Arkiv

Optakt til en håndboldklassiker!

I fodboldens verden er der New Firm, når Brøndby og FCK tordner ud mod hinanden, men hvis der er et rivaliserende opgør i håndboldens verden, der kan konkurrere med dette, ja så er det kampene mellem KIF Kolding København og GOG Håndbold.

Der er tale om de to mest vindende klubber i Danmark, og der fordeler sig hele 21 danmarksmesterskaber mellem KIF og GOG. KIF Kolding København har dog den suværene håneret, når det kommer tiil mesterskaber, da de kan prale af hele 14, mens fynboerne har vundet DM 7 gange. De to klubber var op igennem 90’erne de evige konkurrenter, og der blev spillet en masse intense DM-finaler og pokalfinaler mellem disse to hold. Vi skal da også kun tilbage til sidste sæson, for at finde det sidste medaljeopgør mellem KIF Kolding København og GOG Håndbold, her var det dog GOG der kunne tage håneretten og bronzemedaljerne med hjem.

To af dem der har spillet rigtig mange kampe for KIF, husker også kampene med GOG tydeligt.

Hans Peter Munk-Andersen:

- Der var en pokalsemifinale i GOG, hvor vi tabte i sidste øjeblik, hvor det tog lang tid at komme sig bagefter. Vi havde chancen i den ene ende og skød på stolpen og tre sekunder senere lå bolden i mål i den anden ende, og så har vi tabt. Jeg kan ikke huske hvilet år, det var.

Lars Christiansen:

- Jeg kan huske den DM-finale, hvor Otto Mertz scorede på tremeter efter tid, så vi blev danske mestre. Det står meget tydeligt.

Ingen af de to hold, er endnu helt sikre på en plads i slutspillet, men bedst ser det ud for GOG, der med 24 point indtager ligaens 5. plads. KIF Kolding København er lige nu på ligaens 7. plads, men kun med 2 point færre end rivalerne fra GOG. Da GOG vandt det omvendte opgør med 2 mål, kan en 3 måls sejr til KIF Kolding København betyde, at KIF Kolding København overhaler GOG, og tager et stort spring mod de altafgørende pladser i slutspillet.

GOG gør det rigtig godt for tiden, og med en stærkt spillende Niclas Kirkeløkke er GOG Håndbold klar til at gøre livet surt for KIF Kolding København.

Når man sammenligner de to hold over de sidste 10 kampe, er det umuligt at spå om resultatet onsdag aften, da det er blevet til fire sejre for hvert hold, mens to af kampene er endt uden vinder.

10 Seneste opgør:

2016-11-12

KIF 18-20 GOG

Herre Håndbold Ligaen

2016-05-28

KIF 29-26 GOG

Herre Håndbold Ligaen Slutspil – Bronzekamp

2016-05-25

GOG 32-27 KIF

Herre Håndbold Ligaen Slutspil – Bronzekamp

2016-05-05

GOG 26-26 KIF

Herre Håndbold Ligaen Medaljeslutspil Grp. B

2016-04-20

KIF 26-26 GOG

Herre Håndbold Ligaen Medaljeslutspil Grp. B

2015-12-28

KIF 27-29 GOG

Herre Håndbold Ligaen

2015-09-12

GOG 24-26 KIF

Herre Håndbold Ligaen

2015-03-07

GOG 26-25 KIF

Herre Håndbold Ligaen

2014-10-26

KIF 34-28 GOG

Herre Håndbold Ligaen

2014-10-22

GOG 35-36 KIF

Nordea Cup

Kampen fløjtes i gang onsdag kl. 20.30 i Sparekassen Fyn Arena, og kan følges på TV2 Sport.