Mængden af fejl var for stor hos KIF

Af Ole Maass

Da der var spillet godt 13 minutter af topkampen mellem KIF Kolding og Bjerringbro-Silkeborg havde KIF begået otte tekniske fejl, og på måltavlen var stillingen 8-4 til gæsterne.

Det blev desværre et billede, som ikke rykkede sig voldsomt meget i løbet af aftenen, og derfor kunne man ikke rigtig indvende noget imod, at BSH kunne tage hjem til Silkeborg med en sejr på 36-34 efter en føring på 17-13 ved pausen.

KIF's fejlkvote var simpelthen for stor kampen igennem, og det var både tabte bolde, afleveringer direkte i hænderne på modspillerne og kiksede indspil til stregspillerne, som samlet betød, at KIF efter kampen stod noteret i statistikken for 14 tekniske fejl, mens BSH i den samme statistik kunne nøjes med blot fire tekniske fejl. I den sammenhæng var det sådan set ikke så skidt af KIF kun at tabe med 36-34, men i sandhedens interesse må man så også slå fast, at rigtig spændende blev kampen aldrig. De gange KIF havde chancen for at lukke hullet begik holdet en teknisk fejl, og det betød blandt andet i anden halvleg, at gæsterne tre gange i træk med korte mellemrum scorede i tomt KIF-mål.

Af samme grund kom stemningen, som den flotte kulisse med næsten 3000 tilskuere i Sydbank Arena, heller aldrig helt op at ringe.

Til KIF'ernes ros skal fremhæves, at spillerne fightede godt for sagen, viste god moral og i flere sekvenser også viste ganske udmærket angrebsspil. I anden halvleg fik KIF's norske playmaker, Sander Øverjordet skudt sig varm, ligesom Bjarke Christensen på venstre fløj og straffekast også var sikker i sine afslutninger. Og i anden halvleg lykkedes det også for KIF'erne at få boldene ind til Steven Plucnar og Benjamin Pedersen på stregen. Det var én af de ting, der ikke lykkedes i første halvleg, og det gav flere tekniske fejl til KIF'erne.

I anden halvleg var scoringsfrekvensen høj hos begge mandskaber. KIF'erne havde ikke de store problemer med at score på BSH's to normalt stærke målmænd, Mikkel Løvkvist og Johan Sjöstrand, men da KIF'erne heller ikke selv fik ordentligt fat i forsvaret, var det altså ikke en topkamp præget af stærkt forsvarsspil. BSH havde med svenske Ludvig Hallbäck, Nikolaj Øris Nielsen og Mads Kjeldgaard Andersen masser af drev og skudkraft i angrebsspillet, og generelt må man bare konstatere, at der var et bedre flow over gæsternes angrebsspil.

BSH konsoliderer med sejren deres tredjeplads i ligaen, mens KIF'erne forbliver på fjerdepladsen – i hvert fald indtil Skjern har spillet deres næste kamp, som er på fredag på udebane mod Nordsjælland.

KIF'erne har nu en halv snes dage til at forberede sig til næste opgave i ligaen, som er udekampen søndag den 4. marts klokken 16.00 i Gudme mod GOG.

Matchfakta:

KIF Kolding-Bjerringbro-Silkeborg: 34-36 (13-17)

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 8, Sander Øverjordet, 7, Steven Plucnar, 5, Erik Toft og Thomas Boilesen, begge 4, Benjamin Pedersen, 2, Viktor Nevers, Jesper Meinby, Peter Lund og Jens Svane Peschardt, hver 1 mål.

BSH: Ludvig Hallbäck, 9, Mads Kjeldgaard Andersen, 6, Thomas Solstad, Nikolaj Øris Nielsen og Henrik Tilsted, hver 5 mål, Patrick Boldsen, 3, Alexander Lynggaard, 2 og Peter Balling, 1 mål.