KIF tabte pusten til slut mod GOG

Af Ole Maass

Da der var spillet knap ti minutter af anden halvleg brændte KIF's stærke stregspiller Alexander Morsten en afslutning fra stregen, hvor han eller kunne have bragt KIF foran med 19-18 mod GOG.

I stedet løb hjemmeholdets højre fløj, Kasper Kildelund kontra og bragte hjemmeholdet foran og på sejrskurs. Og efter en ellers godkendt KIF-indsats endte det så med, at KIF'erne i kampens sidste tyve minutter havde lidt for mange brændte afslutninger og tekniske fejl – og så endte en tæt kamp mellem GOG og KIF med, at fynboerne vandt en på papiret sikker sejr på 32-27. Ved pausen førte GOG med 16-12.

I første halvleg var hjemmeholdet hele tiden et par skridt foran KIF, og da Simon Pytlick med små fem minutter tilbage af halvlegen hamrede GOG foran med 16-10 lignede det en tidlig afgørelse på kampen. KIF'erne fortsatte dog med at fighte flot, og da Andreas Flodman og Thomas Boilesen scorede halvlegens sidste to mål og reducerede til 16-12 så det bestemt ikke helt håbløst ud for KIF, da spillerne gik til halvlegspause.

KIF'erne lagde også flot ud i starten af anden halvleg. Et straffekast på stolpen fra GOG's stærke svenske fløj, Jerry Tolbring og en redning fra Tim Winkler i KIF-målet kombineret med godt angrebsspil og træfsikkerhed fra KIF'erne betød, at KIF'erne scorede halvlegens første tre mål og reducerede til 15-16. Så fulgte en periode, hvor de to hold skiftedes til at score, og da KIF-anfører Benjamin Pedersen reducerede til 24-26 med knap ni minutter tilbage af kampen var muligheden for et eller to overraskende point til KIF stadig tilstede.

I slutfasen var hjemmeholdet imidlertid skarpest, og dermed udeblev overraskelsen. Men KIF'erne kunne se tilbage på at have leveret en helhjertet indsats mod landets pt. stærkeste ligahold.

Og så kunne man også set med KIF-øjne glæde sig over, at Andreas Flodman efter sin lange skadespause var tilbage på højre fløj, hvor han leverede fire mål på syv skud.

Matchfakta:

GOG-KIF Kolding: 32-27 (16-12)

Målscorere:

GOG: Emil Madsen og Jerry Tollbring, hver 8, Mathias Gidsel, 7, Simon Pytlick, 4, Emil Lærke, 2, Kasper Kildelund, Oscar Bergendahl og Lukas Jørgensen, hver 1 mål.

KIF: Thomas Boilesen, 6, Andreas Flodman og Peter Balling, hver 4, Benjamin Pedersen, 3, Chris Jørgensen, Daniel Guldsmed, Mats Gordon Krog og Jesper Meinby Pedersen, hver 2 mål, Andreas Væver og Emil Jessen, hver 1 mål.