Sikker – men ikke prangende – KIF-sejr

Af Ole Maass

Det blev en rigtig god søndag for KIF Kolding. Først blev der i hal 2 i Sydbank Arena cyklet ikke færre end 718.914 kroner ind til klubben ved KIF Koldings store spinning Grand Prix, og efterfølgende blev det på håndboldbanen til en sikker 27-21 sejr til KIF's mandlige ligahold, da holdet mødte HC Midtjylland.

Det blev en solid og sikker sejr til KIF-drengene – en sejr som aldrig var i fare, men spillemæssigt blev det nu ikke nogen prangende kamp. Det var tydeligt, at KIF-drengene lige skulle finde ind i nogle nye spillemønstre i fraværet af holdets normale styrmand, den norske landsholdsspiller Sander Øverjordet. Det betød, at det ikke var alle kombinationer, der lige sad i skabet, og der var også lidt for mange tekniske fejl, som ville være straffet hårdere af en stærkere modstander end HC Midtjylland.

Kampen var helt lige frem til stillingen 6-6 efter 17 minutters spil. KIF lagde fra land med blandt andet tre langskudsmål fra Erik Toft, men KIF'erne slog så et hul og bragte sig foran 11-6 med fem scoringer i træk. Blandt andet som følge af midtjyske fejl og på et par scoringer i tomt mål, da gæsterne spillede uden målmand i en periode, hvor holdet var i undertal.

KIF holdt stort set afstanden til pausen på trods af flere tekniske fejl og brændte chancer. KIF gik til pausen foran med 13-9.

Da KIF lagde fra land i anden halvleg med tre scoringer i træk til stillingen 16-9 – igen med et par scoringer i tomt mål - lignede det en tidlig afgørelse på kampen. Gæsterne fik ganske vist reduceret til 16-11, men i resten af halvlegen kom gæsterne aldrig tættere på end at være bagud med fem mål.

I KIF-forsvaret blev der fightet godt, og det var tydeligt, at der var fysikken til forskel på de to hold. Midtjylland spillede tempofyldt og hurtig håndbold, og havde også i bagspillerne Rasmus Madsen og Bjarke Nybo Jørgensen et par spillere, som kunne udfordre KIF-forsvaret, men generelt havde KIF'erne nu godt fat i gæsternes skytter. Og inde bag KIF-forsvaret stod KIF-keeper Magnus Brandbyge igen en rigtig stærk kamp, og han endte med en solid redningsprocent på næsten 47.

Hans sidste redning med knap fem minutter tilbage havde vi dog gerne undværet. Det var nemlig et skud i hovedet fra gæsternes Valdemar Hermansen, som skød fra stregen og efterfølgende blev udvist. Magnus Brandbyge forlod banen i resten af kampen, men desværre har han på det seneste fået lidt for mange skud i hovedet – senest i udekampen mod GOG, hvor han efter kort tid måtte forlade banen.

For KIF var det vigtigt at komme tilbage på sejrssporet. En solid holdindsats, som altså ikke var prangende. Ligasejr nummer 15 i denne sæson. Det er værd at glæde sig over, og KIF-drengene kan nu forberede sig til de tre sidste uhyre spændende kampe i grundspillet, hvor vi kan håbe og tro på, at tre point i de tre kampe kan række til at beholde den nuværende fjerdeplads, som kan give point med over i DM-slutspillet. I første omgang venter en spændende og svær udekamp på lørdag i Sønderborg mod SønderjyskE.

Matchfakta:

KIF Kolding-HC Midtjylland: 27-21 (13-9)

Målscorere:

KIF: Bjarke Christensen, 7, Erik Toft og Steven Plucnar, begge 4, Viktor Nevers, 3, Benjamin Pedersen, Jesper Meinby og Mads-Peter Lønborg, hver 2, Jens Svane, Peter Lund og Nicolai Snogdal, hver 1 mål.

HC Midtjylland: Rasmus Madsen, Bjarke Nybo Jørgensen og Magnus Sønnichsen, hver 4 mål, Kasper Kvist, 3, Frederik Sass og Mathias Nikolajsen, hver 2, Mikkel Madsen og Jonathan Sørensen, hver 1 mål.