Arkiv

Simon Jensen bliver ny assistenttræner

I forbindelse med Bilal Sumans nye post som landstræner for Bosniens herrelandshold i håndbold, blev der en plads ledig på bænken hos KIF Kolding København sammen med posten som assistenttræner. Derfor har Carlos Ortega og den øvrige sportslige ledelse kigget sig om efter en erstatning for Bilal. Jagten blev dog ganske kort og det skulle vise sig, at den ”nye” mand allerede var meget tæt på klubben.

Det bliver nemlig ingen ringere end Simon Jensen, KIF Kolding Københavns tidligere højre fløj, som efter den forgangne sæson måtte begære sig færdig på håndboldbanen grundet en langvarig skade. Han tiltræder nu som ny assistenttræner for Carlos Ortega og KIF Kolding København, og han ser frem til at påtage sig den nye rolle.

– Uh det er spændende! Det er rigtig spændende! Det er jo noget jeg er blevet kastet lidt ind i – efter det stod klart, at Bilal skulle være ny landstræner for Bosnien, så ringede Carlos til mig og spurgte, om jeg ville assisterer ham. Så holdt vi et møde, hvor han forklarede nærmere om hvad det gik ud på, og så fik jeg lidt tid til at tænke over det og vende muligheden med familien, og sagde så til Carlos, det ville jeg gerne. Forklarer Simon Jensen, og uddyber den store omvæltning:

– Det er en lidt anden position for mig, kan man sige, og det lå overhovedet ikke i kortene. Jeg har på intet tidspunkt haft det som ambition, at blive assistenttræner, men jeg synes det lød så spændende, da han ringede og fortalte mig om det, så det er jeg altså nu. Lyder det fra den tidligere KIF fløj.

Simon Jensen har ganske vist ikke tidligere begået sig som håndboldtræner på eliteplan, eftersom han selv har haft travlt med, at kyle den harpiksklistrede bold i netmaskerne – men den 32-årige KIF-mand besidder alligevel et indgående kendskab til håndboldsportens mange facetter, og ikke mindst kender han klubben bedre end de fleste. Hvad han så ikke har prøvet kræfter med endnu, det skal han nok lære hurtigt.

– Umiddelbart, på trænerposten, har jeg jo ikke så mange forudsætninger, men jeg har trods alt spillet håndbold i 30 år, og så har jeg et indgående kendskab til klubben og er sat ind i det meste. Selvfølgelig er der nogle ting, bl.a. teknisk med vores videosystem og den slags, som jeg lige skal lære, men der er jo heller ikke nogen tvivl om, hvem der er 1. træner og 2. træner – så mit job er jo primært, at frigøre så meget plads til Carlos som muligt, så han udelukkende kan fokuserer på holdet. Sådan lød det afslutningsvist og stålfast fra KIF Kolding Københavns nye assistenttræner, Simon Jensen.

Hvorfor valget faldt på Simon Jensen som ny assistenttræner begrunder sportschef, Lasse Boesen, med følgende:

-Valget faldt på Simon grundet dels i hans mangeårige håndbolderfaring, sin loyalitet og kendskab til klubbens historie. Som spiller arbejdede han hårdt både på og udenfor banen samt var 100% loyal overfor sine omgivelser. Simon har været hos os i 9 år og har spillet 339 kampe i KIF trøjen. Vi tror på, at Simon er den rette til jobbet som vores nye assistenttræner og det rigtige match til det øvrige træner-/ lederteam.