Sådan KIF: Flot og sikker sejr over Ribe-Esbjerg

Af Ole Maass

Det var lige det vi havde brug for – os som har sympati for KIF Kolding. En sikker KIF-sejr på 35-28 over Ribe-Esbjerg efter en føring på 20-12 ved pausen.

Sejren kom i hus efter en helstøbt holdpræstation, hvor KIF'erne ikke mindst i første halvleg diskede op med fremragende forsvarsspil samtidig med, at Tim Winkler i KIF-målet var en levende mur, som præsterede adskillige fremragende redninger.

Det gjorde Winkler endda på trods af, at han blev ramt direkte i hovedet på en afslutning af Ribe-Esbjerg bagspilleren William Aar. Winkler rejste sig op igen og fortsatte storspillet i målet og ud over de mange redninger i frit spil havde Winkler også en fantastisk dobbeltredning, hvor han efter tyve minutters spil først snuppede et straffekast fra gæsternes Mathias Jørgensen og efterfølgende riposten fra samme spiller.

Der var flere faktorer bag KIF-sejren. I første halvleg som nævnt fremragende forsvarsspil, men samtidig udnyttede KIF'erne også med kynisk præcision gæsternes 7 mod 6 spil. Fire gange scorede KIF'erne i gæsternes tomme mål. To gange ved Emil Jessen og to gange ved Benjamin Pedersen. Pedersen, som i øvrigt noget uvant for ham brændte to afslutninger fra stregen, scorede yderligere en gang i tomt mål i anden halvleg.

Samtidig med, at KIF'erne stod stærkt i forsvaret var der godt flow i angrebsspillet. Der var drive over Thomas Boilesen. Peter Balling var uhyre stærk på højre back og spillede sæsonens bedste kamp. Andreas Væver var skarp på både fløjen og på straffekast, og en spiller som Alexander Morsten var uhyre stærk i både forsvar og angreb. Men samtlige KIF-spillere bidrog til sejren, og bortset fra en stærkt spillende svensk playmaker i Jonas Larholm havde KIF'erne i store træk godt styr på skytterne fra Ribe-Esbjerg.

I anden halvleg sneg der sig flere fejl ind hos KIF'erne. KIF'erne holdt afstanden frem til cirka 14 minutter før tid, hvor Jens Svane bragte KIF på 28-20 efter en god assist fra Peter Balling. Så fulgte en håndfuld fejl, en udvisning og et par dårlige afslutninger fra KIF – og en scoringspause på syv minutter. Ribe-Esbjerg scorede fire mål i træk og reducerede til 28-24, og da blev der lidt stille i hallen, hvor publikum ellers havde været pænt på mærkerne og bakket KIF op.

Andreas Væver brød stilheden og fik igen publikum på mærkerne, da han scorede til 29-24 med endnu en flot fløjafslutning.

Et par gode forsvarsaktioner og et missil af en afslutning fra Chris Jørgensen til stillingen 31-25 bragte igen KIF på sikker sejrskurs, og for KIF'erne endte det lykkeligt med en sikker syv måls sejr, som godt kan være et ekstra point værd, hvis de to mandskaber ved slutningen af sæsonen har lige mange point.

Og så skal KIF's unge fans – ungdomsspillere i klubben – også fremhæves. De står nede på endetribunen og giver den fuld smadder i alle 60 minutter. De er i den grad med til at banke stemningen i hallen i vejret, og på sådan en mandag aften i oktober, hvor KIF-spillerne også leverede varen på banen gjorde det sit til, at alle os med sympati for KIF gik hjem med et ekstra stort smil på læben.

Matchfakta:

KIF Kolding-Ribe-Esbjerg: 35-28 (20-12)

Målscorere:

KIF: Peter Balling 7, Andreas Væver, 6, Chris Jørgensen og Alexander Morsten hver 4, Benjamin Pedersen og Thomas Boilesen, begge 3, Peter Lund og Emil Jessen, hver 2, Jesper Meinby, Daniel Guldsmed, Mats Gordon Krog og Jens Svane Peschardt, hver 1 mål.

Ribe-Esbjerg:

Jonas Larholm, 10, Miha Zvizej, 5, Torben Petersen, 4, Tobias Olsen og Emil Grønbech Hansen, hver 3, Jonathan Mollerup, Sune Iversen og Jonas Hald Christensen, hver 1 mål.