Sådan KIF: Den sejr var bare så vigtig!

Af Ole Maass

Kolding er en håndboldby – og i KIF Kolding har vi et hold, som hører til i landets bedste håndboldrække, hvor vi nu har været de seneste 38 år i træk. De kendsgerninger vil den, der skriver disse linjer starte med at slå fast efter onsdagens sene håndbolddrama i Sydbank Arena, hvor KIF Kolding for øjnene af 3234 tilskuere vandt en uhyre vigtig sejr på 29-26 over Skive fH efter en KIF-føring på 15-10 ved pausen.

De to point luner gevaldigt i bunden af ligaen, men de er langt fra noget garanti for, at KIF også i næste sæson er i ligaen. Der skal muligvis – og formentlig – hentes yderligere point for at undgå den direkte nedrykning og i stedet sikre en plads i kvalifikationsspillet til ligaen.

Men tilbage til aftenens kamp. KIF'erne spillede en fremragende første halvleg, hvor uhyre stærkt forsvarsspil og en veloplagt islandsk målmand i Agust Eli Björgvinsson var et par af de afgørende faktorer for, at KIF'erne styrede kampen. I angrebsspillet var spillere som Jens Svane Peschardt, Chris Jørgensen og Peter Balling stærkt spillende, og da Svane efter et kvarters spil skulle have en pause efter en flot start på kampen kom norske Thomas Boilesen til publikums udelte begejstring på banen efter sin lange skadespause. Han satte fart og drev over KIF-spillet og diskede op med flere målgivende afleveringer og tilkæmpede sig et straffekast. Boile afsluttede ikke selv, men gjorde sine medspillere gode, og han tilførte KIF-spillet nogle ekstra dimensioner.

KIF gik altså til pausen med en fem-måls føring efter en stort set fejlfri første halvleg, men i anden halvleg havde KIFérne fra starten problemer med at få angrebsspillet til at glide over for gæsternes offensive forsvar. KIF'erne startede med tre missede afslutninger, og det betød at gæsterne efter godt fire minutters spil kunne reducere KIF-føringen til tre mål – 15-12. KIF'erne gik over til at spille syv mod seks, og det samme gjorde gæsterne lidt senere, og i en længere periode i anden halvleg byttede de to hold mål. Gæsterne scorede via afslutninger fra fløjene og indspil til stregen, og i den periode af kampen faldt KIF's forsvarsspil i niveau. I den modsatte ende af banen havde KIF'erne dog heller ikke de helt store scoringsproblemer.

Da der manglede godt et kvarter bragte Chris Jørgensen KIF foran med seks mål – 23-17, og KIFérne var på sikker sejrskurs.

Alligevel kom spændingen tilbage i kampen. Vetle Rønningen fik kampens eneste udvisning med godt otte minutter igen. KIF førte med 27-22. I løbet af de næste tre minutter brændte KIF tre afslutninger samtidig med at gæsterne scorede på sine tre afslutninger. 27-22 blev til 27-25 med knap fem minutter igen. Hallen sitrede, men da Mats Gordon Krog med sit tredje mål scorede til 28-25 for KIF med godt fire minutter igen kunne vi igen trække vejret en smule roligere. Og dog. Skive reducerede til 28-26. I det næste angreb blev KIF´s stregspiller Daniel Guldsmed skubbet omkuld i feltet – men dommernes straffefløjt udeblev. Skive havde chancen for at reducere til 28-27, men lavede set med KIF-øjne – heldigvis – en fejlaflevering, og da Peter Balling så med sit niende mål gjorde det til 29-26 for KIF med et minut og 16 sekunder tilbage kunne vi endelig trække vejret frit og juble over en uhyre vigtig KIF-sejr.

Og samtidig må vi give stor kredit til et stærkt fightende og i mange sekvenser meget velspillende Skive-hold, som havde stor ære af kampen, men nu efter alt at dømme skal spille i 1. division i næste sæson.

Set med KIF-briller kunne vi glæde os over sejren og over en fantastisk flot kulisse på over 3200 tilskuere en sen onsdag aften. Alle de tilskuere – og flere til – skal meget gerne være i hallen, når KIF'erne spiller sidste hjemmekamp i grundspillet lørdag den 9. april, kl. 15.30 mod TTH Holstebro.

Matchfakta:

KIF Kolding-Skive fH: 29-26 (15-10).

Målscorere:

KIF: Peter Balling, 9, Andreas Flodman, Chris Jørgensen og Jens Svane Peschardt, hver 4, Mats Gordon Krog og Benjamin Pedersen, begge 3 samt Vetle Rønningen, 2 mål.

Skive: Nickolei Jensen, Matias Damgaard, Magnus Haubro Jensen og Andreas Søgaard Rasmussen, hver 4, Oliver Juhl, 3, Anders Gade, Mads Peter-Lønborg og Malte Justesen, hver 2 samt Frederik Sass, 1 mål.