Kneben KIF-sejr i første træningskamp

Af Ole Maass

30-29 stod der på måltavlen i Sydbank Arena, da KIF Kolding mandag lidt før klokken 18 havde spillet sæsonens første træningskamp mod de svenske vicemestre Ystads IF.

Nu er resultatet i en træningskamp ikke det altafgørende, men mere spillet, løbemønstrene, fighten og den indbyrdes forståelse mellem spillerne, som her i starten af sæsonen giver et billede af, hvor holdet står. Og her viste kampen, at der – meget naturligt – stadig er meget at arbejde med for KIF-spillerne og trænerduo´en Andreas Toudahl og Torben Sørensen.

KIF´s startsyver var Tim Winkler i målet, Peter Balling, Vetle Rønningen, Thomas Boilesen, Alexander Morsten, Andreas Væver samt én af klubbens fem nye spillere, unge Peter Torpegaard Lund, som spillede det meste af kampen på højre fløj. I angrebet kom Jens Svane Peschardt ind som spilstyrer, mens Benjamin Pedersen fra start afløste Alexander Morsten på stregen i angrebsspillet.

De svenske gæster lagde stærkt ud – ikke mindst anført af den tidligere KIFér, Kim Andersson, som viste at han stadig er en klassespiller. Svenskerne bragte sig foran med 4-0 efter, at Andersson havde disket op med nogle fremragende afleveringer til sine fløje og stregspillere. Kim Andersson har fortsat et fantastisk overblik. Han afslutter ikke selv så meget mere, men scorede selv et par mål – blandt andet til føringen 4-0.

Der skulle gå fem minutter før KIFérne fandt vej til måltavlen, og det var Benjamin Pedersen, som fra stregen brød KIF´s måltørke.

Igennem første halvleg var det tydeligt, at svenskerne har spillet et par træningkampe, og dermed er en anelse længere fremme i sæsonforberedelserne end KIF. Det svenske spil flød godt, og de har flere skudstærke og gennembrudsfarlige bagspillere, ligesom svenskerne også straffede KIFérne på flere kontrascoringer. Det betød, at Ystads IF var i teten gennem hele første halvleg. Med fem-seks minutter tilbage af første halvleg førte Ystad med 17-11, men mod slutningen fik KIFérne hentet lidt af det tabte terræn ind, så svenskerne ”kun” førte med 18-14 ved pausen.

I anden halvleg fik KIFérne skruet lidt op for fighten og bevægeligheden i forsvaret, og det betød at KIFérne allerede efter tre minutters spil i anden halvleg havde halveret svenskernes forspring, så Ystad kun førte med 20-18. KIFérne fortsatte med at levere en fornuftig indsats, og flere af de nye spillere, Emil Jessen, Jesper Meinby og Peter Torpegaard Lund viste rigtig fornuftige takter og vigtige scoringer. En fjerde af de nye spillere, fløjspiller Mats Gordon Krog brændte godt nok et enkelt straffekast, men han scorede på tre andre, ligesom han også blev noteret for en scoring fra fløjen. Den femte nye spiller, stregspiller Daniel Guldsmed leverede også en solid indsats, men gik ud efter fem minutters spil i 2. halvleg efter, at han havde fået det, der udefra lignede et vrid i den ene fod.

Det var ikke kun de nye spillere, men også ”gamle” spillere som Thomas Boilesen, Alexander Morsten, Benjamin Pedersen, Jens Svane og Vetle Rønningen som leverede en stabil indsats, og så leverede Andreas Væver også en scoring, som næsten gjorde ham til matchvinder, da han efter 58 minutter scorede til 29-28 fra fløjen – fra næsten nul grader. Med ét minut tilbage bragte Benjamin Pedersen KIF på 30-28. Svenskerne reducerede til 30-29 tyve sekunder senere, og så skulle KIFérne køre sejren i hus i de sidste 38 sekunder. Det sidste angreb var lige ved at gå i kage for KIF, da svenskerne gik frem i en ultra offensiv, men sekunderne løb ud, og så endte det med en kneben 30-29 sejr til KIFérne over et svensk tophold, hvor der foruden Kim Andersson også var gensyn med en anden tidligere KIF-profil, forsvarsklippen Philip Stenmalm, som efter et par sæsoner i polske Wisla Plock er vendt hjem til Ystad, hvor han kan se frem til en stor rolle i det svenske forsvar.

Hos KIF er det også værd at bemærke, at både Tim Winkler og Agust Eli Björgvinsson diskede op med gode redninger i KIF-målet. KIF´s topscorer i sidste sæson, Peter Balling, spillede kun det første kvarter af kampen, og her havde han ikke held med sine afslutninger, mens profiler som Chris Jørgensen og Andreas Flodman så hele kampen fra sidelinjen.

KIF´s målscorere:

Benjamin Pedesen og Thomas Boilesen, begge 5, Alexander Morsten, 4, Mats Gordon Krog, 4 (3), Jesper Meinby Pedersen, Emil Jessen og Peter Torpegaard Lund, hver 3, Andreas Væver, 2 (1) og Vetle Rønningen 1 mål.