KIF tabte point i drama i Skive

Af Ole Maass
KIF Koldings mandlige ligahold tog fredag til Skive med det helt klare mål at hente to point i aftenens ligaopgør mod nyoprykkede Skive FH. Sådan endte det dog ikke, da den højdramatiske ligakamp mellem de to mandskaber endte 28-28 efter en KIF-føring på 13-11 ved pausen. Og spørger man KIF-træner Andreas Toudahl om det så var det tabt eller et vundet point er han ikke i tvivl. -Det var et tabt point, når man ser kampen som en helhed. Men da vi er bagud med 25-21, 11 minutter før tid og hjemmeholdet rider på en bølge og har oprykkernes gejst må man også vende det om og konstatere, at vi viser flot moral i slutningen af kampen. Og i den forstand var det et vundet point, lyder det fra Andreas Toudahl.

Han ærgrer sig dog over, at hans spillere ikke kendte deres besøgelsestid tidligere i kampen. -I slutningen af første halvleg har vi momentum og går fra at være bagud med 8-9 til at bringe os foran 13-9. Men her var vi ikke skarpe nok, og så henter Skive et par mål på os, så vi kun er foran med to ved pausen. Så går vi i omklædningsrummet med en følelse af, at vi har en for lille føring, konstaterer Andreas Toudahl.

Det samme gentog sig i anden halvleg, hvor KIF'erne bragte sig foran med 18-15 efter otte minutters spil af halvlegen. Men igen hentede et stærkt fightende og godt spillende hjemmehold ind på KIF og bragte både balance i regnskabet og sig foran med tre-fire mål, inden KIF'erne i kraft af en stærk periode i de sidste ti minutter spillede sig i en position til at kunne vinde kampen.
Med få sekunder igen – ved stillingen 28-28 – fik KIF-topscorer Alexander Morsten chancen for at score sejrsmålet til 29-28, men Morsten ramte desværre stolpen, og så fik Skives Magnus Haubro Jensen i absolut sidste sekund chancen for at score, men hans skud blev reddet af KIF-keeper Agust Eli Björgvinsson og så sluttede dramaet altså med en pointdeling.
Rent spillemæssigt kunne Andreas Toudahl notere sig, at KIF's forsvarsspil var forbedret sammenlignet med de seneste kampe, og det betød også, at Tim Winkler, som vogtede KIF-målet det meste af kampen lå med en høj redningsprocent, ligesom Agust Eli Björgvinsson i slutningen af kampen kom ind og havde flere vigtige redninger.

Matchfakta: Skive FH-KIF Kolding: 28-28 (11-13)

Målscorere: Skive: Nickolei Jensen, 5, Oliver Juhl og Andreas Søgaard Rasmussen, begge 4, Magnus Haubro Jensen, Malte Justesen, Matias Damgaard og Mads Peter Lønborg, hver 3, Anders Gade, Benjamin Holm og Tobias Svend Rasmussen, hver 1 mål.

KIF Kolding: Alexander Morsten, 5, Chris Jørgensen og Thomas Boilesen, hver 4, Mats Gordon Krog og Peter Lund, hver 3, Daniel Guldsmed, Emil Jessen og Benjamin Pedersen, hver 2, Peter Balling, Jesper Meinby Pedersen og Andreas Væver, hver 1 mål.

Redninger: Skive: Magnus Brandbyge: 10/37 (27,03 procent)
KIF: Tim Winkler: 13/33 (39,39 procent), Agust Eli Björgvinsson: 4/10 (40 procent)

Udvisninger: Skive: 2, KIF: 4
Tilskuere: 913 i Interfjord Arena i Skive.

NÆSTE HJEMMEKAMP ER PÅ LØRDAG DEN 9. OKTOBER NÅR VI TAGER IMOD BJERRINGBRO-SILKEBORG HÅNDBOLD I SYDBANK ARENA KL. 16.10.