Arkiv

Optakt: KIF Kolding København vs. SC Magdeburg


• Lørdagens Europa Cup-kamp mellem KIF Kolding København og SC Magdeburg har franske dommere. De to neutrale opmænd er Thierry Dentz og Denis Reibel. Observatør fra det europæiske håndboldforbund er Peter Olsson fra Sverige.

• I sæsonens første fire kampe i EHF Cup scorede KIF Kolding København i alt 121 mål, som blev således fordelt: Antonio Garcia, 20, Konstantin Igropulo, 19, Philip Stenmalm og Fabio Chiuffa, begge 14, Bo Spellerberg og Niko Mendegia, begge 10, Jens Svane Peschardt og Cyril Viudes, begge 8, Magnus Landin, 6, Lars Jørgensen og Sebastian Augustinussen, begge 5, samt Nicolas Lundbye Kristiansen, 2 mål.

• Lørdagens modstander, SC Magdeburg, er klub med en stor historie. I 1978 og 81 vandt klubben mesterholdenes Europa Cup (inden turneringen blev til Champions League). I 2002 vandt SC Magdeburg så Champions League efter finalesejr over Veszprem – og i øvrigt efter, at tyskerne i Champions League-semifinalerne vandt begge kampe over KIF. SC Magdeburg har vundet EHF Cup’en tre gange – i 1999, 2001 og 2007. Klubben vandt før den tyske genforening mesterskabet i DDR ti gange, og i 2001 blev klubben også tysk mester i det dengang nye forenede Tyskland. SC Magdeburg har desuden vundet den tyske pokalturnering to gange – i 1996 og sidste år, 2016.

• SC Magdeburg ligger lige nu efter onsdagens kampe i den tyske Bundesliga nummer fem i verdens stærkeste liga.

• KIF og SC Magdeburg har mødt hinanden én gang tidligere i europæisk sammenhæng. Det var i semifinalerne i Champions League i sæsonen 2001/2002. SC Magdeburg, som dengang var regerende tysk mester, havde et kanonstærkt mandskab med kæmpeprofiler som islandske Olafur Stefansson, franske Joel Abati, den serbiske hugger Nenad Perunicic, tyske Stefan Kretzschmar plus klubbens nuværende træner, Bennet Wiegert. KIF havde såmænd også et rigtig stærkt hold dengang med profiler som Lasse Boesen, Claus Flensborg, Fredrik Ohlander, Sebastian Seifert, Boris Schnuchel, Bilal Suman, Pelle Linders og Thomas Sivertsson, men det ændrede ikke på, at tyskerne vandt semifinalerne med 29-19 i Tyskland og 28-25 i returkampen i Kolding.

• KIF’s kampprogram i EHF Cup er således:

Lørdag den 11. februar, kl. 17.45: KIF-SC Magdeburg. Lørdag den 18. februar, kl. 13.45: Maccabi Tel Aviv (Israel)-KIF, lørdag den 4. marts, kl. 15: Tatabanya (Ungarn)-KIF, lørdag den 11. marts, kl. 19: KIF-Tatabanya (spilles i Forum Horsens), lørdag den 25. marts, kl. 17: SC Magdeburg-KIF, lørdag den 1. april, kl. 18.45: KIF-Maccabi Tel Aviv (spilles i Sydbank Arena Kolding).