Sådan KIF – fremragende holdindsats bag sejr

Nøj, hvor var det surt show, at vi fredag aften ikke sad 3000 tilskuere i Sydbank Arena og fejrede en fremragende holdindsats og en sikker KIF-sejr i den vitale kamp i HTH-ligaen, hvor KIF’erne slog Århus Håndbold med 32-27 efter en føring på 17-13 ved pausen.

Det var en glimrende håndboldkamp, og set med KIF-øjne var det også afslutningen på fem års ”lidelser” mod hademodstanderen Århus Håndbold, som KIF ikke har vundet nogen kampe over siden engang i 2016.

Det kompleks behøver vi der har sympati for KIF Kolding ikke længere gå rundt med. Men vigtigere end det er, at KIF’erne med sejren hentede to uhyre vigtige point og dermed cementerede den ottendeplads, som giver adgang til DM-slutspillet.

Fra starten var det et uhyre fokuseret KIF-hold, som med en fantastisk stærk Tim Winkler i målet tog teten i kampen, som dog gennem første halvleg forblev en uhyre jævnbyrdig affære. Indtil KIF’erne i halvlegens sidste minutter skabte et fire måls forspring til stillingen 17-13 ved pausen.

KIF’erne stod fantastisk godt i forsvaret. Der blev lagt masser af parader og fightet flot, og dommerne syntes åbenbart, at KIF’erne tog lidt for godt fat, for hjemmeholdet fik tildelt fire udvisninger i de første 30 minutter. Set udefra var et par af dem hårdt dømt.

I angrebet spillede KIF’erne klogt og velovervejet og med en lav fejlprocent, og en del af baggrunden for fire måls føringen ved pausen var så også, at KIF’erne forvaltede to undertalsperioder aldeles fremragende. Den første af de to blev vundet med 2-0. Den næste med 3-1.

KIF’erne bevarede momentum i anden halvleg. Kom hurtigt op på fem måls føringer ved 19-14 og 20-15, men så fulgte en periode med et par angrebsfejl og en udvisning til Andreas Væver, og efter otte minutters spil i anden halvleg kunne Århus’ store bagspiller, Anton Laursen, reducere til 20-18. Det blev også 20-19, inden Benjamin Pedersen på KIF-stregen brød KIF’s måltørke og gjorde det til 21-19. Jesper Dahl hamrede i det efterfølgende angreb bolden på stolpen, og en storskydende Peter Balling hos KIF kunne efterfølgende gøre det til 22-19 – og vi få, der sad i hallen kunne igen trække vejret lidt lettere. KIF’erne spillede generelt med stor omtanke, og der var rigtig mange spillere, som bød ind med afgørende aktioner.

I bagkæden var Boilesen og Balling skarpe. Alexander Morsten spillede en fremragende kamp i både forsvar og angreb, og så var det også glædeligt, at KIF’s store stærke norske forsvarsklippe Vetle Rønningen, som netop har forlænget sin kontrakt med tre år, igen kom på banen i første halvleg og her havde flere fine forsvarsaktioner.

Unge spillere som Nicolai Jørgensen og Kristoffer Vestergaard viste igen, at de er uhyre værdifulde for KIF, og så styrede Chris Jørgensen som sædvanligt KIF-spillet med stor omtanke på playmakerpladsen. I målet spillede Tim Winkler en fantastisk kamp, og mod slutningen kom KIF’s islandske landsholdsmålmand, Agust Eli Björgvinsson på banen og havde her tre meget vigtige redninger.

Alt i alt en fremragende kamp af KIF Kolding – og så ellers ikke et ord om slutspil. Men KIF’erne kan gå på weekend med en god smag i munden, og i næste uge kan de så begynde at forberede sig til den næste vigtige opgave, udekampen lørdag den 6. marts, klokken 16.10 i Skjern. En kamp, som vises på TV2, og en kamp, hvor der desværre i disse coronatider heller ikke må komme 3000 tilskuere i hallen.

KIF Kolding-Århus Håndbold: 32-27 (17-13)

Målscorere:
KIF: Peter Balling, 9, Alexander Morsten, 5, Nicolaj Jørgensen og Thomas Boilesen, begge 4, Benjamin Pedersen og Andreas Flodman, begge 3, Kristoffer Vestergaard, 2, Chris Jørgensen og Andreas Væver, begge 1 mål.

Århus: Rasmus Kier, 7, Lasse Nicolaisen, 5, Jesper Dahl og Emil Jessen, begge 4, Mathias Larson, 3, Lukas Jørgensen og Anton Laursen, begge 2.

Redningsprocenter:
KIF: Tim Winkler: 17/38 (44,7 procent), Agust Eli Björgvinsson, 3/9 (33,3 procent)
Århus: Christoffer Bonde: 10/30 (33,3 procent), Jens Fredsgaard: 6/17 (35,29 procent)