Nederlag i årets sidste KIF-kamp

Af Ole Maass

Skanderborg Håndbold – og nu Skanderborg Aarhus Håndbold – har i de senere år ikke just været en ønskemodstander for KIF Koldings mandlige ligahold. Og lørdag den 17. december om eftermiddagen blev heller ikke tidspunktet, hvor KIF'erne fik hul igennem og kom hjem med to point fra et møde med østjyderne.

Efter en 16-11 føring til hjemmeholdet ved pausen sluttede lørdagens kamp således med en sejr på 30-26 til Skanderborg Aarhus, og det resultat kunne der ikke indvendes det helt store imod.

Da KIF'erne i 2. halvleg havde chancen for at reducere hjemmeholdets føring til blot to mål brændte KIF's ellers meget sikre skytte fra syv meter pletten, Bjarke Christensen således et straffekast. Da stod der 22-19 til hjemmeholdet, og der var godt 13 minutter tilbage af kampen. Kort efter brændte Bjarke Christensen yderligere et straffekast, og da også Mads-Peter Lønborg med godt seks minutter tilbage af kampen sendte et straffekast forbi Kristoffer Laursens mål – ja, da måtte man konstatere, at det denne lørdag ikke blev til en KIF-sejr mod Skanderborg Aarhus.

Med omkring 80 medrejsende og medlevende KIF-fans i ryggen kom KIF-drengene fint fra start i kampen, som blev spillet i Fælleden i Skanderborg. KIF kom foran både 1-4, 2-5 og 4-7. 4-7 stod der efter knap otte minutters spil, men i de næste 12 minutter havde KIF'erne for mange dårlige afslutninger og tekniske fejl – og det resulterede i en 12 minutters scoringspause, som hjemmeholdet benyttede til at vende kampen på hovedet. Så med syv mål i træk gik Skanderborg Aarhus fra at være bagud med 4-7 til at føre 11-7. Og ved pausen havde hjemmeholdet yderligere udbygget føringen til fem mål – 16-11.

I anden halvleg kom KIF'erne ikke tættere på end at være bagud med tre mål. KIF'erne fightede flot, men mængden af dårlige afslutninger og tekniske fejl var lidt for stor imod et hjemmehold, som i Thomas Arnoldsen og Morten Balling med henholdsvis ti og fem mål havde et par af kampens store profiler. Hos KIF leverede spillere som Thomas Boilesen og Benjamin Pedersen også særdeles solide præstationer, ligesom Magnus Brandbyge i KIF-målet helt sikkert også kan være sin præstation bekendt.

Og uanset nederlaget i Skanderborg har KIF-drengene leveret adskillige fremragende præstationer i løbet af efteråret, som også betyder, at KIF Kolding overvintrer på fjerdepladsen med imponerende 26 point for 18 kampe. Det er aldeles fremragende af et KIF-mandskab, som forud for denne sæson skulle integrere 12 nye spillere i en stærkt forstærket KIF-trup. Det er værd at huske på her i den vinterpause, som nu venter forude.

Matchfakta:

Skanderborg Aarhus-KIF Kolding: 30-26 (16-11)

Målscorere:

Skanderborg:

Thomas Arnoldsen, 10, Morten Balling, 5, Jonathan Mollerup, 4, Torben Petersen, Lars Mousing og Hakun West Av Teigum, hver 3 samt Lars Skaarup, 2 mål.

KIF Kolding:

Thomas Boilesen, 7, Bjarke Christensen, 6, Benjamin Pedersen, 5, Viktor Nevers, 2, Steven Plucnar, Sander Øverjordet, Jens Svane, Mads-Peter Lønborg, Vetle Rønningen og Andreas Elbæk, hver 1 mål.

Redninger:

Skanderborg: Salah Boutaf: 9/28 (32,14 procent), Kristoffer Laursen: 3/10 (30 procent).

KIF: Tim Winkler: 4/18 (22,22 procent), Magnus Brandbyge: 9/24 (37,50 procent)