Arkiv

Optakt: Tatabanya vs. KIF KBH


KIF spiller en uhyrre vigtig kamp i Ungarn på lørdag Efter den sikre sejr i ligaen onsdag aften, hvor KIF Kolding Københavns mænd som bekendt vandt med 27-20 over Tønder kan KIF’erne nu fokusere fuldt ud på lørdagens vigtige kamp i EHF Cup’en ude mod Tatabanya fra Ungarn. Tatabanya er Ungarns tredjebedste hold efter giganterne Veszprem og Pick Szeged, som begge fører sig frem i Champions League. Tatabanya ligger nummer tre i den ungarske liga med 27 point for 18 kampe, så der er ingen tvivl om, at KIF’erne kommer på hårdt arbejde lørdag eftermiddag i Ungarn, hvor kampen fløjtes i gang klokken 15. Og de der er så heldige at have TV3 Sport 2 kan følge KIF’s kamp live lørdag eftermiddag. Alt tyder på, at kampene mellem KIF og Tatabanya kommer til at afgøre, om det bliver ungarerne eller KIF, som skal snuppe andenpladsen i puljen. Tyske SC Magdeburg er klar favorit til puljens førsteplads. Så kampen lørdag eftermiddag er absolut en nøglekamp for KIF’erne, som med en sejr eller uafgjort skaffer sig et rigtig godt udgangspunkt til enten første- eller andenpladsen i puljen – og dermed en plads i EHF Cup’ens kvartfinale. Hos ungarerne er der umiddelbart ikke en masse spillere, som klinger bekendt. Men den mangeårige ungarske landsholdsspiller, bagspilleren Ferenc Ilyes, som tidligere har spillet i storklubber som Veszprem, Kielce og Pick Szeged, spiller nu i sit håndboldmæssige efterår i Tatabanya. Et andet kendt navn hos ungarerne er den bosniske landsholdsspiller, Vladimir Vranjes. Tatabanya vandt sin første kamp i EHF Cup-gruppespillet med 27-24 hjemme over Maccabi Tel Aviv, mens holdet tabte kamp to ude med 25-30 mod SC Magdeburg. Så inden lørdagens kamp i Ungarn har KIF’erne tre point, mens Tatabanya har to point for de første to kampe i EHF Cup’ens puljespil.