KIF viste flot moral i Sønderborg

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold viste lørdag eftermiddag igen, at spillerne er gjort af et særligt stof. KIF-spillerne viste fantastisk flot moral, da de hentede et uhyre vigtigt point efter at have spillet uafgjort 30-30 mod SønderjyskE, som førte med 19-14 ved pausen.

Det ene point kan vi bruge til rigtig meget – ikke mindst, hvis det følges op af yderligere et par point på onsdag, når vi i Sydbank Arena klokken 18.30 tager imod Fredericia HK.

KIF kom lørdag fra start i alvorlig modvind i Broager Skansen i Sønderborg. Efter 8 1/2 minut var KIF'erne således bagud med 1-6, blandt andet efter tre fløjscoringer af den tidligere KIF-spiller, Sebastian Augustinussen. KIF'erne fik dog samlet sig, men forskellen på måltavlen var alligevel mærkbar, og efter små tyve minutters spil var KIF'erne bagud med seks mål – 13-7.Og ved pausen var hjemmeholdets forspring kun minimeret med et enkelt mål, da SønderjyskE kunne gå til pause med en fem måls-føring – 19-14.

I anden halvleg fik KIF'erne hurtigt kontakt med hjemmeholdet, da KIF på to scoringer af Benjamin Pedersen og én af Steven Plucnar fik reduceret hjemmeholdets forspring til 19-17. Herefter fulgte et tæt parløb i resten af kampen, hvor KIF'erne jagtede hjemmeholdet, som havde skiftende føringer på to til fire mål. Det havde SønderjyskE indtil ti minutter før tid, hvor Thomas Boilesen reducerede til 27-26. KIF udlignede til 28-28 med godt fire minutter igen ved Bjarke Christensen, og i den hektiske slutfase kunne Erik Toft også bringe KIF foran – for første og eneste gang i kampen – med 29-30 med et minut og to sekunder igen. Hjemmeholdets August Wiger udlignede kort efter til 30-30, og ni sekunder før tid blev Andreas Elbæks afslutning reddet af hjemmeholdets keeper Rasmus Bech. I kampens sidste sekund fik KIF-forsvaret blokeret en afslutning fra SønderjyskEs Noah Gaudin – og dermed blev det altså til en pointdeling til et heroisk kæmpende KIF-hold, som viste fremragende moral denne lørdag eftermiddag.

Matchfakta:

SønderjyskE-KIF Kolding: 30-30 (19-14)

Målscorere:

SønderjyskE: Tobias Møller, 8, August Wiger, 6, Noah Gaudin, 5, Sebastian Augustinussen og Andreas Lang, begge 4, Oliver Eggert, Morten Bjørnshauge og Nikolaj Svalastog, hver 1 mål.

KIF: Bjarke Christensen, 9, Peter Lund og Erik Toft, begge 4, Thomas Boilesen og Benjamin Pedersen, begge 3, Jesper Meinby og Steven Plucnar, begge 2, Jens Svane, Vetle Rønningen og Andreas Elbæk, hver 1 mål.

Redninger:

SønderjyskE: Kasper Larsen: 6/24 (25 procent), Rasmus Bech: 5/16 (31,25 procent)

KIF: Magnus Brandbyge: 1/16: 6,25 procent), 6/20 (30 procent)