KIF-sammenbrud i Skjern

Af Ole Maass

Der var dømt topkamp lørdag eftermiddag i Skjern Bank Arena, men desværre var det kun hjemmeholdet Skjern Håndbold, som spillede som et tophold, da vestjyderne besejrede KIF Kolding med hele 38-25 efter at Skjern havde ført med 21-13 ved pausen.

Dermed var sæsonens største KIF-nederlag en realitet, og i realiteten var der tale om et reelt sammenbrud af KIF-mandskabet, som hidtil i denne sæson havde hentet 14 sejre og fem nederlag – og i alle de fem nederlag havde KIF-spillerne formået at begrænse nederlagene til højest fire mål.

Der var mange ting, som gik galt denne eftermiddag. I løbet af kampens første ti minutter lavede KIF-spillerne syv tekniske fejl og fejlafleveringer. Det betød, at KIF i en håndevending gik fra en 3-2 føring til at være bagud med 3-9. De tekniske fejl fortsatte i første halvleg, så KIF'erne ved pausen havde begået 12 tekniske fejl. De fejl kostede i den anden ende af banen, hvor blandt andre Skjerns stærke bagspiller Alfred Jönsson kunne drøne igennem på kontraer og score et hav af mål. Da kampen var slut havde Jönsson banket 12 bolde i kassen på 13 skud.

KIF-træner Kristian Kristensen forsøgte sig med mange forskellige opstillinger. 7 mod 6, offensivt forsvar plus flere andre varianter, men denne lørdag var KIF'erne ikke skarpe – mens hjemmeholdet udnyttede alle de fejl KIF'erne lavede. Da kampen var slut havde KIF lavet 19 tekniske fejl, hjemmeholdet kun seks. Skjern scorede 11 mål på kontra – KIF måtte nøjes med syv kontrascoringer.

På et enkelt punkt var KIF paradoksalt nok bedre end hjemmeholdet. KIF's to målmænd Tim Winkler og Rasmus Døssing havde tilsammen 13 redninger. Hjemmeholdets to målmænd, Christoffer Bonde og Robin Haug blev noteret for i alt ni redninger, og når hjemmeholdet alligevel vandt en 13-måls sejr skyldtes det så, at KIF'erne i mange tilfælde ikke kom til afslutning i angrebet som følge af de mange tekniske fejl.

Nu kan KIF'erne bruge lørdag aften på at ærgre sig over, at de ikke kunne leve op til det solide spil de hidtil har vist i denne sæson. Og så gælder det ellers om at se fremad. Der er en halv snes dage til den næste topkamp – hjemmekampen mod BSH. KIF er trods nederlaget i Skjern fortsat nummer fire i tabellen. BSH er nummer tre, så der venter en regulær topkamp, når de to mandskaber mødes i Sydbank Arena, onsdag den 22. februar, klokken 18.30.

Til den kamp skal KIF-drengene have massiv opbakning fra alle KIF-fans. KIF-drengene fik i øvrigt også flot opbakning fra et halvt hundrede medrejsende fans fra fanklubben Den Gyldne Hånd lørdag eftermiddag i Skjern.

Matchfakta:

Skjern Håndbold-KIF Kolding: 38-25 (21-13)

Målscorere:

Skjern: Alfred Jönsson, 12, Eivind Tangen, 5, Emil Bergholt, Lasse Uth og Simen Pettersen, hver 4, Mikkel Lang, 3, Lasse Mikkelsen, Jakob Rasmussen og Oliver Norlyk, hver 2 mål.

KIF: Benjamin Pedersen, Bjarke Christensen, Sander Øverjordet og Steven Plucnar, hver 4, Vetle Rønningen, Viktor Nevers og Jesper Meinby, hver 2, Erik Toft, Jens Svane og Mads-Peter Lønborg, hver 1 mål.