Lovende takter af det nye KIF-hold i storsejr

Af Ole Maass

Nu skal man være varsom med konklusionerne og optimismen på baggrund af en storsejr i sæsonens første træningskamp. Men torsdag kort før klokken 19 var der smil på læben og god stemning hos de 400 sommerklædte tilskuere, som i det gamle KIF-Center – Sydbank hal 3 – havde overværet KIF Koldings første træningskamp mod det sydkoreanske landshold.

33-23 stod der på hallens lystavle efter en KIF-føring på 20-11 ved pausen.

Bag de cifre gemmer sig en koncentreret KIF-indsats og et KIF-mandskab, som lagde ud med masser af fart og tempo i angrebsspillet og med en stærk midterblok i forsvaret, som også lagde grunden til, at både nytilkomne Magnus Brandbyge og Tim Winkler i KIF-målet hev en håndfuld redninger frem i en stærkt spillet første halvleg.

KIF lagde ud med en startopstilling med Brandbyge på mål, Bjarke Christensen og Victor Nevers på de to fløje, Vetle Rønningen, Jens Svane, Jesper Meinby og Steven Plucnar i midterforsvaret og med norske Sander Øverjordet som spilstyrer i angrebsspillet, hvor han skiftede med Vetle Rønningen.

KIF'erne lignede ikke et hold, som har været på sommerferie indtil for otte dage siden. Kombinationerne flød fint, og da Thomas Boilesen efter et kvarters spil scorede til 12-4 og scorede sit første mål efter sin lange skadespause, så det unægtelig godt ud for KIF'erne, som spillede tempofyldt og opfindsomt angrebsspil – samtidig med, at de små vævre og fodrappe koreanere i angrebet havde svært ved at komme igennem KIF's meget bevægelige forsvar.

Hos KIF'erne var der mange fine præstationer. I Bjarke Christensen har vi fået en mand, som både er sikker på sine afslutninger fra fløjen og på straffekast. Og så brændte Bjarke endda et enkelt straffekast i slutningen af kampen. Til gengæld scorede han på riposten.

I Sander Øverjordet har vi fået en spilstyrer, som har masser af drev i sit spil, og som samtidig er farlig på sine egne afslutninger, og da Sander og Bjarke efter et kvarters spil lavede en indøvet Mors/Thy-kombination, hvor Øverjordet i høj fart satte Bjarke Christensen op til et hopskud kunne man i den grad se, at den duo kan styrke KIF i den kommende sæson.

Det var glædeligt at se Thomas Boilesen tilbage på KIF-holdet. Med masser af drev og fart – og med enkelte vildskud. Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen, Jesper Meinby knoklede på i midterforsvaret, og Vetle fik også scoret nogle gode mål i andenbølge kontraen. Nytilkomne Steven Plucnar er også en mand, som med sin store rækkevidde ligner en gevinst i begge ender af banen, og så leverede Jens Svane også en stærk fighterindsats – og én af kampens flotteste redninger – da han med 11 minutter tilbage at spille i kastede sig foran KIF-feltet og reddede et koreansk langskud, som ellers ville være røget i et tomt KIF-mål, da KIF var en mand i undertal.

I anden halvleg fik koreanerne sat noget grus i KIF's angrebsspil, da de gik frem i en ultraoffensiv opdækning. Det slog i nogen grad rytmen i stykker for KIF'erne, som dog alligevel scorede anden halvlegs første fire mål. KIF'ernes største føring lød på 25-12 efter otte minutters spil i anden halvleg. Mod slutningen af kampen halede gæsterne ind på KIF, som med tre et halvt minut tilbage ”kun” førte med syv mål – 30-23. Men da KIF'erne scorede kampens sidste tre mål endte det altså med en sikker og fortjent ti måls-sejr til KIF efter en kamp, som rent spillemæssigt havde rigtig mange gode elementer. Et andet af de gode elementer hos KIF var, at antallet af tekniske fejl blev holdt nede på fem-seks stykker i løbet af de 60 minutter.

Matchfakta:

KIF-Sydkorea: 33-23 (20-11).

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 7 (3), Thomas Boilesen, 6, Sander Øverjordet, 5, Steven Plucnar, 4, Vetle Rønningen, 3, Jens Svane, Benjamin Pedersen og Viktor Nevers, hver to, Jesper Meinby Pedersen og Nicolai Snogdal, hver 1 mål.