Sådan KIF: Vigtig sejr i Holstebro

Af Ole Maass

KIF Koldings mandlige ligahold fik en perfekt start på den nye sæson, da holdet torsdag aften på udebane i Gråkjær Arena i Holstebro besejrede TTH Holstebro med 22-26 efter 12-12 ved pausen.

Rent spillemæssigt var det sådan set ikke nogen prangende kamp fra hverken KIF's eller hjemmeholdets side, men KIF'erne leverede en stærk præstation i forsvaret, og det gav også KIF-keeper Magnus Brandbyge muligheden for at levere en uhyre stærk kamp i KIF-målet, hvor han til slut nåede op på en redningsprocent på 40.

Det lagde fundamentet til KIF-sejren efter en anden halvleg, hvor KIF'erne spillede med stor ro og omtanke i angrebet. Og i slutfasen i kampens sidste syv minutter var en spiller som Thomas Boilesen uhyre vigtig for KIF. Efter at han ellers tidligere i kampen ikke havde haft lige meget held i alle sine angrebsaktioner scorede Boile tre gange inden for kampens sidste syv minutter – blandt andet målene til 20-22 og 20-23.

Der var andre KIF-spillere, som satte markante aftryk på kampen. Som han har for vane leverede playmaker Sander Øverjordet igen en stærk indsats, hvor han både styrede spillet og var farlig på egne afslutninger. Bjarke Christensen scorede på ni af 11 afslutninger, heraf seks på straffekast. Og så lever vi nok med, at Bjarke også brændte to forsøg fra syv meter pletten.

På stregen var Benjamin Pedersen med tre mål sikker i sine afslutninger, og en anden af KIF's store drenge på stregen og i forsvaret, Steven Plucnar tilkæmpede sig også et par straffekast ud over selv at score en enkelt gang. Unge Andreas Elbek kom ind og lavede en fin angrebsaktion, som gav mål og derudover tilkæmpede han sig et straffekast, ligesom en spiller som Mads-Peter Lønborg også leverede hundrede procents fight og selv kom på tavlen to gange.

Og på en dag, hvor én af KIF's helt store profiler, Erik Toft, ikke rigtig fik tingene til at fungere optimalt i angrebet var det således fint, at der var andre til at tage over, og samlet set må man konstatere, at det var en solid holdindsats, der lå bag sejren – og ikke mindst uhyre stærkt forsvarsspil. Det vidner hjemmeholdets blot 22 mål om.

Og så var KIF-sejren også historisk. Den der skriver disse linjer kan dårligt nok huske tilbage på, hvornår KIF sidst vandt en kamp over TTH i Holstebro. Vi må vist helt tilbage til 2014 eller 2015 for, at det var tilfældet.

Af samme grund kunne de 50-60 medrejsende KIF-fans fra KIF's fanklub, Den Gyldne Hånd også fejre den vigtige – og historiske – sejr. De kunne både ses og høres i arenaen i Holstebro!

Nu skal den flotte start på ligaen gerne følges op i næste uge, når KIF'erne torsdag den 8. september, klokken 20.30 tager imod Ribe/Esbjerg. Her skal KIF meget gerne have massiv opbakning i Sydbank Arena.

Matchfakta:

TTH Holstebro-KIF Kolding: 22-26 (12-12)

Målscorere:

TTH: Magnus Bramming, 7 (4), Nikolaj Markussen, 5, Rasmus Kier og Frederik Tilsted, begge 3, Miha Zvizej, Emil Jensen, Christian Jensen og Dan Beck-Hansen, hver 1 mål.

KIF: Bjarke Christensen, 9 (6), Sander Øverjordet, 4, Thomas Boilesen og Benjamin Pedersen, hver 3, Mads-Peter Lønborg, 2, Magnus Brandbyge, Steven Plucnar, Andreas Elbek, Erik Toft og Viktor Nevers, hver 1 mål.

Udvisninger: TTH: 3, KIF: 1