KIF tabte højspændt drama til Aalborg

Af Ole Maass

Der gik et ærgrelsens suk gennem de 3798 tilskuere onsdag aften, da KIF's Thomas Boilesen et halvt minut før tid hamrede bolden et godt stykke over mål og dermed missede chancen for at udligne for KIF mod Aalborg Håndbolds stjernebesatte mandskab.

I stedet kunne Aalborgs norske landsholdsspiller Sebastian Barthold i sidste sekund gøre det til 26-28 til nordjyderne, og dermed sluttede et højspændt drama med det faktum, at Aalborg Håndbold – ikke overraskende – er klar til DM-semifinalerne sammen med Skjern Håndbold, som onsdag aften vandt en sikker sejr på 29-21 over Ribe-Esbjerg.

Men KIF's kamp mod Aalborg viste, at KIF'erne rent spillemæssigt har rykket sig med syvmileskridt i denne sæson. Den der skriver disse linjer vil såmænd være så frimodig at hævde, at KIF'erne – som hold betragtet – onsdag aften spillede lige så godt som Aalborg. Til gengæld har nordjyderne de spillere, som på egen hånd kan afgøre en kamp: svenskerne Lukas Sandell og Felix Claar som sammen med den islandske verdensstjerne Aron Palmarsson var det tunge skyts for nordjyderne. Hver gang de var i bekneb fandt de en løsning klarede Sandell, Claar og Palmarsson paragrafferne for nordjyderne. Og nede i forsvaret stod de tunge drenge som Henrik Mølgaard, Jesper Nielsen og René Antonsen og agerede ”udsmidere”, som ofte blokerede vejen for KIF's kombinationer i angrebet.

Alligevel var et godt spillende KIF-hold i teten i hele første halvleg, som sluttede med en halvlegsføring på 14-13 til KIF. Vi skulle godt ti minutter ind i anden halvleg, før Aalborg for første gang kom foran. Det var ved stillingen 17-18 på et mål af Sebastian Barthold.

I anden halvlegs første kvarter havde KIF'erne svært ved at finde løsninger i angrebet, og det betød at nordjyderne efter 13 minutters spil i anden halvleg bragte sig foran med tre mål, 18-21.

Men KIF-drengene viste – som så mange gange før i denne sæson – fantastisk flot moral og spillemæssig snilde. Da Viktor Nevers med 12 minutter igen reducerede til 20-22 fra højre fløj, og da Bjarke Christensen på en kontra minuttet efter gjorde det til 21-22 var de næsten 4000 tilskuere oppe at stå og bakke KIF-drengene højlydt op. KIF'erne gav DM-favoritterne kamp til stregen, og det fortsatte i de følgende minutter, hvor unge Andreas Elbek kom ind som playmaker og satte fart i KIF-spillet samtidig med, at han selv hamrede tre kanonkugler i mål.

Undervejs viste KIF'erne også spillemæssigt overskud. To minutter før tid serverede Jesper Meinby et vip til Thomas Boilesen, som reducerede til 26-27. Det var både vovet – og fremragende udført.  Meinby gjorde det samme i første halvleg. Her var det et vip, som Bjarke Christensen scorede på.

I det hele taget var der mange ting at glæde sig over set med KIF-øjne. Forsvarsspillet var langt hen ad vejen af høj klasse. En spiller som Mads-Peter Lønborg satte godt med tempo i KIF-angrebsspillet. Viktor Nevers scorede på sine første fire afslutninger, men brændte desværre to i kampens slutfase. Bjarke Christensen scorede på syv af sine ti afslutninger, men havde også to missere på straffekast, og så må man også bare konstatere, at ingen af KIF's tre målmænd denne aften var helt oppe at ringe, og det betød at Simon Gade i det nordjyske mål vandt målmandskampen med 14 redninger, mens KIF's tre keepere Magnus Brandbyge, Tim Winkler og Rasmus Døssing tilsammen blev noteret for 11 redninger.

Men kampen bekræftede, at KIF'erne i den grad har noget at gøre i DM-slutspillet. Det vidste vi sådan set godt i forvejen.

Matchfakta:

KIF Kolding-Aalborg Håndbold: 26-28 (14-13)

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 7, Viktor Nevers, 4, Thomas Boilesen og Andreas Elbek, begge 3, Jens Svane, Mads-Peter Lønborg og Steven Plucnar, hver 2 mål, Erik Toft, Benjamin Pedersen og Jesper Meinby, 1 mål.

Aalborg:

Lukas Sandell og Sebastian Barthold, hver 6 mål, Aron Palmarsson, 5, Felix Claar og Rene Antonsen, hver 3, Henrik Møllgaard og Jesper Nielsen, hver 2 samt Simon Gade, 1 mål.

Redninger:

KIF: Magnus Brandbyge: 4/16 (25 procent), Tim Winkler: 3/11 (27,27 procent) samt Rasmus Døssing: 4/10 (40 procent).

Aalborg: Simon Gade: 14/40 (35 procent)