Opløftende takter i KIF-sejr

KIF Koldings mandlige ligahold hentede en sejr på 30-26 efter en føring på 16-12 mod ligakollegerne fra Ribe-Esbjerg, da de to mandskaber tirsdag ved middagstid mødtes i en træningskamp i Sydbank Arena i Kolding.

Det var en træningskamp med opløftende takter set med KIF-øjne – ikke mindst på baggrund af, at KIF’erne stillede op uden to af holdets store profiler, Peter Balling og Vetle Rønningen, som blev sparet på grund af et par småskader. Hertil kommer, at KIF’s islandske landsholdsmålmand, Agust Eli Björgvinsson heller ikke endnu er til rådighed efter sin deltagelse ved VM i Egypten.

Som startformation stillede trænerduo’en Andreas Toudahl og Torben Sørensen med Tim Winkler i mål med Andreas Flodman og Nikolaj Jørgensen på de to fløje og med Alexander Morsten og Benjamin Pedersen i forsvaret og på stregen samt Jens Svane og Thomas Boilesen i bagkæden, hvor også playmaker Chris Jørgensen satte KIF-angrebsspillet op.

Bortset fra, at Ribe-Esbjerg bragte sig foran med 2-0 var det KIF’erne, som tog dirigentstokken i kampens begyndelse. I løbet af fem-seks minutter havde KIF’erne bragt sig foran med 5-2, men så fulgte en periode frem til 1. halvlegs 15. minut, som var jævnbyrdig og med KIF i front med 8-7 efter 15 minutters spil. Kort efter bragte Andreas Flodman KIF foran med 9-7 efter et flot vip fra Andreas Væver, og i de følgende minutter leverede KIF-forsvaret fine parader samtidig med, at Winkler i KIF-målet diskede op med gode redninger, så efter 23 minutters spil havde KIF udbygget føringen til 13-7. Det skete med varieret angrebsspil, hvor mange spillere bød ind med afslutninger samtidig med, at KIF’erne stod godt i forsvaret. I slutningen af første halvleg fik Ribe-Esbjerg hentet lidt af det tabte terræn ind, så KIF-føringen var på fire mål ved pausen.

I anden halvleg startede KIF’erne bedst, og efter 33 minutters spil var føringen udbygget til syv mål – 19-12. Blandt andet i kraft af et par kontrascoringer af en stærkt spillende Andreas Flodman. KIF’erne fortsatte med at køre på i et hæsblæsende tempo, og efter blandt andet tre mål af en meget veloplagt Benjamin Pedersen førte KIF med 24-15 efter ti minutters spil i anden halvleg.

På det tidspunkt gik KIF’erne over til at spille syv mod seks – og det var ikke en ubetinget succes. Ribe-Esbjerg scorede blandt andet tre gange i tomt mål, og da vestjydernes stærke skytte, Nicolai Nygaard efter 45 minutters spil reducerede til 19-24 på straffekast havde gæsterne igen indhentet noget af det tabte terræn. Igen strammede KIF’erne op, og da Andreas Flodman på et hopskud med 11 minutter tilbage af kampen gjorde det til 28-21 for KIF var det kun et spørgsmål om KIF-sejrens størrelse.

I anden halvleg kunne man så også godt se, at der var tale om en træningskamp. Ribe-Esbjerg træner Kristian Kristensen sendte hele sin unge garde af spillere på banen i stedet for de etablerede navne, og KIF-trænerduo’en, Toudahl og Sørensen gav også spilletid til fire unge KIF-talenter: Nicolaj Weber, David Hansen, Andreas Elbæk og målmand Frederik Bank fik de sidste ti minutter på banen. Nicolai Weber fik lavet et enkelt flot mål fra højre fløj i første halvleg, mens Frederik Bank brillerede med tre redninger i kampens sidste ti minutter.

Hos KIF var der opløftende takter fra mange spillere. Tim Winkler i målet fortsatte de gode takter fra efterårets kampe. Unge spillere som Nicolaj Jørgensen og Kristoffer Vestergaard leverede en stærk indsats, og det samme gjorde etablerede spillere som Chris Jørgensen, Benjamin Pedersen og Alexander Morsten. Jens Svane Peschardt fik spilletid i begge ender af banen, og fik også scoret en enkelt gang, mens spillere som Andreas Væver og Thomas Boilesen begge har spillet kampe med en højere scoringsprocent end den de lige ramte denne tirsdag ved middagstid.

Bortset fra at der var tale om en træningskamp blev der også leveret flotte detaljer. KIF’s sidste mål, som unge Nicolai Jørgensen scorede til stillingen 30-25 blev sat ind efter et dobbelt vip, hvor den sidste aflevering blev sendt i hænderne på Nicolai af en flyvende Andreas Flodman. Den slags ses ikke bedre ved det igangværende VM i Egypten.

KIF’s målscorere:
Andreas Flodman, 7 (1), Benjamin Pedersen, 6, Kristoffer Vestergaard og Nicolai Jørgensen, begge 4, Chris Jørgensen, 3, Alexander Morsten, 2, Thomas Boilesen, Andreas Væver, Jens Svane Peschardt og Nicolaj Weber, hver 1 mål.