Sikker KIF-sejr efter blandet indsats

Af Ole Maass

Lige så godt KIF-spillet var i første halvleg lige så slingrende og usikkert var det i anden halvleg, da KIF Koldings mandlige ligahold mandag aften i Sydbank Arena hal 3 vandt sikkert med 30-23 over 1. divisionsholdet, TM Tønder.

Bag de sejrscifre gemmer sig fortællingen om en fremragende første halvleg af et stærkt spillende KIF-hold, som spillede med masser af intensitet i forsvaret og godt med tempo i angrebsspillet, hvor spillere som Emil Jessen og Vetle Rønningen i bagkæden fik vist masser af power i skudarmen. Da der samtidig blev spillet med god bredde i angrebet og Tim Winkler i målet tog fra betød det, at KIF'erne kunne gå til pausen med en sikker føring på 20-9.

Det skete også efter en første halvleg, hvor antallet af tekniske fejl var nede på et minimum, og samlet set fik KIF'erne vist i den halvleg, at der er – og skal være – en pæn stor forskel på at spille i ligaen og være et midterhold i 1. division, som TM Tønder er.

I anden halvleg startede det hele dog omvendt af første halvleg, hvor gæsterne kun scorede et enkelt mål i halvlegens første ti minutter. Her førte KIF med 8-1.

Modsat var det KIF'erne, som i starten af anden halvleg havde store scoringsproblemer. Fra pausestillingen 20-9 scorede gæsterne anden halvlegs første fire mål, og der skulle gå næsten syv minutter før KIF kom på tavlen i anden halvleg, da Jesper Meinby Pedersen gjorde det til 21-13 på en friløber. Inden da havde KIF'erne lavet flere tekniske fejl, lige som Tønder-forsvaret steppede op samtidig med, at Andres Haagen i gæsternes mål også havde flere gode redninger.

KIF's angrebsspil var famlende og usikkert i anden halvleg, og da den tidligere KIF-spiller, Kristoffer Vestergaard reducerede til 16-21 efter knap 12 minutters spil uddelte KIF-anfører Benjamin Pedersen en verbal skideballe til holdkammeraterne, hvor han i utvetydige vendinger fortalte, at ”det kraftedeme er ynkeligt at se på”.

Kort efter reducerede Kristoffer Vestergaard yderligere til 17-21, og så gik KIF-træner Torben Sørensen over til at spille syv mod seks i angrebet i konsekvens af, at KIF'erne i anden halvlegs første 12 minutter kun havde scoret sølle ét mål.

KIF-angrebsspillet blev ikke syndeligt meget bedre. Det der fungerede bedst var, når bolden kom ud til unge Peter Torpegaard Lund på KIF's højre fløj. Lund scorede fire gange i anden halvleg. Modsat havde KIF'erne meget svært ved at finde rytmen i bagkæden, hvor spillet var lige så urytmisk og famlende, som det havde været godt i første halvleg.

KIF-føringen var dog aldrig på mindre end fire mål, så sejren var ikke i fare. Men overbevisende blev det ikke efter en anden halvleg, som viste at der er meget at arbejde med i de kommende uger frem til det bliver alvor, når TMS Ringsted kommer på besøg i Kolding den 4. februar.

Det skal så også lige med, at KIF'erne mandag aften stillede op uden stamspillere som Peter Balling, Thomas Boilesen og Andreas Flodman, ligesom Tim Winkler var ene om at vogte målet, da hans faste makker, Agust Eli Björgvinsson som bekendt lige nu er til EM med Islands landshold.

Matchfakta:

KIF Kolding-TM Tønder: 30-23 (20-9).

Målscorere:

KIF: Peter Lund, 6, Mats Gordon Krog, 5, Jesper Meinby, 4, Andreas Væver, Emil Jessen og Vetle Rønningen, hver 3, Jens Svane Peschardt og Benjamin Pedersen, hver 2, Alexander Morsten og Tim Winkler, hver 1 mål.

Topscorer: TM Tønder: Malte Schnoor: 6

Udvisninger: KIF: 1, Tønder: 0

Redninger: Tim Winkler, KIF: 14 styk

Ca. 150 tilskuere i Sydbank Arena hal 3 – bedre kendt som KIF-Centret.