Arkiv

Bilal bliver ny bosnisk herrelandsholdstræner

I weekenden blev det offentliggjort på et pressemøde afholdt af det bosniske håndbold forbund, at Bilal Suman skal være bosnisk landstræner og chef for U16, U18 og U21

– Det bliver et nyt eventyr for mig og et nyt kapitel i mit liv. Det er en stor chance for mig og jeg er meget beæret over at få ansvaret. Forbundet, mit team af trænere og jeg har store planer for hvordan vi skal ”støbe et nyt fundament” og videreudvikle på bosnisk håndbold. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Udtaler Bilal Suman

Bilal startede som professionel i Makedonien, der spillede i den jugoslaviske liga. Derefter kom han til Nyborg Håndboldklub i 92, hvorefter han i 95 tog til KIF. I 2002 skiftede Bilal til den spanske håndboldklub Barakaldo i Bilbao og kom retur til dansk håndbold igen efter to sæsoner til AGF Håndbold, hvor han sluttede sin karriere i en alder af 36 år.

Bilal kan man vist godt kalde for en KIF institution. Han kom som sagt til KIF i 95. Siden da er han gået fra at være spiller til ass. træner til cheftræner for KIF Vejen til igen at være ass. træner for KIF Kolding København, som han har været igennem de sidste par sæsoner. Han har vundet 6 titler i KIF trøjen både som spiller og som træner.

– Jeg har været i KIF i godt 19 år. I min tid i KIF har jeg udviklet mig rigtig meget både sportsligt og personligt. Jeg har meget at skulle takke KIF for og især Jens Boesen. Jeg er nu klar til at viderebringe og arbejde videre med KIF´s værdier og måden at gøre tingene på her i klubben til mit hjemland. Udtaler Bilal Suman

Bilal siger ikke helt farvel til KIF Kolding København og til Kolding by. Han vil stadig være tilknyttet klubben, men i en ny rolle, hvor han skal assistere Carlos Ortega med statistik fra hans Sideline program.

– Det er en unik chance for Bilal at skulle stå i spidsen for det bosniske landshold og vi bakker ham 100% op i at gribe denne chance. Jeg var i sommer nede og besøg Bilal og hans familie i Bosnien. Selvom det er nogle år siden krigen sluttede, så spøger den stadig. Jeg må indrømme, at jeg blev berørt over den store gæstfrihed og positive energi jeg blev mødt med. Især da vi besøgte de bosniske håndboldmestre, Ljubuski, med beliggenhed i den kroatiske del af landet, som KIF i 2004 mødte Europa cup´en. KIF vandt dengang 38-29 på hjemmebane, men tabte 37-36 i returkampen. Det var meget rørende for mig, at både træneren og de øvrige folk omkring klubben kunne huske kampen og i dag ser KIF Kolding København, som en historisk og stor førende håndboldklub i Europa, som deres hold dengang fik æren af at spille imod.

Bosnierne er parate til at starte på en frisk og derfor ser jeg Bilal som manden, der kan samle håndbolden med inspiration fra KIF og Danmark. Vi ønsker Bilal et stort og velfortjent tillykke med det nye landstrænerjob. Udtaler Adm. direktør Jens Boesen.