KIF’s andethold klar til 2. division

Af Ole Maass

KIF Kolding har igen sit andethold i den højest mulige række, 2. division. Det står klart efter, at KIF-drengene torsdag aften efter en heftig kamp i Skæringhallen, nord for Aarhus sikrede sig oprykningen efter at have spillet uafgjort 23-23 mod HEI/Skærings andethold, som altså nu rykker ned i 3. division.

Ved pausen førte hjemmeholdet med 16-11, og gennem det meste af første halvleg var KIF'erne bagud med to-tre mål. Og generelt lavede KIF'erne for mange fejl i angrebsspillet, ligesom en række dommerkendelser heller ikke gik KIF'ernes vej.

Da KIF havde vundet den første kamp med 26-22 kunne KIF'erne altså ikke tåle at tabe med mere end tre mål.

I anden halvleg fik KIF heller ikke nogen specielt god start på halvlegen, og efter 35 minutters spil havde HEI udbygget føringen til seks mål – 17-11. Men stille og roligt fik KIF'erne kæmpet sig tilbage i kampen. Det var ikke mindst som følge af stærkt forsvarsspil, og én af forklaringerne på det var, at KIF i forsvaret kunne stille med nogle erfarne folk fra ligaholdet, som kan tage fra. Det gælder Daniel Guldsmed og Benjamin Pedersen i midterforsvaret samt Jens Svane Peschardt og Jesper Meinby Pedersen på de to back'er. Guldsmed og Svane var spilleberettigede på andetholdet, fordi de ikke spillede i den sidste ligakamp mod TTH Holstebro.

Det stærke KIF-forsvarsspil fik så også den konsekvens, at Rasmus Døssing i KIF-målet spillede endnu en kanonkamp – som han gjorde i den første kvalkamp i Kolding i mandags.

Døssings målmandskollega, Simon Nielsen, som har siddet uden for med en håndskade i de to afgørende kampe, fortæller at Rasmus Døssing torsdag aften hev otte redninger frem i første halvleg og ikke færre end 11 redninger i anden halvleg. I den halvleg scorede hjemmeholdet kun syv mål, og det betyder altså, at Rasmus Døssing i anden halvleg havde en redningsprocent omkring de 60.

-I de sidste ti minutter af kampen har Rasmus fire 100 procents redninger, og det er en stor del af forklaringen på, at vi spiller udgjort og dermed sikrer os oprykningen, understreger Simon Nielsen.

For KIF Kolding er det uhyre vigtigt, at andetholdet nu skal spille i 2. division. For tre år siden lukkede klubben andetholdet, men efter en bevidst satsning og et tæt samarbejde mellem KIF's moderklub og eliteafdelingen blev der igen satset på klubbens egne unge talenter. Det gav først oprykning fra Jyllandsserien til 3. division og nu fra 3. til 2. division. I næste sæson rykker en lang række unge talenter fra klubbens U17- og U 19-hold op, og nu har de en sportslig gulerod i form af en stærkere række at se frem til.

Derfor er oprykningen særdeles vigtig.

KIF-drengene fik i øvrigt flot opbakning torsdag aften nord for Aarhus. Halvdelen af de 150 tilskuere i Skæringhallen holdt med KIF. Spillerne på U17- og U19-holdene var med for at bakke op. Det samme var en busfuld fans fra KIF's fanklub, Den Gyldne Hånd, så mon ikke der bliver festet igennem i lyset af, at de fleste nok har en fridag, fredag på Store Bededag.

Matchfakta:

Kvalkamp til 2. division:

HEI/Skæring 2-KIF Kolding 2: 23-23 (16-11).

Målscorere, KIF:

Jens Svane Peschardt, 7, Jesper Meinby Pedersen, 5, Andreas Elbek, 3, Benjamin Pedersen, 2, Mathias Daugaard, Daniel Guldsmed, Rasmus Jacobsen og Daniel Christensen,  hver et mål.