KIF-sejre mod to norske ligahold

Af Ole Maass

Tirsdag aften stod der 40-23 til KIF Kolding på måltavlen i Viborg Stadionhal efter, at KIF'erne havde mødt de norske Europa Cup-vindere fra Nærbø. Torsdag aften var cifrene anderledes tætte i samme hal, hvor KIFérne på et mål af Benjamin Pedersen 15 sekunder før tid besejrede et andet norsk ligahold, Kristiansand Tophåndball med 26-25 efter en norsk pauseføring på 10-12.

Der var stor forskel på de to kampe, konstaterer KIF-træner Kristian Kristensen.

-Mod Nærbø gik vores spil op i en højere enhed. Forsvaret stod fantastisk godt, og vore to målmænd, Tim Winkler og Magnus Brandbyge havde tilsammen 21 redninger. Samtidig spiller vi med meget få tekniske fejl, så det var en næsten perfekt kamp for os, konstaterer han.

Det samme var ikke tilfældet med kampen torsdag aften, som altså endte med en kneben et mål-sejr.

Men det er Kristian Kristensen sådan set ikke så ked af.

-Nej, det var fint nok, at vi kom ud for lidt modgang og bliver presset. Det er også det vi skal bruge træningskampene til: at se hvordan vi reagerer under pres, slår han fast.

KIF'érne fik en god åbning på kampen. Med stærkt forsvarsspil og mange redninger af Magnus Brandbyge, som stod kampens første kvarter. Herefter kom Rasmus Døssing på mål, og han havde også en håndfuld redninger.

I første halvlegs sidste 10-12 minutter lavede KIF'erne imidlertid flere tekniske fejl og dårlige afslutninger, og så endte det med, at nordmændene kunne gå til pause med en to måls føring.

I starten af anden halvleg skruede KIF op for intensiteten i forsvaret. Samtidig var holdet effektive i angrebet, og så gik KIF fra halvlegsstillingen 10-12 til en føring på 15-12.

Fem minutter ind i anden halvleg blev KIF'erne imidlertid ramt af et rødt kort, da Bjarke Christensen uforvarende kom til at ramme den norske målmand i ansigtet på et straffekast. Det gav meget spilletid til unge Nicolai Snogdal på venstre fløj, og Mads-Peter Lønborg overtog tjansen som straffekastskytte. Det gjorde han godt – bortset fra et enkelt straffekast på stolpen.

I de sidste 10 minutter var der tale om en helt jævnbyrdig kamp, men til slut kunne KIF'erne altså notere sig for den tredje sejr på stribe i træningskampene – efter en kamp, som generelt var en hel del på det jævne.

Det skal så også med, at KIF stillede op uden de tre norske profiler Erik Toft, Vetle Rønningen og Thomas Boilesen

Matchfakta:.

KIF Kolding-Kristiansand Tophåndball: 26-25 (10-12).

Målscorere KIF: Mads-Peter Lønborg, 6 (5), Sander Øverjordet, 5, Bjarke Christensen, 4 (3), Benjamin Pedersen og Jesper Meinby Pedersen, begge 3, Jens Svane, 2, Viktor Nevers, Andreas Elbek og Steven Plucnar, hver 1 mål.