Sådan KIF: Vigtig sejr over TMS Ringsted

Photo-Andersen.dk

Af Ole Maass

Et særdeles disciplineret KIF-hold, som spillede med både gejst og omtanke vandt fredag aften en uhyre vigtig sejr på 29-26 efter 19-14 ved pausen over TMS Ringsted i HTH-herreligaen.

KIF'erne fik dermed en smule luft i den uhyre tætte tætte bundstrid i ligaen, og når sandheden om denne fredagskamp skal frem må man så også konstatere, at sejrscifrene lyver en hel del. Sandheden var nemlig, at KIF'erne gennem det meste af anden halvleg førte med syv-otte mål, og det var kun som følge af nogle noget forkølede afslutninger og et forsvar, som tog en slapper i de sidste fem minutter, som betød at de sjællandske gæster fik lov til at score kampens sidste fem mål og gå fra stillingen 29-21 efter 55 minutters spil til slutstillingen på 29-26.

Det var et KIF-mandskab, som var ramt på ressourcerne – uden Thomas Boilesen og Andreas Væver – som fra starten af kampen tog styringen på begivenhederne. KIF'erne stod stærkt i forsvaret, og i målet tog Tim Winkler fra. I angrebet blev der spillet klogt. Fra start med en bagkæde bestående af Chris Jørgensen, Jens Svane Peschardt og Jesper Meinby. Sidstnævnte fordi Peter Balling var på spillemæssig skånekost. KIF'erne spillede som nævnt særdeles klogt. I første halvleg med en lav fejlkvote. Chris Jørgensen var god til at finde løsningerne til medspillerne, blandt andre en uhyre veloplagt Andreas Flodman på højre fløj. Jens Svane Peschardt spillede sæsonens bedste kamp. Stærk i forsvaret. Med masser af omtanke og gode angrebsaktioner, hvor han enten selv lavede mål eller fremtvang straffekast. Hvad Svane mangler i skudkraft har han i spillemæssig snuhed. I forsvaret leverede spillere som Vetle Rønningen, Benjamin Pedersen og Daniel Guldsmed en stærk indsats, og det betød at KIF'erne godt halvvejs i første halvleg var foran med 11-5. Blandt andet også i kraft af, at KIF'erne var dygtige til at straffe gæsternes spil 7 mod 6 og 7 mod 5 – og score flere gange i gæsternes tomme mål.

Fra starten af anden halvleg udbyggede KIF'erne føringen samtidig med, at der blev lavet lidt flere fejl i angrebet. Det samme gjorde gæsterne, og det betød at KIF gik fra en pauseføring på fem mål til en føring på ni mål – 26-17 efter knap 12 minutters spil af anden halvleg. Målet til 26-17 i øvrigt scoret efter en viljestærk indsats af Daniel Guldsmed, som hårdt presset fra en spids vinkel i et kontraløb bankede bolden i mål. Et mål, som var meget symbolsk for KIF'ernes indsats denne fredag aften.

Der var vilje, gejst og fight at spore over langt det meste af det KIF'erne foretog sig denne aften – både på banen, på bænken og på tilskuerpladserne, hvor KIF'erne blev bakket op af et veloplagt publikum. Tæt blev kampen aldrig, selvom gæsterne reelt havde større skudkraft i bagkæden end KIF'erne havde denne aften – blandt andet i form af bagspillerne Lauritz Legér og Oliver Wosniak, som scorede henholdsvis fem og seks mål. Forskellen var, at KIF'erne i 55 minutter stod fremragende i forsvaret og spillede med stor koldblodighed og kløgt i angrebet. Og så endte det hele altså med, at blive en fremragende debut for KIF's nye cheftræner, Kristian Kristensen i hans første vigtige kamp i spidsen for KIF. Der venter mange vigtige kampe i den nærmeste fremtid. Den første allerede på tirsdag i Sønderborg, hvor KIF skal op imod Sønderjyske.

Kampen i tal:

KIF Kolding-TMS Ringsted: 29-26 (19-14).

Målscorere:

KIF: Andreas Flodman, 9, Jens Svane Peschardt, 5, Benjamin Pedersen, 4, Chris Jørgensen og Mats Gordon Krog, begge 3, Peter Balling og Jesper Meinby, begge 2 samt Daniel Guldsmed, 1 mål.

TMS Ringsted: Oliver Wosniak, 6, Lauritz Legér, 5, Martin Risom Christensen, Pelle Schilling, Oskar Vind Rasmussen og Mark Nikolajsen, hver 3 mål, Anders Agger, Anton Bramming og Oliver Klarskov, hver 1 mål.

Udvisninger: KIF: 3, TMS: 1

Redninger: KIF: Tim Winkler: 9/27 (33,33 procent), Agust Eli Björgvinsson, 4/12 (33,33 procent).

TMS: Patrick Bols: 10/31 (32,26 procent), Tobias Lantz-Pedersen: 6/10 (60 procent).

Tilskuere: 1347 i Sydbank Arena