division – med den tidligere KIF-legende Bo Spellerberg som en af de helt store profiler.

Modsat kan KIF'erne nu se frem til en mere afslappet uge, og vi fik samtidig sagt farvel til en række vigtige spillere og store profiler for KIF: Peter Balling, Chris Jørgensen, Daniel Guldsmed, Agust Eli Björgvinsson, Mats Gordon Krog, Andreas Væver og Alexander Morsten. Desuden blev Andreas Flodman inden kampstart hyldet for at runde 100 kampe, samt at have scoret 475 mål og dermed sikrede sig en plads i top 10 over de mest scorende spillere i KIF Koldings historie.

Og så var lørdagen også dagen, hvor KIF-direktør Christian Hjermind kunne fortælle en nyhed, som blev modtaget med klapsalver og glæde hos KIF-fansene – nemlig, at cheftræner Kristian Kristensen har forlænget sin kontrakt for de kommende to sæsoner. Det giver ro på, og efter kampen slog KIF-anfører Benjamin Pedersen da også over for fans og sponsorer udtryk for sin og spillertruppens store tilfredshed med det arbejde og engagement Kristian Kristensen har lagt i jobbet de seneste godt tre måneder, siden den 1. februar.

Således sluttede håndboldsæsonen for KIF Kolding med indtil flere positive elementer. Og således kan vi nu gå på håndboldmæssig sommerferie velvidende, at der bliver noget at glæde sig til i næste sæson.

Matchfakta:

KIF-TTH Holstebro: 35-35 (17-19)

Målscorere:

KIF: Peter Balling, 6, Emil Jessen, Benjamin Pedersen og Mats Gordon Krog, hver 5 mål, Vetle Rønningen, 4, Sebastian Bertelsen og Jesper Meinby, begge 3, Agust Eli Björgvinsson og Andreas Elbek, begge 2 mål.

TTH:Jonas Gade Nielsen, 8, Frederik Tilsted og Magnus Bramming, begge 6 mål, Nikolaj Enderleit, 5, Nikolaj Markussen, 3, Simon Jensen og Anders Flæng, begge 2, Allan Damgaard, Rasmus Kier og Mathias Porsholdt, hver 1 mål.